clubzoeker

Dag 4 Canada Open

Dag 4 Canada Open

In de avond van de vierde dag de halve finales. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning waren de tweede partij vanaf 18.00.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We hielden hetzelfde schema aan als de voorgaande dagen. Dat betekende dat ik eerst zelf in de ochtend de tegenstanders op video ging bekijken. Rond 12.00 uur een lichte training, met wat specifieke oefeningen voor de komende wedstrijd al in gedachten.

Vervolgens lunch om daarna gedrieën de wedstrijd uitgebreid te bespreken. We praten over wat we kunnen verwachten en wat we daar tegenover gaan stellen. Servicesituatie, habbitstrokes en voorkeursslagen, individuele opdrachten per speler en uiteindelijk met wat voor tactiek we de wedstrijd in gaan. Dan is het tijd voor de spelers om nog even te rusten en zorgen we dat we ruim een uur voor de wedstrijd in de hal zijn. Kort voor het opkomen herhalen we kort maar krachtig waar we zojuist eerder in de middag zo uitgebreid over gesproken hebben. Als de wedstrijd begint zijn de spelers goed voorbereid, maar ook de coach zit er vanaf de start goed in zodat een tactische verandering of aanpassing aan de overkant sneller wordt herkend.

Dan de wedstrijd tegen de Koreanen. Als ik Koreanen kort zou moeten beschrijven dan zou ik zeggen dat ze heel goed kunnen verdedigen en dat ze erg gedisciplineerd kunnen spelen. Ik vind ze minder in de servicesituatie. Daarmee bedoel ik niet dat ze niet kunnen serveren, integendeel, maar we weten meestal wel waar de volgende shuttle gaat komen. Ze maken dan wel geen fouten, maar we worden in ieder geval niet verrast. Alleen als het spannend wordt stappen ze in op de service en gaan ze met meer snelheid spelen. Jorrit en Samantha begonnen goed aan de wedstrijd en speelden dit gedurende de gehele wedstrijd goed uit. Een lekker gevoel om met zo'n wedstrijd de finale te halen.

Morgen zijn we de derde partij na 13.00. Dat we de wedstrijd van Oranje niet live kunnen zien is dan maar zo. We zijn hier voor belangrijke wereldranglijst punten.

Rune Massing

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!