SportSport

De hal is terug leeg, een tas vol ervaringen mee naar huis

De hal is terug leeg, een tas vol ervaringen mee naar huis

De hal is terug leeg, de spelers thuis, de shuttles opgeruimd en de netten opgeborgen. De derde editie van het badcoach summercamp is als een sneltrein voorbij gevlogen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We kunnen vrij kort zijn over onze terugblik dit jaar. Ik denk dat de meer dan 1.000 foto's op facebook een perfect beeld schetsen van het kamp.

Hard trainen, onder leiding van veel trainers, wat resulteert in veel plezier, in een waanzinnig gezellige groep, waar iedereen gelijk is en vooral gelijk behandeld wordt.

De dagelijkse facebook-update was niet alleen leuk voor de spelers zelf, ook de achtergebleven familieleden en vrienden thuis hebben massaal gebruik gemaakt van de foto's om de situatie op het kamp op de voet te volgen. Alle foto-albums werden in overvloed bekeken, 'geliked' en becommentarieerd. Het is leuk om vast te stellen dat het Badcoach Summercamp niet alleen leeft bij de deelnemers.

De eerste week

Op zondagavond 13/7 arriveerden bijna alle spelers al op het kamp. Na de aanmelding en het passen van hun shirt werden ze direct in hun beste outfit in de hal verwacht. Hier kon de kennismaking (vooral voor de nieuwelingen, want het grootste aantal spelers kent elkaar al van vorige edities) onder de vorm van badminton-fungames alvast starten. De groepssfeer zat zo alvast goed om op maandag echt van start te kunnen gaan.

Het was de start van wat achteraf twee superweken zouden blijken. 's Morgens een eerste training van anderhalf uur om 09.30 en in de namiddag een baantraining van 2 uur. Baantrainingen werden afgewisseld door verschillende activiteiten buiten. Dit ging van core stability, over fysieke training tot ook zomaar een (golf)balletje slaan onder de begeleiding van Fabian Pang. De gezamenlijke trainingen buiten om de groepsfeer nog verder te optimaliseren staan in contrast met de individuele trainingen die spelers in de hal kregen.

Naast toptrainers hadden we ook een heel aantal topspelers uitgenodigd om de spelers te begeleiden. Een zeer interessante mix van kennis (trainers) en ervaring (spelers). Een mix die door de spelers ook zeer gesmaakt werd. Dat deze topspelers ook 's avonds met plezier hun racket nog een keer vastnamen om onderling partijen te spelen werd met veel enthousiasme onthaald. Alvast bedankt: Erik Meijs, Jerry Natenstedt, Leon Nottelman, Floris Oleffe, Jelske Snoeck en Debbie Janssens. De wedstrijden die ze tegen jullie konden spelen zullen ze niet snel vergeten.

Jammer genoeg hadden we dit jaar voor het eerst ook af te rekenen met geblesseerde spelers. Sommigen kwamen serieus geblesseerd aan (maar wilden voor geen geld ter wereld het kamp missen ondanks het expliciete verbod van de fysio deel te nemen), andere kwamen geblesseerd naar het kamp en werden uit voorzorg door de fysio op een minder belastend regime gezet. Zo zijn er onder andere spelers gaan aqua-joggen en gaan fietsen om ze toch iets van training aan te kunnen bieden. Ook werden deze spelers individueel op techniektrainingen gezet, zodat ze niet buiten de groep zouden vallen en ze toch badmintontraining konden krijgen.

Maar het was niet altijd enkel en alleen maar badminton. Zo had onze 'Piano-Man' ook dit jaar weer zijn gitaar bij en konden we 's avonds vaak genieten van een ontspannend streepje live muziek. Senne, je hebt niet alleen alle spelers de nodige ontspanning bezorgd in de avond, maar waarschijnlijk ook wat vrouwenharten sneller doen slaan ;-) .

Nog voor we het goed en wel beseften zat de eerste week er op en gingen een groot aantal spelers op vrijdag terug naar huis. Een tiental spelers bleven twee weken en zouden dus het weekend ook op het kamp blijven. Geen verkeerde beslissing zo bleek achteraf. Twee avonden BBQ in de buitenlucht met live muziek van Senne en een dagje Bobbejaanland daar tussen. Ik ken weekends die minder amusant verlopen.

En alsof het weer in de eerste week nog niet warm genoeg was, kwam er op zondagavond 20/7 bij de start van de tweede week zomaar nog een extra zonnetje bij. Tatum kwam ons vergezellen en dat zou niet onopgemerkt voorbij gaan. Reeds op zondagavond werd ze tot een wedstrijd uitgedaagd door Coach Andreas. Jammer genoeg kon ze niet winnen en moest ze de grillen van Andreas weer een hele week ondergaan. Of toch niet? Tatum kreeg namelijk woensdag nog een herkansing. Iedere spelers supporterde voor Tatum en schreeuwde haar heel de wedstrijd vooruit. 40 supporters rond het terrein, een eigen coach en een eigen cheerleading team konden er jammer genoeg net niet voor zorgen dat Tatum deze wedstrijd (dan wel zeer nipt) verloor. Maar we hebben nu al afspraak voor volgend jaar. Nietwaar Tatum? ;-)

Ook in de tweede week mochten we een aantal nieuwe gezichten in de Badcoach-Family verwelkomen. Het is elk jaar opmerkelijk om te zien hoe snel echt iedereen in de familie wordt opgenomen. Een grote pluim aan alle spelers om zo met elkaar om te gaan! Zowel spelers die enkel voor het plezier spelen als echt toppers in hun leeftijd. Allemaal vinden ze zonder moeite hun plaats, in wat ondertussen toch een soort van hechte community is geworden.

Ook al was het buiten een paar graden minder, de hitte in de hal was er nog steeds. Daarom speciale dank aan de keuken die ervoor zorgde dat er steeds vers fruit (watermeloen, appelsien, ananas, ...) ter beschikking was. Samen met vers gebakken broodpudding, suikerwafels en liters en liters gekoeld water bleek de hitte in de hal op deze manier geen obstakel te zijn om kei en kei hard te trainen door de spelers.

Kortom, ik had al dik tevreden geweest als we de tweede editie van het badcoach summercamp hadden kunnen evenaren. Maar ik moet gewoon vaststellen dat deze derde editie weer net dat trapje hoger stond: individuele trainingen, fysio in de hal, individuele begeleiding van geblesseerde spelers, maar ook de groepssfeer onderling valt me ieder jaar weer op.

Dan wil ik nog even op de eerste plaats de spelers te bedanken. De manier waarop zij op het kamp badminton komen beleven is absoluut uniek en is iets wat nergens anders gebeurt. Maar ook alle trainers die zich ingezet hebben om deze spelers persoonlijke training te geven verdienen een pluim. Zonder hen zou de individuele begeleiding absoluut niet mogelijk zijn.

En natuurlijk mogen we onze (ondertussen vaste) huisfotograaf niet vergeten. René Lagerwaard, bedankt voor het vastleggen van de onvergetelijke momenten. Het werk dat jij gedaan hebt wordt door iedereen super geapprecieerd, nog niet in het minst door de ouders en vrienden thuis.

Als laatste wil ik nog graag de tijd nemen om FLEET te bedanken voor hun bijdrage als sponsor. De samenwerking is supervlot verlopen en we hebben over alle spullen kunnen beschikken die we wilden. Zonder de steun van Fleet zou het niet mogelijk geweest zijn om de kamp in zijn hoedanigheid te kunnen organiseren. Bedankt Richard en Danny, jullie steun wordt zeer geapprecieerd door mij maar ook door iedereen die bij het kamp betrokken is.

Rest mij enkel nog te zeggen dat de eerste verkennende gesprekken met trainers voor volgend jaar reeds begonnen zijn. Er bestaat dus absoluut geen twijfel dat er volgend jaar weer een nieuwe editie van het kamp zal zijn! Badcoach Summercamp 2015.

Wil je rustig (nog eens ) door alle foto's van het kamp gaan? Ze zijn allemaal terug te vinden op onze facebookpagina.

Tot volgend jaar gasten, ik kijk er nu al naar uit!

Roel van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!