Mijn kijk op de wedstrijden van gisteren is vandaag bevestigd

Mijn kijk op de wedstrijden van gisteren is vandaag bevestigd

Helaas kon ik maar zeer kort aanwezig zijn (aan de andere kant: de klamme temperatuur in de hal was niet veel beter vandaag).

SportSport

Maak kennis met Jaymie Laurens!

Een klein deel van de eerste mix meegekregen. Jorrit en Samantha werden eraf geslagen door de Chinezen. Niemand had gedacht dat ze ook maar een kleine kans zouden hebben, maar het laat wel zien dat de afstand van redelijke mixkoppels in Europa niets betekent op wereldniveau. Jammer, want na gisteren had ik wel iets meer verwacht van de mix. In tegenstelling tot Jacco en Selena deden Jorrit en Samantha het veel beter samen en waren ze beiden in een goede vorm. Maar nogmaals, ik heb alleen de tweede set gezien en kan dus niet mee praten over de details.

De tweede mix heb ik wel goed gevolgd en daar heb ik dan meer over te zeggen, Selena kwam gewoon niet uit de verf. Ik mis de wil om dominant te zijn aan het net en ik hoop niet dat dit op deze manier van Kim is gevraagd. De tegenstanders waren natuurlijk ook niet mis. Joachim Fischer en Christinna Pedersen behoren tot de wereldtop en de Nederlanders hebben geen schijn van kans.

De Nederlanders krijgen drie snelle punten tegen. Bij 5-8 nemen de Denen afstand en lopen uit naar 11-5. Het tempo is veel te hoog en de fouten stapelen zich op onder deze druk. Na de pauze komen ze even terug met een 'geluksbal', maar de Denen houden de grip zeer stevig. Met zo af en toe en punt blijven ze meedoen maar er heerst gebrek aan lef om boven zichzelf uit te stijgen. Kim als geen ander zou moeten zeggen dat ze geen respect moeten hebben voor die Denen aan de andere kant. Het probleem is wellicht dat hij zelf te veel respect heeft voor de tegenstanders, want het coachen is passief en zonder passie.

Bij 13-6 nemen Joachim en Christinna duidelijk gas terug. Ze weten dat deze wedstrijd is gelopen en maken zich niet meer zo druk. Dat moet wel het ergste moment zijn als spelers om te zien dat de tegenstanders niet meer 100% geven en je er toch met geen mogelijkheid bij kunt komen. De eerste game wordt met 21-13 afgesloten en de auto-piloot is aangezet in het Deense kamp.

De tekenen zijn er ook. De Nederlanders kijken zeer ernstig terwijl de Denen heel ontspannen op de baan staan. De Nederlanders komen met 4-2 voor te staan, maar worden elke keer weer terug gehaald als ze voor komen. Ze krijgen toestemming om hun spel te spelen, totdat het Deense kamp het zat is en het heft weer in eigen hand neemt.

Het gelijk opgaan in deze set moet niet worden gezien dat Nederland er dicht bij zit, maar meer dat we niet serieus worden genomen door de tegenstander. Nederland staat op een 11-9 voorsprong en niets wijst er op dat het Deense kamp zich zorgen maakt. Het geven van hoop is ook een vorm van dominantie denk ik dan. Selena heeft moeite met de service op Joachim. Hij weet haar elke keer weer onder druk te zetten en daarmee kom ik nogmaals terug op het trainen van de eerste drie slagen na de service. Daar verliest deze mix veel punten op.

Het was niet alleen maar kommer en kwel. Er zaten zeer goede momenten in, maar je kan gewoon zien dat er in Nederland onvoldoende tegenstand is in de training om aan deze situaties hoofd te bieden. Ik heb een goede herinnering overgehouden aan dit koppel, jammer dat Selena niet op haar piek was dit toernooi, want er zit meer in.

Eric Pang heb ik niet gezien, er moest namelijk ook gewerkt worden om de huur te betalen :-)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!