clubzoeker

PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen'

PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen'

Van de vier Nederlandse partijen op het WK in Kopenhagen wist vandaag alleen Eric Pang zijn enkelspelpartij in winst om te zetten. Hij versloeg met 21-11 en 21-8 de Zweed Mathias Borg.

Maak kennis met Senna van den Beukel!

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning wisten hun succes van gisteren niet verder te continueren. Zij verloren vandaag met 21-12 en 21-16 van het 10e geplaatste Chinese duo Lu Kai en Huang Yaqiong.

Jacco Arends en Selena Piek, die gisteren nog verrassend het Poolse duo Robert Mateusiak en Agnieszka Wojtkowska uitschakelden, troffen het vandaag niet. Zij moesten het opnemen tegen het 3e geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen en Christinna Pedersen. Onze landgenoten verloren deze wedstrijd met 21-13 en 21-19.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas werd vanavond met 21-16 en 21-13 door het Duitse ervaren mannendubbel Michael Fuchs en Johannes Schoettler uitgeschakeld.

Voor de woensdag staan op het Nederlandse schema nog twee mannenenkel- en twee vrouwendubbelspelen op het programma. Alle wedstrijden gaan om een plaatsje bij de laatste 16 van de wereld te bereiken.

Erik Meijs gaat in zijn enkelspel uitkomen tegen de 14e geplaatste Deen Viktor Axelsen en Eric Pang gaat spelen tegen de 11e geplaatste Chinees Houwei Tian.

In het vrouwendubbel gaan Eefje Muskens en Selena Piek het opnemen tegen de Maleisische zusjes NG en verder gaan Samantha Barning en Iris Tabeling spelen tegen het nummer 11 geplaatste Indonesische duo Pia Zebadiah Bernadeth en Rizki Amelia Pradipta.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!