PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen'

PRNL: 'Alleen Eric Pang vandaag door op WK in Kopenhagen'

Van de vier Nederlandse partijen op het WK in Kopenhagen wist vandaag alleen Eric Pang zijn enkelspelpartij in winst om te zetten. Hij versloeg met 21-11 en 21-8 de Zweed Mathias Borg.

Ken je BC Oosterhout al?

Jorrit de Ruiter en Samantha Barning wisten hun succes van gisteren niet verder te continueren. Zij verloren vandaag met 21-12 en 21-16 van het 10e geplaatste Chinese duo Lu Kai en Huang Yaqiong.

Jacco Arends en Selena Piek, die gisteren nog verrassend het Poolse duo Robert Mateusiak en Agnieszka Wojtkowska uitschakelden, troffen het vandaag niet. Zij moesten het opnemen tegen het 3e geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen en Christinna Pedersen. Onze landgenoten verloren deze wedstrijd met 21-13 en 21-19.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas werd vanavond met 21-16 en 21-13 door het Duitse ervaren mannendubbel Michael Fuchs en Johannes Schoettler uitgeschakeld.

Voor de woensdag staan op het Nederlandse schema nog twee mannenenkel- en twee vrouwendubbelspelen op het programma. Alle wedstrijden gaan om een plaatsje bij de laatste 16 van de wereld te bereiken.

Erik Meijs gaat in zijn enkelspel uitkomen tegen de 14e geplaatste Deen Viktor Axelsen en Eric Pang gaat spelen tegen de 11e geplaatste Chinees Houwei Tian.

In het vrouwendubbel gaan Eefje Muskens en Selena Piek het opnemen tegen de Maleisische zusjes NG en verder gaan Samantha Barning en Iris Tabeling spelen tegen het nummer 11 geplaatste Indonesische duo Pia Zebadiah Bernadeth en Rizki Amelia Pradipta.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Zware dag op het kantoor voor badmintonners Tabeling en Piek

Zware dag op het kantoor voor badmintonners Tabeling en Piek

Voor Robin Tabeling en Selena Piek is de achtste finale helaas het eindstation op de Yonex Thailand Open. Het Nederlandse duo…

14 januari 2021

Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

De titel is een vrij cynische benadering van Mark Caljouws optreden in de Thailand Open 2021 vandaag, waarin hij in 39…

13 januari 2021

Tabeling en Piek overtuigend naar tweede ronde in Thailand

Tabeling en Piek overtuigend naar tweede ronde in Thailand

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Yonex Thailand Open. Het Nederlandse duo (WR-16)…

13 januari 2021

Voorlopig geen badminton door verlenging lockdown

Voorlopig geen badminton door verlenging lockdown

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 12 januari maakte het kabinet zoals verwacht bekend de huidige lockdown te verlengen…

12 januari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!