SportSport

Goede opkomst in Alblasserdam

Goede opkomst in Alblasserdam

In Alblasserdam werd gisteravond een open avond voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd. In het sportcentrum Blokweer konden in de vooravond de kinderen kennismaken met de badmintonsport en Badminton Nederland was daar bij.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vanaf 18.00 uur was iedereen welkom en stroomde de hal langzaam vol met ouders en kinderen. Maar liefst 16 kinderen kwamen met de badmintonsport kennismaken en zij vulden de groep van 20 jeugdleden van BC Alblasserdam mooi aan. Voorzitter Klaas Timmermans is blij met deze opkomst: ''Uit het Open dagpakket van Badminton Nederland hebben wij de flyer gebruikt om een eigen flyer te maken. Er zijn er vorige week 6.000 in de wijk verspreid. Natuurlijk hopen wij dat van deze 16 kinderen er enkele lid zullen worden. Net als bij veel verenigingen kunnen wij nieuwe leden goed gebruiken."

Onder leiding van twee trainers begonnen de ruim 30 kinderen aan de warming up en kregen zij een echte training. Langs de kant zaten de ouders (door BC Alblasserdam goed verzorgd met een bekertje koffie of thee) te kijken naar hun kroost. Halverwege de training kreeg iedereen een sportdrankje en werd er gekeken naar een demonstratiewedstrijd van de beste jeugdspelers van BC Alblasserdam. Sommige ouders gebruikten dat moment ook om te informeren naar een lidmaatschap en een enkele schreef zijn zoon al meteen in. Na afloop werden de kinderen verrast met een mooie strandbal. Timmermans: "Het is ontzettend leuk om de nieuwe kinderen een aandenken te geven, we hopen dat ze volgende week weer komen. De volwassenen krijgen vanavond een winkelwagenmuntje, waar ik er natuurlijk zelf ook al één van heb."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!