clubzoeker

Goede opkomst in Alblasserdam

Goede opkomst in Alblasserdam

In Alblasserdam werd gisteravond een open avond voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd. In het sportcentrum Blokweer konden in de vooravond de kinderen kennismaken met de badmintonsport en Badminton Nederland was daar bij.

clubzoeker

Ken je BC Olympia '56 al?

Vanaf 18.00 uur was iedereen welkom en stroomde de hal langzaam vol met ouders en kinderen. Maar liefst 16 kinderen kwamen met de badmintonsport kennismaken en zij vulden de groep van 20 jeugdleden van BC Alblasserdam mooi aan. Voorzitter Klaas Timmermans is blij met deze opkomst: ''Uit het Open dagpakket van Badminton Nederland hebben wij de flyer gebruikt om een eigen flyer te maken. Er zijn er vorige week 6.000 in de wijk verspreid. Natuurlijk hopen wij dat van deze 16 kinderen er enkele lid zullen worden. Net als bij veel verenigingen kunnen wij nieuwe leden goed gebruiken."

Onder leiding van twee trainers begonnen de ruim 30 kinderen aan de warming up en kregen zij een echte training. Langs de kant zaten de ouders (door BC Alblasserdam goed verzorgd met een bekertje koffie of thee) te kijken naar hun kroost. Halverwege de training kreeg iedereen een sportdrankje en werd er gekeken naar een demonstratiewedstrijd van de beste jeugdspelers van BC Alblasserdam. Sommige ouders gebruikten dat moment ook om te informeren naar een lidmaatschap en een enkele schreef zijn zoon al meteen in. Na afloop werden de kinderen verrast met een mooie strandbal. Timmermans: "Het is ontzettend leuk om de nieuwe kinderen een aandenken te geven, we hopen dat ze volgende week weer komen. De volwassenen krijgen vanavond een winkelwagenmuntje, waar ik er natuurlijk zelf ook al één van heb."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!