SportSport

Goede opkomst in Alblasserdam

Goede opkomst in Alblasserdam

In Alblasserdam werd gisteravond een open avond voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd. In het sportcentrum Blokweer konden in de vooravond de kinderen kennismaken met de badmintonsport en Badminton Nederland was daar bij.

Ken je BC Flevoland al?

Vanaf 18.00 uur was iedereen welkom en stroomde de hal langzaam vol met ouders en kinderen. Maar liefst 16 kinderen kwamen met de badmintonsport kennismaken en zij vulden de groep van 20 jeugdleden van BC Alblasserdam mooi aan. Voorzitter Klaas Timmermans is blij met deze opkomst: ''Uit het Open dagpakket van Badminton Nederland hebben wij de flyer gebruikt om een eigen flyer te maken. Er zijn er vorige week 6.000 in de wijk verspreid. Natuurlijk hopen wij dat van deze 16 kinderen er enkele lid zullen worden. Net als bij veel verenigingen kunnen wij nieuwe leden goed gebruiken."

Onder leiding van twee trainers begonnen de ruim 30 kinderen aan de warming up en kregen zij een echte training. Langs de kant zaten de ouders (door BC Alblasserdam goed verzorgd met een bekertje koffie of thee) te kijken naar hun kroost. Halverwege de training kreeg iedereen een sportdrankje en werd er gekeken naar een demonstratiewedstrijd van de beste jeugdspelers van BC Alblasserdam. Sommige ouders gebruikten dat moment ook om te informeren naar een lidmaatschap en een enkele schreef zijn zoon al meteen in. Na afloop werden de kinderen verrast met een mooie strandbal. Timmermans: "Het is ontzettend leuk om de nieuwe kinderen een aandenken te geven, we hopen dat ze volgende week weer komen. De volwassenen krijgen vanavond een winkelwagenmuntje, waar ik er natuurlijk zelf ook al één van heb."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Afgelopen zaterdag 28 november jl. vond de najaarsbondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Net als de Jaarvergadering…

30 november 2020

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Bondscoach Ruud Bosch heeft vandaag zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK gemengde teams…

30 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat onze oud-voorzitter Gerard van Zundert was overleden. We wisten dat…

29 november 2020

Wat er ook gebeurt met competitieseizoen: gehele teambijdrage betalen

Wat er ook gebeurt met competitieseizoen: gehele teambijdrage betalen

De Nederlandse badmintonbond heeft een notitie naar haar lidverenigingen gestuurd met als titel: Reactie op vragen rondom betalen…

28 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!