Lin Dan met blessure Denmark Open uit

Lin Dan met blessure Denmark Open uit

De donderdag begon iets later dan de dagen ervoor. Dat geeft mij de tijd voor wederom een lange strandwandeling te maken. Want er is goed nieuws van de broodjes, maar ook een beetje slecht nieuws.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het goede nieuws is dat de broodjes er weer zijn, ze zijn er volop, ze zijn weer buitengewoon lekker en ze liggen in een koelkastje zodat ze lekker vers blijven. Dan het slechte nieuws, het koelkastje heeft een glazen deur en staat bij de ingang van de perskamer, dus iedere keer als ik langs loop zie ik ze liggen en probeer ik er af te blijven. Het resultaat is uiteindelijk dat ik lange strandwandelingen moet maken.

Als ik na mij strandwandeling tenslotte weer in de hal beland ben zijn Camilla Juhl en Mads Kolding bezig in hun gemengddubbel tegen twee Japanners. Het begin gaat gelijk op. De jump-smashes van Mads Kolding lijken indrukwekkend, zeker gezien zijn lengte van bijna twee meter. Maar hij slaat nog niet echt door. Zijn smashes missen effectiviteit. Dat lijkt ook hetgeen te zijn dat de coach gezegd heeft, want daarna gaat het tempo iets omhoog en gaan de Denen veel meer in de aanval en winnen in twee games.

Ondanks dat het donderdagochtend voor 12.00 uur is, zijn er al aardig wat mensen op de tribunes en zorgen voor stemming door hun applaus en aanmoedigingen. Zo gaan Mads en Camilla onder applaus de baan af en worden hun opvolgers op de baan met een warm applaus begroet. Dat zijn Christinna Pedersen en Joachim Fisher. Zij spelen tegen twee Koreaanse spelers. Ook zij beginnen een beetje stroef aan de wedstrijd maar al snel kan Joachim zijn bekende stijl van spelen laten zijn, inclusief de passen die hij maakt als hij weer een goed punt gescoord heeft. Op de baan ernaast speelt Boonsak Poonsana uit Thailand. Gisteren had hij heel veel moeite met de lokale held Steffan Rasmussen, toen maakte hij ook de indruk het conditioneel moeilijk te hebben. Daarvan is vandaag niets meer terug te zien. Hij wint in twee sets van zijn Koreaanse tegenstander.

Vrij snel daarna komt de eerste verrassing van de dag. Xu Chen en Ma Jin spelen het gemengddubbel tegen twee Japanners. Dat ze winnen is niet de grootste verrassing. De verrassing zit meer in het feit dat Xu Chen terug praat tegen Ma Jin. Andere jaren had ik het idee dat Ma Jin de baas was in de dubbel en dat hij haar gewoon volgde en deed wat zij tegen hem zei. Ik heb hem nu zelfs zien uitleggen dat zij in zijn ogen een fout maakte. Vol ongeloof heb ik aanschouwd en heb geprobeerd een uitleg te vinden. Na goed kijken zag ik een gouden ring aan zijn linkerhand die mij nog niet eerder opgevallen was. Je zou bijna gaan denken dat hij getrouwd is en dat hij een paar lessen van zijn vrouw gehad heeft.

Ik heb hem ook vaker zien glimlachen dan anders in zijn partijen, zeker toen hij in een rally achterover viel en op zijn billen zittend de volgende bal afwachtte. Toen Ma Jin de rally redde is hij snel opgestaan en heeft hij de rally verder gespeeld. Later in de wedstrijd heb ik hem zelfs voluit zien lachen. Ook de mensen in de zaal die het gezien hebben moesten er voluit om lachen. Midden in een rally hoort Xu Chen zijn snaar springen, hij weet dat hij een racket heeft klaar gelegd voor het geval dat zoiets gebeurt, dus hij gaat snel naar de zijkant van de baan, pakt het racket en speelt de rally uit. Verliest helaas wel het punt.

Op dat moment bedenkt hij dat hij het racket van de rechterkant van de baan gepakt heeft en dat zijn racket aan de linkerkant van de baan ligt. Op dat moment stopt ook de rally op de linkerbaan, Xu Chen verontschuldigt zich bij de rechtmatige eigenaar van het racket en vertelt aan Ma Jin wat er gebeurd is. Zij kijkt hem aan met de blik die ik van haar gewend ben. Een geluk bij een ongeluk voor Xu Chen was dat het racket van dezelfde sponsor was.

Later op de middag spelen Eefje Muskens en Selena Piek tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst. Ze beginnen veel beter aan de wedstrijd dan aan de wedstrijd van gisteren. De wedstrijd gaat gelijk op, maar de Chinese dames winnen de eerste game met 21-17. De 2e game begint zoals de 1e game. Hoewel ik het gevoel had dat de Chinese dames niet voluit speelden, hielden Eefje en Selena tot 11-10 gelijke tred met de Chinese dames. Daarna gebeurt er ogenschijnlijk niets maar de ballon bij Eefje en Selena loopt in een keer helemaal leeg en er lukt helemaal niets meer. De Chinese dames winnen de tweede game met 21-11. Ik heb het al vaker geschreven, de winnaars van het vorige weekeinde verliezen vaak in het volgende toernooi vrij snel. Mooi voorbeeld is dat Koen Ridder en Ruud Bosch ooit wonnen in de eerste ronde van Carsten Mogensen en Mathias Boe die het weekeinde daarvoor de All England gewonnen hadden.

Op baan 2 worden twee herendubbels achter elkaar gespeeld. Eerst beginnen Kim Astrup en Anders Skaarup tegen twee Koreaanse spelers die als eerste geplaatst zijn. De eerste game mogen ze van de Koreanen laten zien wat ze allemaal kunnen. Tussen de eerste en de tweede game is de Koreaanse coach snel klaar en zit allang op zijn stoel als de Deense coach nog staat te praten. Al snel wordt duidelijk wat hij gezegd heeft, iets in de trant van "en nu geen genade meer". De Koreanen winnen de tweede game met 21-8. Het match point worden tenslotte gescoord uit een flick service, misschien een beetje overdreven. Mathias Boe en Carsten Mogensen spelen daarna op dezelfde baan, winnen de eerste game redelijk makkelijk en spelen de tweede game wat stroever. Ze komen terug uit een achterstand en weten de tweede game uiteindelijk te winnen met 23-21.

Daarna gaat het publiek er eens goed voor zitten. Chen Long gaat spelen tegen Tanongsak Saesomboonsuk uit Thailand. Het publiek is toch een beetje gaan houden van Chen Long en verwacht een makkelijke wedstrijd voor de wereldkampioen. Dat gaat niet gebeuren. Chen Long speelt niet zo goed als gisteren en de vreemde speelstijl van de Thai helpt ook niet. De Thai wint de eerste game en Chen Long moet heel veel moeite doen om de tweede game te winnen. Met een spel dat ik niet van Chen Long verwacht, hij speelt veel meer netdrops dan ik van hem gewend ben, veel mislukken er ook. Ze worden afgetikt door de Thai of gaan zelfs niet over het net. Met heel veel pijn en moeite wint Chen Long tenslotte ook de derde game. Ik denk dat het hem inderdaad veel pijn gekost heeft. Zijn achillespees is behoorlijk ingetaped met kinesiotape. Hij heeft veilig een neutrale kleur gekozen zodat het niet opvalt. Ik ben benieuwd hoe het morgen met hem gaat.

Het publiek ziet hoe Christinna Pedersen en Camilla Juhl het damesdubbel winnen en zijn blij. Deze blijdschap is van korte duur. Lin Dan zou gaan spelen op de baan zodra het damesdubbel klaar was, maar Lin Dan heeft zich terug getrokken van het toernooi met een knieblessure. Een blessure die voor Jan Jorgensen, zijn tegenstander, als een donderslag bij heldere hemel kwam. In de perskamer had ik ook de indruk dat het voor de mensen van de organisatie als een verrassing kwam. Veel mensen verlieten voor het einde van de dag teleurgesteld de hal. Dat was niet verrassend deze teleurstelling. Gaan we morgen maar kijken of er weer nieuwe en positieve verrassing te melden zijn.

U leest het mogelijk nog van mij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!