Veel kanshebbers op titel bij Carlton NK 2015

Veel kanshebbers op titel bij Carlton NK 2015

Van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari vinden de Carlton Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2015 plaats in het Topsportcentrum in Almere.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gisteren is geloot voor de nationale titelstrijd waar 155 spelers en speelsters aan meedoen.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang moet het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi in het mannenenkel opnemen tegen Jordy Hilbink. Erik Meijs (2) en Nick Fransman (3) worden verwacht als zijn voornaamste tegenstanders. Zij zullen proberen om de 33-jarige Pang van zijn zevende titel op rij af te houden.

Vrouwenkel

In het vrouwenenkelspel zijn meerdere kanshebsters. De 22-jarige Soraya de Visch Eijbergen die vorig jaar in de finale moest opgeven vanwege een blessure, is de favoriet en als eerste geplaatst. Zij speelt in de eerste ronde tegen Tamara van der Hoeven. De regerend Nederlands kampioene Gayle Mahulette (2) begint het NK tegen Esther Kuilman en is er veel aan gelegen om haar titel te prolongeren. Alida Chen (3) en Lisa Khoeblal-Malaihollo (4) kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel

Selena Piek is samen met Eefje Muskens als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en het tweetal is gezien hun internationale ervaring de grote favoriet, met als grootste concurrent het koppel Samantha Barning en Iris Tabeling (2). De koppels Lisa Khoeblal-Malaihollo/Yvonne Sie en Alida Chen/Cheryl Seinen zullen proberen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen.

Gemengddubbel

Het gemengddubbel kan spannend worden met zeker drie koppels die aan elkaar gewaagd zijn. Naast de titelverdedigers, het koppel Jacco Arends en Selena Piek (2), zal het als eerste geplaatste duo Jorrit de Ruiter/Samantha Barning samen met het koppel Jelle Maas/Iris Tabeling (3) de strijd om de titel aangaan.

Mannendubbel

In het mannendubbel zullen de titelverdedigers Jacco Arends en Jelle Maas de strijd naar verwachting moeten aangaan met het ervaren koppel Léon Nottelman/Michiel Kruijt en de aanstormende jeugd met Ruben Jille/Alex Vlaar en Mark Caljouw/Thomas Wijers.

Bekijk hier het speelschema.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!