clubzoeker

Veel kanshebbers op titel bij Carlton NK 2015

Veel kanshebbers op titel bij Carlton NK 2015

Van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari vinden de Carlton Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2015 plaats in het Topsportcentrum in Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gisteren is geloot voor de nationale titelstrijd waar 155 spelers en speelsters aan meedoen.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang moet het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi in het mannenenkel opnemen tegen Jordy Hilbink. Erik Meijs (2) en Nick Fransman (3) worden verwacht als zijn voornaamste tegenstanders. Zij zullen proberen om de 33-jarige Pang van zijn zevende titel op rij af te houden.

Vrouwenkel

In het vrouwenenkelspel zijn meerdere kanshebsters. De 22-jarige Soraya de Visch Eijbergen die vorig jaar in de finale moest opgeven vanwege een blessure, is de favoriet en als eerste geplaatst. Zij speelt in de eerste ronde tegen Tamara van der Hoeven. De regerend Nederlands kampioene Gayle Mahulette (2) begint het NK tegen Esther Kuilman en is er veel aan gelegen om haar titel te prolongeren. Alida Chen (3) en Lisa Khoeblal-Malaihollo (4) kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel

Selena Piek is samen met Eefje Muskens als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en het tweetal is gezien hun internationale ervaring de grote favoriet, met als grootste concurrent het koppel Samantha Barning en Iris Tabeling (2). De koppels Lisa Khoeblal-Malaihollo/Yvonne Sie en Alida Chen/Cheryl Seinen zullen proberen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen.

Gemengddubbel

Het gemengddubbel kan spannend worden met zeker drie koppels die aan elkaar gewaagd zijn. Naast de titelverdedigers, het koppel Jacco Arends en Selena Piek (2), zal het als eerste geplaatste duo Jorrit de Ruiter/Samantha Barning samen met het koppel Jelle Maas/Iris Tabeling (3) de strijd om de titel aangaan.

Mannendubbel

In het mannendubbel zullen de titelverdedigers Jacco Arends en Jelle Maas de strijd naar verwachting moeten aangaan met het ervaren koppel Léon Nottelman/Michiel Kruijt en de aanstormende jeugd met Ruben Jille/Alex Vlaar en Mark Caljouw/Thomas Wijers.

Bekijk hier het speelschema.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!