clubzoeker

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen

Eric Pang heeft in Topsportcentrum Almere zijn zevende nationale titel veroverd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Pang versloeg in de finale van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen badminton 2015 Nick Fransman. Soraya de Visch Eijbergen kroonde zich tot Nederlandse kampioene in het vrouwenenkelspel.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang kreeg zijn zevende titel niet cadeau van de 22-jarige Nick Fransman. De jongeling ging brutaal van start in de openingsgame en nam al snel een 9-3 voorsprong. Pang kwam nog even dichterbij (13-16), maar de eerste game ging met 21-15 naar Fransman. De 33-jarige Pang knokte zich terug in de wedstrijd en de Utrechter trok de tweede game met 21-17 naar zich toe. In de slotgame toonde Pang zijn klasse en won met 21-13.

Vrouwenenkel

De vrouwenfinale was een kopie van de editie van vorig jaar. Toen trok Gayle Mahulette aan het langste eind, vanwege een blessure bij Soraya de Visch Eijbergen. De 22-jarige De Visch Eijbergen knalde uit de startblokken en zette Mahulette direct op een onoverbrugbare achterstand: 21-16. In de tweede game schakelde ze nog een tandje bij en kon de titelverdedigster het tempo maar moeizaam bijhouden. De Visch Eijbergen greep met 21-14 de titel.

Dubbels

Jacco Arends/Selena Piek wisten in Almere hun mixdubbeltitel te prolongeren. In een zinderende eindstrijd, waarbij het kwartje beide kanten op kon vallen, versloegen de regerend kampioenen de nummers één van de plaatsingslijst Jorrit de Ruiter/Samantha Barning met 18-21, 21-16 en 21-19.

In een spannende vrouwendubbelfinale waren het uiteindelijk Eefje Muskens en Selena Piek die hun titel wisten te verlengen. De nummers twaalf van de wereld verloren de eerste game nog tegen Samantha Barning/Iris Tabeling met 28-30, maar stelde daarna orde op zaken door met 21-13 en 21-15 te winnen.

In het mannendubbel wisten Jacco Arends en Jelle Maas zich te verzekeren van titelprolongatie door in de eindstrijd het duo Michiel Kruijt/Leon Nottelman met 21-15 en 21-18 te verslaan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!