SportSport

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen kronen zich tot Nederlands Kampioen

Eric Pang heeft in Topsportcentrum Almere zijn zevende nationale titel veroverd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Pang versloeg in de finale van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen badminton 2015 Nick Fransman. Soraya de Visch Eijbergen kroonde zich tot Nederlandse kampioene in het vrouwenenkelspel.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang kreeg zijn zevende titel niet cadeau van de 22-jarige Nick Fransman. De jongeling ging brutaal van start in de openingsgame en nam al snel een 9-3 voorsprong. Pang kwam nog even dichterbij (13-16), maar de eerste game ging met 21-15 naar Fransman. De 33-jarige Pang knokte zich terug in de wedstrijd en de Utrechter trok de tweede game met 21-17 naar zich toe. In de slotgame toonde Pang zijn klasse en won met 21-13.

Vrouwenenkel

De vrouwenfinale was een kopie van de editie van vorig jaar. Toen trok Gayle Mahulette aan het langste eind, vanwege een blessure bij Soraya de Visch Eijbergen. De 22-jarige De Visch Eijbergen knalde uit de startblokken en zette Mahulette direct op een onoverbrugbare achterstand: 21-16. In de tweede game schakelde ze nog een tandje bij en kon de titelverdedigster het tempo maar moeizaam bijhouden. De Visch Eijbergen greep met 21-14 de titel.

Dubbels

Jacco Arends/Selena Piek wisten in Almere hun mixdubbeltitel te prolongeren. In een zinderende eindstrijd, waarbij het kwartje beide kanten op kon vallen, versloegen de regerend kampioenen de nummers één van de plaatsingslijst Jorrit de Ruiter/Samantha Barning met 18-21, 21-16 en 21-19.

In een spannende vrouwendubbelfinale waren het uiteindelijk Eefje Muskens en Selena Piek die hun titel wisten te verlengen. De nummers twaalf van de wereld verloren de eerste game nog tegen Samantha Barning/Iris Tabeling met 28-30, maar stelde daarna orde op zaken door met 21-13 en 21-15 te winnen.

In het mannendubbel wisten Jacco Arends en Jelle Maas zich te verzekeren van titelprolongatie door in de eindstrijd het duo Michiel Kruijt/Leon Nottelman met 21-15 en 21-18 te verslaan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!