SportSport

Titelhouders denderen door naar finales op Carlton NK 2015

Titelhouders denderen door naar finales op Carlton NK 2015

Op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen badminton 2015 in Topsportcentrum Almere maken alle titelhouders nog steeds kans om hun nationale titel te prolongeren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eric Pang kan vandaag zijn zevende enkelspeltitel veroveren, terwijl Gayle Mahulette opgaat voor nummer twee.

Mannenenkel

Eric Pang kende een lastige halve finale tegen de jonge Mark Caljouw. De 33-jarige Pang kon Caljouw in de eerste game lastig van zich af schudden, maar won met 21-17. In de tweede game leek Pang af te stevenen op een simpele zege, Caljouw knokte zich echter geweldig terug in de wedstrijd, maar zag de zege met 21-19 toch naar Pang gaan. Nick Fransman is de tegenstander van Pang in de finale. De 22-jarige Fransman (3) won na een bliksemstart met 21-14 en 21-13 van de nummer twee van de plaatsingslijst, Erik Meijs.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette maakt nog steeds kans om haar titel in het vrouwenenkel te prolongeren. De speelster van Amersfoort won in de halve eindstrijd met 21-10 en 21-18 van Alida Chen (DKC). In de finale treft ze net als vorig jaar Soraya De Visch Eijbergen. Destijds moest de speelster van het Duitse BC Duren geblesseerd opgeven. De 22-jarige De Visch Eijbergen was in de halve finale met 21-9 en 21-15 duidelijk een maatje te groot voor de Limburgse Wendy Hoeve.

Mannendubbel

Titelhouders Jacco Arends/Jelle Maas wonnen hun halve finale na een makkelijke eerste game met 21-14 en 21-17 van DKC-koppel Mark Caljouw/Thomas Wijers (4). In de andere halve finale was het als tweede geplaatste duo Michiel Kruijt/Leon Nottelman met 21-13 en 21-14 de betere van Dave Khodabux en Jürgen Wouters.

Vrouwendubbel

Met speels gemak drongen Eefje Muskens en Selena Piek door tot de finale van het vrouwendubbel. Het jeugdige duo Alida Chen/Cheryl Seinen verloor met 21-8 en 21-11 van de nummers twaalf van de wereld. Aan de andere kant van het net stuiten Muskens en Piek in de finale op Samantha Barning/Iris Tabeling. Het als tweede geplaatste koppel nam in de halve finale de maat van Lisa Khoeblal-Malaihollo/Yvonne Sie met 21-11 en 21-14.

Gemengddubbel

Zoals verwacht gaat de finale in het gemengddubbel tussen de koppels Jorrit de Ruiter/Samantha Barning en Jacco Arends/Selena Piek. De titelhouders Arends en Piek rekenden in de halve finale af met Jelle Maas/Iris Tabeling met 21-14 en 21-17. Het koppel De Ruiter/Barning was in de halve eindstrijd met 21-9 en 22-20 te sterk voor Russel Muns/Cheryl Seinen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!