Henk Staats: Met de Finnen van Duinwijck viel niet te winnen

Henk Staats: Met de Finnen van Duinwijck viel niet te winnen

Dat zou zo maar de kop van een krantenbericht kunnen zijn. Want de Finnen van Duinwijck waren bepaald niet op dreef op zaterdag 21 februari 2015 in de Maaspoort te Den Bosch tegen het Haagse DKC.

De DKC-spelers, gesteund door een grote schare aanhangers, waren ontketend en niet van plan de finale wedstrijd te verliezen. En dat deden ze dan ook niet.

Michiel Kruijt met Dennis van Daalen de Jel speelden de mannendubbel tegen Iikka Heino met Jerry Natenstedt. De eerste game ging gelijk op en werd met 21-19 gewonnen door DKC maar in de tweede game bleek dat de DKC-ers toch echt beter waren (21-12).

Alida Chen en Ginny Severien konden het niet bolwerken in de damesdubbel tegen de Engelse Alexandra Langley met de Litouwse Akvile Stapusaityte. De eerste game was ruim voor het Duinwijckduo (13-21), maar in de tweede game ging het min of meer gelijk op, maar was de winst toch voor de Haarlemmers (19-21).

In de mannensingle werd de Fin Anton Kaisti gedeclasseerd door Mark Caljouw met tweemaal de cijfers 21-9. Nu was Kaisti wellicht niet topfit, na een bezoek aan de kaakchirurg, maar het verschil tussen beide spelers was schrijnend.

Alida Chen bracht na haar singlepartij tegen Dorien Lups de voorsprong op 3-1 voor DKC want Chen was een maatje te groot voor Lups (21-16 en 21-7).

Dennis van Daalen de Jel vocht als een ridder van de ronde tafel om zijn partij tegen de Fin Ikka Heino in winst op te zetten. De eerste game won Van Daalen de Jel nipt met 23-21 en het leek er op dat hij de tweede game met machtvertoon zou winnen, want aanvankelijk nam Van Daalen de Jel een leuke voorsprong. Toch kwam de Heino sterk terug en maakte de achterstand goed en won met 16-21. Maar in de derde game kon er geen misverstand over bestaan wie deze zou winnen. Van Daalen de Jel wilde gewoonweg winnen en deed dat met de cijfers 21-15 en bracht de voorsprong van DKC in deze wedstrijd op een comfortabele 4-1.

Ginny Severien speelde in de halve finale wedstrijden tegen Jie Yao twee prachtige partijen. Het leek er dan ook op dat Ginny voortaan als Ginny Soeverein door het leven zou gaan. Maar vandaag in haar partij tegen de in de Carlton Eredivisie ongeslagen Akvile Stapusaityte ging het mis. In de eerste game was er nog sprake van een echte partij, want Severien kwam tot 19-21 tegen Stapusaityte, maar in de tweede game was het de drievoudig nationaal kampioene van Litouwen die de dienst uitmaakte en dat blijkt wel uit de cijfers 8-21.

Op naar de eerste gemengd dubbel met in de arena Michiel Kruijt met Veerle Wijers tegen Anton Kaisti met Betty Timmerman. Met 18-21 was de eerste game voor Duinwijck, maar de tweede game was met 21-17 voor DKC. Duinwijck moest deze derde game winnen om er nog een tweede mix uit te halen en wellicht nog een golden game als de tweede mix gewonnen zou worden door de Haarlemmers. En het leek de Haarlemmers te lukken, want in de derde game stonden ze nog met 16-19 voor. Kruijt had echter nog niet alles verschoten en Wijers, een speelster die zwakke momenten afwisselt met hele sterke momenten, ging mee in de flow van Kruijt en zo wist het DKC-duo, onder luide toejuichingen van de Haagse supporters, de derde game alsnog op hun naam te schrijven met 21-19!

Nu was het al vanaf de ochtenduren feest voor de DKC-supporters, maar nu werd het een feestelijk gekkenhuis in Oeteldonk.

De finalewedstrijd in de Carlton Eredivisie werd gespeeld in een geweldige ambiance en de organisatie van dit evenement, waaronder de badmintonvereniging BCH, verdient een pluim. En DKC was de terechte winnaar, daar kan geen misverstand over bestaan!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor het vlaggenschip van DKC. Zaterdag werd in de thuiswedstrijd…

28 september 2020

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Een dubbelweekend voor de boeg voor de ploegen in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Smashing nam het op zaterdagavond op tegen…

28 september 2020

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

In de Nederlandse Badminton Eredivisie heeft Almere moeizaam de uitwedstrijd tegen Roosterse BC weten te winnen. Alleen de dames…

28 september 2020

Dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie voor Duinwijck

Dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie voor Duinwijck

Afgelopen weekend stond het eerste dubbelweekend van dit seizoen op het programma in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op…

28 september 2020

Wederom winst voor VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wederom winst voor VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie

Het team uit Wateringen mocht zondagmiddag 27 september aantreden in eigen VELO-hal, ditmaal tegen Amersfoort. Door het…

28 september 2020

Nederlandse Badminton Eredivisie: AMOR geen partij voor VELO

Nederlandse Badminton Eredivisie: AMOR geen partij voor VELO

Vanuit het noorden reisde VELO met veel punten weer huiswaarts. Het goede gevoel van vorige week door winst tegen DKC, werd…

27 september 2020

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen is door Almere winnend afgesloten. In Sporthal Raggers werd Hoornse met 7-1 verslagen.…

27 september 2020

Ilse van de Burgwal assistent-trainer nationale selectie para-badminton

Ilse van de Burgwal assistent-trainer nationale selectie para-badminton

Ilse van de Burgwal is sinds vorige week de assistent-trainer van de nationale selectie para-badminton en het RTC-Arnhem. De…

24 september 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!