SportSport

Henk Staats: Met de Finnen van Duinwijck viel niet te winnen

Henk Staats: Met de Finnen van Duinwijck viel niet te winnen

Dat zou zo maar de kop van een krantenbericht kunnen zijn. Want de Finnen van Duinwijck waren bepaald niet op dreef op zaterdag 21 februari 2015 in de Maaspoort te Den Bosch tegen het Haagse DKC.

› support ons met een Tikkie!

De DKC-spelers, gesteund door een grote schare aanhangers, waren ontketend en niet van plan de finale wedstrijd te verliezen. En dat deden ze dan ook niet.

Michiel Kruijt met Dennis van Daalen de Jel speelden de mannendubbel tegen Iikka Heino met Jerry Natenstedt. De eerste game ging gelijk op en werd met 21-19 gewonnen door DKC maar in de tweede game bleek dat de DKC-ers toch echt beter waren (21-12).

Alida Chen en Ginny Severien konden het niet bolwerken in de damesdubbel tegen de Engelse Alexandra Langley met de Litouwse Akvile Stapusaityte. De eerste game was ruim voor het Duinwijckduo (13-21), maar in de tweede game ging het min of meer gelijk op, maar was de winst toch voor de Haarlemmers (19-21).

In de mannensingle werd de Fin Anton Kaisti gedeclasseerd door Mark Caljouw met tweemaal de cijfers 21-9. Nu was Kaisti wellicht niet topfit, na een bezoek aan de kaakchirurg, maar het verschil tussen beide spelers was schrijnend.

Alida Chen bracht na haar singlepartij tegen Dorien Lups de voorsprong op 3-1 voor DKC want Chen was een maatje te groot voor Lups (21-16 en 21-7).

Dennis van Daalen de Jel vocht als een ridder van de ronde tafel om zijn partij tegen de Fin Ikka Heino in winst op te zetten. De eerste game won Van Daalen de Jel nipt met 23-21 en het leek er op dat hij de tweede game met machtvertoon zou winnen, want aanvankelijk nam Van Daalen de Jel een leuke voorsprong. Toch kwam de Heino sterk terug en maakte de achterstand goed en won met 16-21. Maar in de derde game kon er geen misverstand over bestaan wie deze zou winnen. Van Daalen de Jel wilde gewoonweg winnen en deed dat met de cijfers 21-15 en bracht de voorsprong van DKC in deze wedstrijd op een comfortabele 4-1.

Ginny Severien speelde in de halve finale wedstrijden tegen Jie Yao twee prachtige partijen. Het leek er dan ook op dat Ginny voortaan als Ginny Soeverein door het leven zou gaan. Maar vandaag in haar partij tegen de in de Carlton Eredivisie ongeslagen Akvile Stapusaityte ging het mis. In de eerste game was er nog sprake van een echte partij, want Severien kwam tot 19-21 tegen Stapusaityte, maar in de tweede game was het de drievoudig nationaal kampioene van Litouwen die de dienst uitmaakte en dat blijkt wel uit de cijfers 8-21.

Op naar de eerste gemengd dubbel met in de arena Michiel Kruijt met Veerle Wijers tegen Anton Kaisti met Betty Timmerman. Met 18-21 was de eerste game voor Duinwijck, maar de tweede game was met 21-17 voor DKC. Duinwijck moest deze derde game winnen om er nog een tweede mix uit te halen en wellicht nog een golden game als de tweede mix gewonnen zou worden door de Haarlemmers. En het leek de Haarlemmers te lukken, want in de derde game stonden ze nog met 16-19 voor. Kruijt had echter nog niet alles verschoten en Wijers, een speelster die zwakke momenten afwisselt met hele sterke momenten, ging mee in de flow van Kruijt en zo wist het DKC-duo, onder luide toejuichingen van de Haagse supporters, de derde game alsnog op hun naam te schrijven met 21-19!

Nu was het al vanaf de ochtenduren feest voor de DKC-supporters, maar nu werd het een feestelijk gekkenhuis in Oeteldonk.

De finalewedstrijd in de Carlton Eredivisie werd gespeeld in een geweldige ambiance en de organisatie van dit evenement, waaronder de badmintonvereniging BCH, verdient een pluim. En DKC was de terechte winnaar, daar kan geen misverstand over bestaan!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw voor een…

15 februari 2020

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) voor een stunt…

14 februari 2020

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

De Nederlandse vrouwen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw niet weten te…

13 februari 2020

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin…

12 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!