clubzoeker

Finale Carlton Eredivisie: de norm is gezet

Finale Carlton Eredivisie: de norm is gezet

Een dag later dan gewend, maar dat kwam natuurlijk door de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie waar om werd gestreden in de Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar voordat die gespeeld kon worden moest er afgelopen week nog van alles worden geregeld. Zoals ze dat zo mooi zeggen The Finishing Touch, of de puntjes op de i.

Vrijdagmiddag dus maar eens naar de Maaspoort Sports & Events om met te helpen aan de opbouw van de zaal en de kleine zaal waar de Themamarkt Levensloopbestendig & Comfortabel Wonen werd gehouden op de dag van de finale. Het liep allemaal op rolletjes en om 16.00 uur een briefing met de deelnemende partijen om even alles goed met elkaar af te stemmen.

De grote zaal waar op zaterdag de helden uit de badmintonsport hun opwachting konden maken was ook op een haar na klaar toen ik vroeg in de avond naar huis ging. Tot in het uiterste detail wordt tijdens de opbouw van zo'n wedstrijdbaan gecontroleerd en gecontroleerd om te voorkomen dat er zaken mis gaan. Alles was klaar en de finaledag kon komen.

Zaterdag dus vroeg uit de veren om weer naar Maaspoort Sports & Events te rijden. Om 9.00 uur afgesproken met de vrijwilligers van SPM Shoeters (Basketbal) die het licht zouden gaan bedienen rondom de finale. Even alles uittesten en kijken of het geluid goed stond. Check, geregeld dus. Tegen 9.45 uur naar de bijeenkomst met de schrijvers van A Clear Future, het toekomstprogramma waarmee Badminton Nederland volop aan de slag is en een tussentijdse rapportage werd toegelicht aan de schrijvers. Ik was net op tijd om de aanwezigen de hand te schudden en kort te spreken om vervolgens naar een andere meetingroom van Maaspoort Sports & Events te gaan voor de aftrap van het Minicongres. Zo super om te zien dat daar een grote opkomst was van verenigingen. Klasse en super trots op deze opkomst.

Na de aftrap van het Minicongres weer naar beneden, Alex Nelissen was gearriveerd en dus even de hand schudden. Samen met Alex, de vrijwilligers van het licht en de wedstrijdleiding even een briefing gehouden over het programma van de middag. Er was namelijk een entertainment protocol opgezet en dat moest goed met elkaar afgestemd worden, zodat iedereen wist wat er van hem/haar verwacht werd. Check, zat ook weer op slot en men was er helemaal klaar voor.

Tussen de wedstrijden door zouden de meiden van The Savages de pauze opleuken met hun dansvaardigheden en die waren ook gearriveerd. Even kennis maken en goed uitleggen wat we van ze verwachtten en de dames waar meer dan enthousiast, hadden er enorm veel zin in. Check, ook weer geregeld en op slot.

De klok sloeg maar door een het uur u nadere. Op de wedstrijdbanen was ondertussen de masterclass bezig voor trainers en beginnende trainers onder leiding van Claus Poulsen en Kenneth Larsen. Een mooie groep deelnemers die alles heel goed op zich in lieten werken. Na afloop van deze masterclass volgde een geweldige demonstratiewedstrijd waarbij diverse afwijkende badmintonvormen werden opgevoerd. Mooie opwarmer voor het inmiddels binnen komende publiek.

In het kader van out of the box denken, werden rondom de finale van de Carlton Eredivisie twee themamarkten georganiseerd voor de bezoekers, maar ook voor de specifieke doelgroepen. Op die manier wilden we meer mensen naar de Maaspoort Sports & Events trekken. Actorion met hun initiatief Active Ageing had hier het voortouw in genomen en men was startklaar om 10.00 uur. gaandeweg de dag bleek dat hier nauwelijks bezoekers op af kwamen. Enorm veel tijd is er in gestoken, met o.a. de inzet van oud schaatskampioen Hein Vergeer, maar op de één of andere manier is de boodschap bij de achterban van Active Ageing niet goed over gekomen. En eerlijk is eerlijk, dit innovatieve project kunnen we als mislukt beschouwen. Uiteraard gaan we dit goed evalueren met de betrokkenen om hier van te leren. Out of the box denken leidt tot prachtige gedurfde initiatieven, en helaas lukken ze niet altijd.

Spannend was ook de omlijsting van de finale om de Carlton Eredivisie, want ook die was helemaal nieuw en innovatief. Voor het eerst werden de eerste vier wedstrijden op twee banen gespeeld om vervolgens door te gaan op één baan. Tussen de wedstrijden door dus een stuk entertainment met licht-en geluidseffecten. Twee vrijwilligers die de grote spotlights gingen bedienen waren ook gearriveerd en werden naar hun ruimte gebracht in de nok van het dak van de Maaspoort Sports & Events. Check, we waren dus klaar voor de strijd.

Dus omkleden geblazen om als The Orange Man de start van de finale van de Carlton Eredivisie in te luiden. Vele give aways waren beschikbaar gesteld waaronder door de naamgever van de Carlton Eredivisie. In een geweldige ambiance werd het publiek opgewarmd en uiteraard verdienen de supporters van beide kampen DKC en BC Duinwijck een groot compliment, want voordat de strijd begon was het al een groot feest in de Maaspoort Sports & Events.

The Orange Man begeleidde de beide teams de zaal in en één voor één werden de spelers en speelsters voorgesteld aan het publiek om vervolgens te kunnen beginnen aan de strijd om de landstitel. Vanuit de hoek kwamen de eerste spelers en speelsters van DKC en BC Duinwijck de baan op onder de nodige licht- en geluidseffecten.

Tussen de wedstrijden door dus de meiden van The Savages gevolgd door het uitdelen van give aways door Hein Vergeer, en later de prijzen uit de loterij door Rikkert Suijkerland en Yao Jie.

Na een geweldige strijd werd uiteindelijk DKC landskampioen van de Carlton Eredivisie en ging het dak er helemaal vanaf. The Orange Man deed weer zijn intrede en begeleidde als eerste runner-up BC Duinwijck naar het VIP-dek om ze daar de medailles en beker op te laten halen onder gejuich van de aanhang van BC Duinwijck. Het VIP-dek werd vrij gemaakt voor de landskampioen van 2015 en de spelers en begeleiders van DKC konden hun moment of victory gaan halen. Geweldig om te zien dat diverse mensen er opnames van maken en op social media plaatsen, zoals bijvoorbeeld de spectaculaire huldiging van de landskampioen.

De oplettende bezoeker heeft gezien dat er ook mensen van de NOS opnames hebben gemaakt en die zijn in een prachtige compilatie verwerkt en zaterdagavond tijdens Studio Sport uitgezonden. Trots kunnen we zijn op deze geweldige apotheose. Klik hier voor de reportage van de NOS en wordt net zo enthousiast als ik en al mijn collega's die mee hebben geholpen om er een geweldige dag van te maken. De alliantie BCH, Badminton Nederland, BBF en Maaspoort Sports & Events heeft de norm gezet.

Van harte gefeliciteerd DKC met het eerste landskampioenschap en BC Duinwijck met het behalen van de tweede plaats.<-p>

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!