clubzoeker

Goede Azië-tour voor dubbelaars

Goede Azië-tour voor dubbelaars

Afgelopen twee weken stonden er twee grote toernooien in Azië op het programma. Een Premier Super Serie in Maleisië en een Super Serie in Singapore.

SportSport

Ken je BC Drop Shot al?

De Nederlandse Selectie reisde af met 6 dubbelaars. In de mix Jorrit/Samantha en Jacco/Selena en in de damesdubbel Eefje/Selena en Samantha/Iris. Een mooie graadmeter om te kijken waar ze staan voordat het kwalificatietraject voor Rio begint.

Woensdagochtend in Maleisi begonnen Jorrit/Samantha in de mix meteen tegen de nummers 1 van de wereld, een sterk Chinees koppel. Echter speelden Jorrit/Samantha een goede wedstrijd en bleven goed bij, zeker in de eerste game, waarna de Chinezen tegen het einde van de set toch even hun wereldklasse lieten zien. In de tweede game iets duidelijkere cijfers maar een goede wedstrijd neergezet ondanks deze zware loting. Jacco/Selena speelden even later tegen een koppel uit Chinese Taipei en wonnen deze wedstrijd overtuigend. Helaas troffen zij in de tweede ronde op donderdag ook de nummers 1 van de wereld. Ook zij speelden een goede pot, maar de Chinezen weten wanneer ze moeten aanzetten en wonnen in twee sets.

In de damesdubbel begonnen Samantha/Iris rond het middaguur hun eerste pot tegen een koppel uit Maleisië. Deze dames staan ongeveer gelijk op de wereldranking dus dat zou een mooie pot kunnen worden. Helaas pakte dit voor Samantha/Iris iets anders uit, ze speelden geen lekkere wedstrijd en de vele eigen fouten zorgden voor een snel verlies in de eerste game. In de tweede game konden ze het te laat pas omzetten en werd de wedstrijd in twee sets verloren. Eefje/Selena waren de laatste wedstrijd van de dag en speelden tegen een koppel uit Hong Kong waar ze op de All England nog van hadden verloren. De dames pakten een goede revanche en wonnen in twee sets. in de tweede ronde op donderdag speelden ze tegen Chinezen, de nummers 6 van de wereld. Na een 21-17 overwinning in de eerste set voor Eefje/Selena gaven de Chinezen op en was de kwartfinale een feit. Deze stond gepland op vrijdag en daarin kwamen ze uit tegen een nieuw Koreaans koppel, die los van elkaar nummer 8 en 11 van de wereld staan. De eerste set viel helaas net de kant op van de Koreanen ondanks een setpoint voor Eefje/Selena. In de tweede game keken onze dames steeds tegen een achterstand aan en konden dit niet meer goed maken waardoor de overwinning naar de Koreanen ging.

Lees de rest van dit artikel op de website van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!