Goede Azië-tour voor dubbelaars

Goede Azië-tour voor dubbelaars

Afgelopen twee weken stonden er twee grote toernooien in Azië op het programma. Een Premier Super Serie in Maleisië en een Super Serie in Singapore.

Ken je US Badminton al?

De Nederlandse Selectie reisde af met 6 dubbelaars. In de mix Jorrit/Samantha en Jacco/Selena en in de damesdubbel Eefje/Selena en Samantha/Iris. Een mooie graadmeter om te kijken waar ze staan voordat het kwalificatietraject voor Rio begint.

Woensdagochtend in Maleisiė begonnen Jorrit/Samantha in de mix meteen tegen de nummers 1 van de wereld, een sterk Chinees koppel. Echter speelden Jorrit/Samantha een goede wedstrijd en bleven goed bij, zeker in de eerste game, waarna de Chinezen tegen het einde van de set toch even hun wereldklasse lieten zien. In de tweede game iets duidelijkere cijfers maar een goede wedstrijd neergezet ondanks deze zware loting. Jacco/Selena speelden even later tegen een koppel uit Chinese Taipei en wonnen deze wedstrijd overtuigend. Helaas troffen zij in de tweede ronde op donderdag ook de nummers 1 van de wereld. Ook zij speelden een goede pot, maar de Chinezen weten wanneer ze moeten aanzetten en wonnen in twee sets.

In de damesdubbel begonnen Samantha/Iris rond het middaguur hun eerste pot tegen een koppel uit Maleisië. Deze dames staan ongeveer gelijk op de wereldranking dus dat zou een mooie pot kunnen worden. Helaas pakte dit voor Samantha/Iris iets anders uit, ze speelden geen lekkere wedstrijd en de vele eigen fouten zorgden voor een snel verlies in de eerste game. In de tweede game konden ze het te laat pas omzetten en werd de wedstrijd in twee sets verloren. Eefje/Selena waren de laatste wedstrijd van de dag en speelden tegen een koppel uit Hong Kong waar ze op de All England nog van hadden verloren. De dames pakten een goede revanche en wonnen in twee sets. in de tweede ronde op donderdag speelden ze tegen Chinezen, de nummers 6 van de wereld. Na een 21-17 overwinning in de eerste set voor Eefje/Selena gaven de Chinezen op en was de kwartfinale een feit. Deze stond gepland op vrijdag en daarin kwamen ze uit tegen een nieuw Koreaans koppel, die los van elkaar nummer 8 en 11 van de wereld staan. De eerste set viel helaas net de kant op van de Koreanen ondanks een setpoint voor Eefje/Selena. In de tweede game keken onze dames steeds tegen een achterstand aan en konden dit niet meer goed maken waardoor de overwinning naar de Koreanen ging.

Lees de rest van dit artikel op de website van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandseā€¦

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijsā€¦

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet teā€¦

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!