Thomas Laybourn en Oro gaan samenwerken

Thomas Laybourn en Oro gaan samenwerken

De wereldkampioen van 2009 heeft zijn eigen badmintonacademie voor spelers net onder het nationale team niveau.

Ken je BC De Flinters al?

Thomas weet uit eigen ervaring hoe het is om zelf naar de top te werken want hij is pas op 21-jarige leeftijd begonnen met serieus te gaan badmintonnen buiten de nationale selectie om. Een paar jaar later kon de bond niet meer om hem heen en kwam hij alsnog in de nationale selectie, werd nummer 1 van de wereldranglijst en won de wereldtitel.

De manier waarop we hier op Oro met spelers omgaan spreekt hem erg aan. Veel van de jeugdspelers die hier komen zien geen heil in de eigen bond en de manier van werken. Ze kiezen er net als Thomas voor het op eigen kracht te gaan doen. Op een manier waarin ze zelf geloven met trainers van hun eigen keuze.

We gaan dan ook spelers uitwisselen tussen de academie van Thomas en hier op Oro en Thomas gaat de spelers begeleiden om het hoogst mogelijke uit zichzelf te halen. Samen gaan we een vuist maken tegen het beleid van verschillende bonden die veel te conservatief te werk gaan en niet de juiste technische aanpak hebben.

Thomas en ik hebben in de afgelopen competitie al samen gewerkt met het coachen en daarbij veel ideen uitgewisseld. Deze zomer komt Thomas zes dagen speciaal training geven aan de spelers en zal hij docent zijn op de trainersopleiding. Na de zomerstages gaan we een aantal keer per week samen werken in afwisselend zijn academie en op Oro. Ik kijk erg uit naar deze samenwerking.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!