Eefje en Selena: We lijken wel een getrouwd stel!

Eefje en Selena: We lijken wel een getrouwd stel!
StudentenlevenStudentenleven

Vandaag (zaterdag) vliegen we door naar de tweede bestemming van onze 4 weekse trip. Melbourne it is! Ik kijk er ontzettend naar uit om China te verlaten en aan de gezichten te zien van mijn teamgenoten denken zij er net zo over.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Op het vliegveld van Dongguan is het een drukte van jewelste. Logisch, blijkt achteraf, als dezelfde gate gebruikt lijkt te worden voor een 6tal andere vluchten. In een rap tempo volgen de eindbestemmingen elkaar op totdat Melbourne op het bordje verschijnt.

Met een shuttlebus, alsof ik een citytrip van Amsterdam naar London heb geboekt, worden we naar het grote vliegtuig gebracht. Een 10-tal uur later landen we op plaats van bestemming. Het appartement is dichtbij en ziet er mooi uit! Ikzelf zal een week lang samenwonen met Eefje en Samantha. De volgende dag zijn we vrij om bij te komen en om Melbourne op ons gemakje te verkennen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen natuurlijk! Alhoewel het winter schijnt te zijn hier, lijkt het wel hartje zomer. Het is prachtig weer en Eef en ik besluiten om naar het strand te gaan.

We genieten van een paar uurtjes zon en voelen ons bevoorrecht om hier te zijn. Normaal gesproken zien we niet veel meer van een land dan het hotel en de hal waar we in spelen dus dit voelt als een bonus! De volgende dag gaat de wekker heel vroeg. We trainen om 7.30am samen met de Australiërs op hun nationale sportcomplex. We volgen ons eigen programma en doen wat confidence exercises, 2 tegen 1 en 3 tegen 2 vormen en we sluiten af met een partijtje tegen een mix koppel.

Eenmaal terug in ons appartement lunchen we snel voordat we ons naar de tweede training van de dag haasten. Thuis in Nederland hebben we relatief veel rust tussen de trainingen door om zo uitgerust aan de tweede sessie te kunnen beginnen. Hier lijkt dat niet het geval te zijn en om 13.00 uur zitten onze trainingssessies er al op. Omdat we beschikken over de luxe van een keuken in ons appartement besluiten Eefje en ik zelf te koken. Na 12 dagen achter elkaar uit eten te zijn geweest is dat een welkome afwisseling. We lijken wel een getrouwd stel. Ik kook, Eef dekt de tafel en wast af. Een prima taakverdeling wat mij betreft ;-). De avond valt vroeg hier en we duiken lekker ons bed in.

Het is inmiddels onze derde dag in Melbourne en de wekker gaat vroeg af voor een multishuttle sessie. We volgen een Medium Explosive Program wat betekent dat de lengte van de rijen niet al te lang zijn waardoor we maximaal kunnen aanzetten tijdens de oefeningen. Eef en ik worden om en om door Samantha aangegeven en na 3 rondes sluiten we af met een roulatie oefening over de hele baan. Daarna is er nog ruimte voor wat eigen oefeningen en Jacco en ik sluiten de training af met een wedstrijd tegen een Indonesisch/Australisch koppel. De wedstrijd zelf loopt niet lekker en ikzelf maak veel te veel onnodige fouten. Gefrustreerd druip ik af want als ik ergens chagrijnig van kan worden dan is het wel slecht spelen en verliezen. Ook op een training ja. De rest van de dag zijn we vrij en na een middagdutje ben ik weer wat vrolijker gestemd. Eefje, oer-Hollands als ze is besluit pannenkoeken te maken en die vormen een goede bodem voor als we even later naar de gym gaan.

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Bij de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 heeft Gayle Mahulette in het vrouwenenkel de kwartfinales weten te bereiken, waarin zij het…

15 november 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Bij de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 zijn Selena Piek en Cheryl Seinen door naar de tweede ronde. Voor de koppels Robin…

13 november 2019

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

In Sandefjord (Noorwegen) heeft Joran Kweekel helaas niet de finale weten te bereiken van de FZ Forza Norwegian International…

10 november 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Bij het teamtoernooi van de Swedish Youth Games 2019 in Malmö is de Nederlandse jeugd U15 als tweede geëindigd in groep…

8 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!