clubzoeker

Eefje en Selena: We lijken wel een getrouwd stel!

Eefje en Selena: We lijken wel een getrouwd stel!

Vandaag (zaterdag) vliegen we door naar de tweede bestemming van onze 4 weekse trip. Melbourne it is! Ik kijk er ontzettend naar uit om China te verlaten en aan de gezichten te zien van mijn teamgenoten denken zij er net zo over.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op het vliegveld van Dongguan is het een drukte van jewelste. Logisch, blijkt achteraf, als dezelfde gate gebruikt lijkt te worden voor een 6tal andere vluchten. In een rap tempo volgen de eindbestemmingen elkaar op totdat Melbourne op het bordje verschijnt.

Met een shuttlebus, alsof ik een citytrip van Amsterdam naar London heb geboekt, worden we naar het grote vliegtuig gebracht. Een 10-tal uur later landen we op plaats van bestemming. Het appartement is dichtbij en ziet er mooi uit! Ikzelf zal een week lang samenwonen met Eefje en Samantha. De volgende dag zijn we vrij om bij te komen en om Melbourne op ons gemakje te verkennen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen natuurlijk! Alhoewel het winter schijnt te zijn hier, lijkt het wel hartje zomer. Het is prachtig weer en Eef en ik besluiten om naar het strand te gaan.

We genieten van een paar uurtjes zon en voelen ons bevoorrecht om hier te zijn. Normaal gesproken zien we niet veel meer van een land dan het hotel en de hal waar we in spelen dus dit voelt als een bonus! De volgende dag gaat de wekker heel vroeg. We trainen om 7.30am samen met de Australiërs op hun nationale sportcomplex. We volgen ons eigen programma en doen wat confidence exercises, 2 tegen 1 en 3 tegen 2 vormen en we sluiten af met een partijtje tegen een mix koppel.

Eenmaal terug in ons appartement lunchen we snel voordat we ons naar de tweede training van de dag haasten. Thuis in Nederland hebben we relatief veel rust tussen de trainingen door om zo uitgerust aan de tweede sessie te kunnen beginnen. Hier lijkt dat niet het geval te zijn en om 13.00 uur zitten onze trainingssessies er al op. Omdat we beschikken over de luxe van een keuken in ons appartement besluiten Eefje en ik zelf te koken. Na 12 dagen achter elkaar uit eten te zijn geweest is dat een welkome afwisseling. We lijken wel een getrouwd stel. Ik kook, Eef dekt de tafel en wast af. Een prima taakverdeling wat mij betreft ;-). De avond valt vroeg hier en we duiken lekker ons bed in.

Het is inmiddels onze derde dag in Melbourne en de wekker gaat vroeg af voor een multishuttle sessie. We volgen een Medium Explosive Program wat betekent dat de lengte van de rijen niet al te lang zijn waardoor we maximaal kunnen aanzetten tijdens de oefeningen. Eef en ik worden om en om door Samantha aangegeven en na 3 rondes sluiten we af met een roulatie oefening over de hele baan. Daarna is er nog ruimte voor wat eigen oefeningen en Jacco en ik sluiten de training af met een wedstrijd tegen een Indonesisch/Australisch koppel. De wedstrijd zelf loopt niet lekker en ikzelf maak veel te veel onnodige fouten. Gefrustreerd druip ik af want als ik ergens chagrijnig van kan worden dan is het wel slecht spelen en verliezen. Ook op een training ja. De rest van de dag zijn we vrij en na een middagdutje ben ik weer wat vrolijker gestemd. Eefje, oer-Hollands als ze is besluit pannenkoeken te maken en die vormen een goede bodem voor als we even later naar de gym gaan.

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!