Moederdag 2019

Man man man, wat zit er toch veel oud zeer

Man man man, wat zit er toch veel oud zeer
Moederdag 2019

Afgelopen donderdag een gesprek gehad met Peter van Baak van SponsorVisie op het bondsbureau. Mensen die mij kennen weten dat ik graag stappen zet.

› alles over het Badminton Festival!

Niet oeverloos lullen over de voors en tegens maar een stap zetten en daarna goed kijken hoe het loopt en waar gewenst bijsturen. SponsorVisie heb ik leren kennen tijdens een bijeenkomst van 'S-PORT in 's-Hertogenbosch. 'S-PORT organiseert een paar keer per jaar een 'S-PORTCAFE waarbij verenigingen en bonden uit de regio 's-Hertogenbosch aan kunnen sluiten en een van die bijeenkomsten ging over sponsoring en crowdfunding. Ik heb hier al vaker over geschreven.

Er zijn ook andere partijen die ons kunnen helpen, maar zoals gezegd vind ik dat je op een gegeven moment een keuze moet maken en door moet pakken. Ik heb vertrouwen in SponsorVisie, heb de recensies nagetrokken en onze collega's van onder andere de KNVB, Nederlands Handbalbond en Squash Bond Nederland maken ook gebruik van de diensten van SponsorVisie. Ik zal daar in een latere blog nader op terug komen als betrokkenen binnen onze organisatie ook zijn ingelicht.

Daarna ben ik doorgereden naar Eindhoven alwaar Clemens Wortel en ik een ontmoeting hadden met een afvaardiging van Roosterse. Zoals ik vorige week al schreef komt er een nieuwe opzet van de Carlton Eredivisie. Toen schreef ik dat eerst alle betrokkenen geïnformeerd dienen te zijn alvorens é én en ander naar buiten gebracht kan worden.

Een monsterklus is afgelopen week geklaard, want alle 10 de eredivisieverenigingen zijn in persoonlijke gesprekken op de hoogte gebracht van de plannen rondom de Carlton Eredivisie. Omdat het zo'n grote verandering is, is het persoonlijk over brengen van de boodschap het beste zodat je middels een interactie gelijk alles nader kunt verklaren en toelichten. Tevens kunnen dan de eerste kanttekeningen meegenomen worden. Aan alle verenigingen is gevraagd om op korte termijn hun punten en komma's te delen zodat de LCW hier nog wat kan finetunen en het bondsbestuur hier tijdens de vergadering van 9 mei a.s. een ei over kan leggen.

Het gesprek met de heren van Roosterse was constructief en plezierig. Natuurlijk hadden beide heren zo hun vragen en kanttekeningen en ja, die nemen we zeker mee. Ze staan wel achter de plannen en gaan er vol voor, maar zijn wel kritisch over een aantal zaken, en daar is niets mis mee. Belangrijk is dat één en ander goed overwogen wordt opgezet. Maar ook hier geldt weer voor dat we wel aan de slag moeten. Ook deze verandering kunnen we op voorhand oeverloos kapot analyseren, maar we komen er pas achter als we aan de slag gaan. Super belangrijk daarbij wordt wel de input van de verenigingen als we daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan. Dan kunnen we het door ontwikkelen naar de toekomst toe.

Daarbij komt dat niet alleen de opzet van de Carlton Eredivisie anders wordt. Ook de beleving moet beter, we moeten elkaar gaan helpen om aandacht te krijgen voor de Carlton Eredivisie. Daar liggen ook enorme kansen en uitdagingen want als je nu aan mij vraagt hoe we dat gaan doen, dan weet ik dat ook nog niet. Feit is wel dat er nu navenant niets mee gebeurt. Lokaal wordt er door de ene vereniging meer mee gedaan dan door de andere maar ik denk dat hier zeker de kracht van het collectief moet gaan gelden. Nog maar eens over nadenken. Wellicht kunnen we er straks wat makkelijker iets mee doen als het communicatieplan van Remco Hol uitgevoerd is.

Daar hebben we dan weer een andere verandering op stapel staan. Remco Hol heeft zijn communicatieplan af en heeft dat voorgelegd aan het bondsbestuur. Het is een van de deelprojecten uit A Clear Future en deze zal ik over gaan nemen van Marloes van Heteren. Ik ben enorm benieuwd wat er uit gaat komen en of we er mee aan de slag kunnen gaan, want tja, geld hè. Wordt vervolgd.

Afgelopen zaterdag werd de finale van de Carlton GT Cup gespeeld bij BC'70 Veluwe in Epe. Met Richard Dijk als grote kartrekker en een heel arsenaal aan vrijwilligers, kon door acht teams gestreden worden om de Nationale Beker; Carlton GT Cup. 's Morgens om 10.00 uur werd begonnen met de kwartfinales en om 17.00 werd gestart met de grote finale. De grote finale ging tussen landskampioen DKC en VELO. Hierbij trok DKC aan het langste eind en pakte daarmee de dubbel.

Tussen de bedrijven door was er ook tot tweemaal toe een demonstratie Aangepast Badminton die door bondscoach Annie van Daal verzorgd werd. Goed om te zien dat spelers zich mengden in deze demonstratie en zelf meemaakten dat het allemaal nog niet zo simpel is in een rolstoel.

Als ja al dan al die vrijwilligers rond ziet lopen waardoor het mede tot zo'n succesvol evenement gemaakt wordt, de passie van die mensen en de beleving, zo gaaf om te zien, dan zou je haast willen dat dit soort evenementen op veel meer landelijke belangstelling zou kunnen rekenen. Ah, daar ligt dus weer een uitdaging die in mijn portefeuille past. Laten we in ieder geval de passie van al die vrijwilligers koesteren zodat de basis er ligt om door te pakken.

De ochtend begon voor mij met een bijpraatsessie voor de afgevaardigden over de vorderingen in het kader van A Clear Future. Alle deelprojecten zijn de revue gepasseerd en de afgevaardigden konden hun vragen stellen zodat deze beantwoord konden worden. Jammer is wel dat er zo weinig afgevaardigden de moeite nemen om naar zo'n bijeenkomst te komen. Je kunt dan met een wijzende vinger naar de afgevaardigden wijzen, maar dan wijzen er ook altijd weer drie naar jezelf. Ik vind dat we wat dat betreft hand in eigen boezem moeten steken en ons af moeten vragen waarom ze de moeite niet nemen. Diegenen die er waren hadden in ieder geval de gelegenheid hun zegje te doen en hun kritische oor te luister te leggen.

Ik heb daarna nog met heel veel mensen gesproken en steeds weer valt me dan é én ding enorm op. Er zit bij een heleboel mensen zoooo veel oud zeer, man man man. Men loopt helemaal leeg over wat er allemaal fout is gegaan in het verleden. Dat men niet gehoord werd en wordt. Dat het allemaal beter kan en moet. En op zich vind ik dat niet erg hoor, ik ken die mensen nog niet, of heb ze slechts een paar keer gesproken en ik ben blij dat ze dit met me willen delen en me daarin vertrouwen. Maar één ding hebben al die mensen met elkaar gemeen: de onweerstaanbare passie voor badminton. En het feit dat ze me adviezen geven, hun gedachten met me delen, sterkt me wel om door te gaan. En de uitdaging aan te gaan om ook deze mensen weer in de rijen te doen sluiten zodat we ze kunnen inzetten daar waar ze zich zo graag mee identificeren: badminton.

Als ik het dus voor elkaar krijg om die negatieve energie om te buigen naar positieve energie, dan ligt er een glorieuze toekomst voor ons allemaal in het verschiet.

Ik schrijf wekelijks deze blog en schijnbaar vindt men dat wel plezierig. De reacties die ik krijg op zo'n dag bevestigen dat. Er is dus behoefte aan om te laten weten wat er speelt en waar ik mee bezig ben. Want al dat werk wat ik verzet, is feitelijk allemaal op de achtergrond en ziet men dus niet direct in veranderingen en/of resultaten. Hier heb ik tijdens de Carlton GT Cup ook over gesproken met mijn collega's. Want het is nu wel zo dat er vragen komen, en dat willen we ook, laat dat duidelijk zijn. Maar hoe gaan we daar mee om?

Ik kan alleen voor eigen parochie spreken en zal dat ook doen. Echter reizen er wel vragen die alleen mijn collega's kunnen beantwoorden. Daar hebben we dus eens over nagedacht. Ik zal mijn blog blijven schrijven omdat ik geen geheimen heb. Dat hebben mijn collega's ook niet, echter komt dat niet door bij de grote massa. Oftewel, hier moeten we samen goed over nadenken hoe we daar als Badminton Nederland mee om moeten gaan. Iedereen mag weten waar we mee bezig zijn, we hebben geen geheimen, maar ergens leeft dat beeld wel. En ook daar geldt voor dat als we wijzen er steeds weer drie vingers naar ons zelf wijzen.

De passie waarmee mijn collega's hun werk doen, mag niet onderschat worden. Die is immens en verdient respect. Goed dat we daar dus samen over nadenken want ook dit is een verandering in het totale proces.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!