SportSport

Jorrit de Ruiter: badminton in The Big Apple

Jorrit de Ruiter: badminton in The Big Apple

Afgelopen zondag kwamen we na een voorspoedige vlucht aan op JFK Airport. Vanuit daar werden we opgehaald door de organisatie en naar ons hotel op Long Island gebracht.

clubzoeker

Ken je BC Olympia '56 al?

Wat niet veel mensen weten, maar helaas wel realiteit is: dit toernooi wordt niet in de stad New York afgewerkt, maar ongeveer een uur van het centrum vandaan.

Zoals gewoonlijk gebruikten we de eerste dagen om aan het tijdverschil van 6 uur te wennen en wat te trainen. Alhoewel dat trainen erg matig ging de eerste paar dagen. Met tape hadden ze een aantal badmintonbanen 'aangelegd' op een indoor atletiek ondergrond. Ik loop toch al heel wat jaartjes mee, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. En dat op een Grand Prix Gold toernooi in het Olympisch kwalificatiejaar!

De organisatie zou zich diep moeten schamen hiervoor. Toen het toernooi eenmaal onderweg was, vast na een hele hoop geklaag, kwam er ineens nog een halletje naast de wedstrijdhal tevoorschijn achter een paar rolluiken en ook die waren niet optimaal, maar beter dan die plakkers op de vloer.

Anyway, het toernooi zelf. Ik zal alle 4 de koppels even afgaan; er waren wisselende resultaten deze week.

Eefje en Selena waren hier tweede geplaatst en kwamen via een simpele overwinning in de eerste ronde en een wat zwaarder bevochten tweede ronde terecht in de kwartfinale. Hierin speelden ze tegen de Chinezen Yu/Zhong en die bleken in twee games te sterk.

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!