SportSport

Badminton Nederland gaat Bart-Jan den Hollander helpen met fotowedstrijd

Badminton Nederland gaat Bart-Jan den Hollander helpen met fotowedstrijd

Mijn eerste werkweek na de vakantie was een enigszins turbulente week. Vorige week schreef ik in mijn blog over de aanstaande start van het project rondom ons communicatieplatform.

En dat heeft het nodige stof doen opwaaien en daar is op zich ook niets mis mee. Het gaat om een flinke investering die weloverwogen gedaan moet worden. Daar is over nagedacht, over gesproken, over nagedacht enzovoorts. Er zullen echter ook stappen gezet moeten worden. Het voorwerk is gedaan en we gaan dus echt aan de slag.

Ik ben open en transparant en daardoor hoef ik ook nooit na te denken wat ik ooit heb gezegd. Mijn openheid kan ook tegen me gebruikt worden, want men weet dat ik vragen beantwoord en respect heb voor ieders mening. Maar we moeten ook vooruit. Verantwoording leg ik samen met mijn collega bestuurders af aan de bondsvergadering en laat nou net die bondsvergadering vinden dat we te weinig progressie boeken met de deelprojecten die zijn voort gekomen uit A Clear Future.

Ik doe uiteraard wel wat met datgene wat ik te horen krijg, al is dat dus niet altijd zichtbaar. Er maalt dan van alles door mijn hoofd en daar probeer ik dan de beste gemene deler uit te halen. Ik heb al eerder gezegd dat keuzes maken er ook in resulteert dat er mensen teleurgesteld zullen zijn omdat de keuze niet past bij datgene wat zij voor ogen hebben. That's life.

Belangrijk is dat we aan de slag gaan met dit project en zorgen dat het aansluit van de wensen vanuit A Clear Future, want A Clear Future is weer ontstaan vanuit datgene wat leeft in het land en wat men vindt dat de bond moet doen. De welbekende kerntaken en zie daar, deze komen nu ook terug in de functieprofielen van de bestuursleden van Badminton Nederland. Mijn bestuursportefeuille is Promotie geworden. En daar vallen PR, Marketing en Sponsoring onder. Alles wat met de promotie van de badmintonsport te maken heeft dus.

Eén van de kerntaken is immers de badmintonsport promoten. Er is zelfs een extra bestuursfunctie bij gekomen: Sportparticipatie en daar zoeken we nog een gegadigde voor. Iets voor jou?

Badmintonsportfoto van het Jaar

Woensdagavond weer op pad geweest en deze keer ben ik naar Bart-Jan den Hollander gereden. Hij is de grondlegger van de verkiezing van de Badmintonsportfoto van het jaar, die dan tijdens de Carlton Nederlandse Kampioenschappen wordt gekozen. Ik vind dit een super initiatief en vind dat daar meer mee gedaan moet worden.

Dit jaar heeft deze verkiezing min of meer in de schaduw van het CNK gestaan. Ik vond dat er veel te weinig exposure vanuit ging. Dat lag niet aan Bart-Jan, want de financiële middelen ontbraken en hij moest het alleen doen. Hij kreeg wel een plekje, maar er was geen samenwerking. Dat is geen verwijt, want daar werd voor mijn komst ook geen prioriteit aan gegeven. Mijn taak is dus om wel de nodige exposure rondom dit soort evenementen te creëren met onder andere dit soort initiatieven. We moeten initiatieven die door derden worden genomen koesteren, omarmen en er samen iets moois van maken.

Vandaar dus dat ik naar Bart-Jan ben gereden om daar samen over te brainstormen. We zijn het er samen over eens dat we meer uit die verkiezing kunnen halen. De foto's die ingestuurd worden moeten op een mooie wand komen te hangen op een mooi groot formaat. Het moet natuurlijk uitnodigen om foto's in te sturen; ook jouw foto kan daar dus hangen straks.

Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om een workshop Badmintonfotografie te organiseren waarbij men eerst een stuk theorie krijgt om dat vervolgens in de praktijk te brengen tijdens een echte wedstrijd. Jaja, een demonstratiewedstrijd zal dat dan zijn natuurlijk. Ook de prijsuitreiking willen we meer uitstraling geven zodat de winnaar van de Badmintonsportfoto van het Jaar ook echt in de schijnwerpers komt te staan.

We hebben afgesproken dat Bart-Jan dit nu verder gaat uitwerken. Dan hebben we in beeld dat wat we willen hoeveel gaat kosten. Dan kunnen we daar weer mee verder. Dan gaan we kijken of we ergens de financiële middelen vandaan kunnen halen, want één ding is zeker; het initiatief moet zichzelf financieel kunnen bedruipen.

Wens: Badmintonmuseum

Ik geef net aan dat initiatieven door badmintonliefhebbers omarmd moeten worden. Zo was ik tijdens mijn vakantie, op voorspraak van de kids, op bezoek bij het Nationale Voetbalmuseum in het RBC Stadion in Roosendaal. En al lopende door het stadion ontstond bij mij het idee voor een rondreizend badmintonmuseum. Een museum met herinneringen aan tijden van weleer die we opbouwen tijdens grote badminton evenementen. Tja, een leuk idee denk ik dan, maar hoe ga ik dat nou aanpakken? Ach, misschien is er wel iemand die een badmintonmuseum heeft en dat met ons verder uit wil bouwen? Of is er iemand die zegt dat hij/zij dat wil gaan opzetten? Zou toch mooi zijn als er iemand vrijwillig hier zich voor in wil spannen. Ik ben benieuwd.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Denmark Open 2020 prooi voor Anders Antonsen en Nozomi Okuhara

Denmark Open 2020 prooi voor Anders Antonsen en Nozomi Okuhara

In de thuiswedstrijd tussen Denen Rasmus Gemke en Anders Antonsen - ze speelden zonder coach - was het Antonsen die in drie games…

19 oktober 2020

Badmintonprotocol Badminton Nederland per 14 oktober 2020

Badmintonprotocol Badminton Nederland per 14 oktober 2020

Dit protocol gaat uit van de per woensdag 14 oktober 22.00 uur geldende landelijke maatregelen en zal veranderen als de…

17 oktober 2020

Nederlanders uitgeschakeld op Denmark Open

Nederlanders uitgeschakeld op Denmark Open

Helaas zien we geen Nederlanders terug in de kwartfinales van de DANISA Denmark Open 2020. De achtste finale werd voor Mark…

15 oktober 2020

Badmintonprotocol Badminton Nederland: dubbelen liever niet! (UPDATE)

Badmintonprotocol Badminton Nederland: dubbelen liever niet! (UPDATE)

Vandaag hebben we al veel vragen ontvangen van verenigingen en sporters. Onder andere over het wel/niet spelen van dubbelspel.

15 oktober 2020

Impact nieuwe coronamaatregelen per 14 oktober 2020 vanaf 22:00 uur op badminton

Impact nieuwe coronamaatregelen per 14 oktober 2020 vanaf 22:00 uur op badminton

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de…

14 oktober 2020

Imke van der Aar en Ruben Jille verrassen in Odense

Imke van der Aar en Ruben Jille verrassen in Odense

De Deense badmintonners Mathias Thyrri en Mai Surrow (WR85) zullen niet met plezier terugkijken op hun wedstrijd tegen het…

14 oktober 2020

Badmintonner Mark Caljouw door naar achtste finales Denmark Open 2020

Badmintonner Mark Caljouw door naar achtste finales Denmark Open 2020

Nederlands Kampioen mannenenkel Mark Caljouw trof vandaag de Fin Kalle Koljonen tegenover zich in de eerste ronde van de DANISA…

13 oktober 2020

Ties van der Lecq en Debora Jille naar achtste finales Denmark Open 2020

Ties van der Lecq en Debora Jille naar achtste finales Denmark Open 2020

De jonge Nederlandse topbadmintonners Ties van der Lecq en Debora Jille wonnen vandaag hun openingsronde in de DANISA Denmark…

13 oktober 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!