Nick Fransman pakt vierde titel op rij in Gorredijk

Nick Fransman pakt vierde titel op rij in Gorredijk

De toernooicommissie van het 17e FZ FORZA Master toernooi kan weer terugzien op een zeer geslaagd en vlekkeloos verlopen toernooi. Nick Fransman haalde zijn kwartet.

clubzoeker

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Met zijn vierde titel op rij is Nick Fransman de meest succesvolle speler bij het mannenenkel in de historie van het toernooi in Gorredijk geworden. Dat hij er zeer veel belang bij had om wederom in Gorredijk te winnen, mocht wel blijken uit dat hij, nadat hij zaterdag eerst nog een wedstrijd voor zijn Duitse vereniging Ludinghausen had gespeeld, er ook nog een autorit van bijna 3 uur voor over had om op tijd in Gorredijk aanwezig te zijn. In de finale op zondag was hij echt een maatje te groot voor Jim Middelburg en won dan ook in 2 games met 21-12 en 21-7.

Jim Middelburg was dit weekend echter wel de meest succesvolle speler , want behalve zijn 2e plaats in het mannenenkel wist hij samen met Vincent de Vries de titel te pakken in het mannendubbel door in twee games (21-19 en 23-21) van Jerry Natenstedt en Ralph Starren te winnen. Bovendien was hij samen met Myke Halkema in het gemengddubbel in twee games (24-22 en 21-16) te sterk voor Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux.

In het vrouwenenkel eiste Akvile Stapusaityte voor de tweede keer de titel op in Gorredijk door in de finale in twee games met 21-14 en 21-18 van Manon Sibbald te winnen. Manon had in de halve finale in drie games van (21-10, 15-21 en 21-11) van titelverdedigster Lisa Khoeblal-Malaihollo gewonnen.

De titel in het vrouwendubbel ging verrassend naar Dorien Lups en Tamara van der Hoeven, die - nadat ze in de halve finale het als 1ste geplaatste koppel Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo in drie spectaculaire games hadden verslagen (21-12, 19-21 en 21-19) - in de finale ook nog te sterk waren voor het als tweede geplaatste koppel Manon Sibbald / Akvile Stapusaityte en deze in twee games van 21-17 en 21-16 versloegen.

Categorie 3

In het mannenenkel was de als eerste geplaatste Freek Hogendorp de te kloppen favoriet. In de finale moest Menno de Vor na twee games van 21-18 en 17-21 vanwege een enkelblessure geblesseerd opgeven.

Bij het vrouwenenkel werd de titel zeer verrassend opgeëist door Thirza Latupeirissa door in de finale in drie games (21-16, 17-21 en 21-19) de jeugdige en als eerste geplaatste Dafne Linders terug te wijzen.

Het meest succesvol was Dian Bos van SV Meteoor. In het vrouwendubbel wist ze samen met Rebecca van de Berg het koppel Dafne Linders / Roos Tuinenburg te verslaan in twee games van 21-18 en 21-18, terwijl ze in het gemengddubbel samen met Pieter van Gils in de finale in drie games (21-17, 18-21 en 21-16) te sterk was voor het als eerste geplaatste koppel Marianka Wajer / Aize van der Woude.

Het mannendubbel tenslotte was een prooi van Menno de Vor / Roel Jongsma door in de finale in drie spannende games te winnen van het koppel Melle Conradie / Marco Holtrop.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!