Soraya de Visch Eijbergen als boegbeeld van de Nederlandse badmintonsport

Soraya de Visch Eijbergen als boegbeeld van de Nederlandse badmintonsport

Om de badmintonsport aantrekkelijker te maken in Nederland, waardoor er meer mensen gaan badmintonnen, moeten we zorgen dat we zichtbaar worden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Breedtesport is onmiskenbaar verbonden met de topsport. Soms zal het er op lijken dat ik veel met/voor de topsport bezig ben, maar niets is minder waar. Door onze topsport goed neer te zetten, smoel te geven, wordt het de breedtesport veel makkelijker om er op aan te haken. In dure termen noemen ze dat marketing, en laat dat nou net mijn bestuurlijke portefeuille zijn. Dus ben ik samen met de collega's op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze sport neer te zetten.

Gesprek met Soraya de Visch Eijbergen

Zaterdag ben ik op de koffie geweest bij Soraya de Visch Eijbergen en haar ouders. Doel van het gesprek was om te bekijken of ik met Soraya één van de boegbeelden voor badmintonnend Nederland kan krijgen. En dan niet alleen om middels foto's van haar, banners te maken en deze overal neer te zetten. Natuurlijk is dat een onderdeel van het geheel, maar met onder anderen Soraya hebben we een jonge super talentvolle dame met uitstraling. En om dat te bespreken met haar en haar ouders, ben ik dus naar ze toe gereden.

Eén en ander is ook naar aanleiding van het gesprek met Joost de Vries van NOS Sport. Men wil succesverhalen de ether in slingeren, maar dat komt niet zomaar aanwaaien. Ik kan het maar niet genoeg zeggen; aandacht moet je verdienen. Maar dat kun je dus wel een handje helpen. Want door je te laten horen en zien, trek je die aandacht naar je toe. Dus zullen we de successen van Soraya moeten delen en daar gaan we aan werken. We gaan beginnen om de contactgegevens met Joost de Vries te delen zodat ze haar en/of haar ouders kunnen benaderen als de interesse is gewekt. Wij gaan de NOS voeden met succesverhalen. Soraya staat daar heel erg open voor. Haalt ook aan dat het voor haar een super ervaring was, dat ze volop in de picture stond tijdens haar deelname aan de National Badminton League in Engeland. Een super formule met volop aandacht en live uitzendingen op radio en Sky Sports. Ze haalde haar hupje aan waar volop over werd gesproken als ze een punt gescoord had. Een hupje waarvan ze zelf niet eens door had dat ze dat hupje maakte, maar nu wel haar handelsmerk is geworden.

Soraya maakt sindsdien actiever gebruik van social media en ze schrok er van hoeveel aandacht dat dan weer op levert. Haar fan-page op Facebook heeft inmiddels bijna 800 likes en die heeft ze pas een paar weken in de lucht. Soraya is er dus op haar manier mee bezig en dat is top natuurlijk. Haar prioriteit moet echter liggen op het sportieve vlak, en dat zit wel goed bij haar. Op mijn vraag of ze vol wil gaan voor de Olympische Spelen in 2020, gaf ze zonder na te denken een ja. Maakte daarbij wel een kanttekening, want waarom zou ze al niet gaan voor Rio 2016? Dat is misschien inderdaad erg ver weg, maar ze wil er wel vol voor gaan, al is het maar als opstap naar Tokyo 2020. En dat is mooi om te horen, want daarmee kan ik in ieder geval Joost de Vries informeren, wellicht zit er dan een reportage in tijdens de Yonex Dutch Open?

Misschien wel samen met Mark Caljouw, die ook heeft aangegeven vol voor Tokyo 2020 te willen gaan. Of misschien wordt het wel een reportage waar ook Selena Piek en Eefje Muskens een onderdeel van uit gaan maken, omdat dat natuurlijk de dubbel is die naar aller aangrenzende waarschijnlijkheid, zeker naar Rio zullen gaan voor de Olympische Spelen. Dromen zijn bedrog, maar je kunt je droom ook uit laten komen.

En als, als, als het allemaal lukt, wat we willen, dan krijgt de badmintonsport dus de aandacht die we willen, met boegbeelden als Soraya de Visch Eijbergen, Mark Caljouw, Selena Piek, Eefje Muskens.... en wie weet allemaal nog meer. Want ook Erik Meijs, die geen deel uit maakt van de nationale selectie, kan een boegbeeld zijn. Niemand uitgezonderd kan de held van onze sport worden, ondanks dat ik nu wel een aantal namen noem. Wie weet staat er iemand op die we nu wel kennen, maar die de wind nog even niet helemaal mee heeft zitten. Hoe meer helden in onze sport, hoe mooier en makkelijker. Let's go for it.

Er zijn nog de diverse ideeën de revue gepasseerd, en het gaat te ver om deze via mijn blog te delen. Ten eerste omdat het ideeën zijn en ten tweede omdat daar ook de collega's bij betrokken moeten worden. Is wel zo netjes dat die het eerst van mij horen, in plaats van via mijn blog. Ik wil er alleen maar mee aangeven, dat er van alles borrelt in mijn hoofd aan ideeën. Allemaal voor het ultieme doel; de badmintonsport de wauw-factor geven waardoor men er bij wil horen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!