Soraya de Visch Eijbergen als boegbeeld van de Nederlandse badmintonsport

Soraya de Visch Eijbergen als boegbeeld van de Nederlandse badmintonsport
StudentenlevenStudentenleven

Om de badmintonsport aantrekkelijker te maken in Nederland, waardoor er meer mensen gaan badmintonnen, moeten we zorgen dat we zichtbaar worden.

Breedtesport is onmiskenbaar verbonden met de topsport. Soms zal het er op lijken dat ik veel met/voor de topsport bezig ben, maar niets is minder waar. Door onze topsport goed neer te zetten, smoel te geven, wordt het de breedtesport veel makkelijker om er op aan te haken. In dure termen noemen ze dat marketing, en laat dat nou net mijn bestuurlijke portefeuille zijn. Dus ben ik samen met de collega's op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze sport neer te zetten.

Gesprek met Soraya de Visch Eijbergen

Zaterdag ben ik op de koffie geweest bij Soraya de Visch Eijbergen en haar ouders. Doel van het gesprek was om te bekijken of ik met Soraya één van de boegbeelden voor badmintonnend Nederland kan krijgen. En dan niet alleen om middels foto's van haar, banners te maken en deze overal neer te zetten. Natuurlijk is dat een onderdeel van het geheel, maar met onder anderen Soraya hebben we een jonge super talentvolle dame met uitstraling. En om dat te bespreken met haar en haar ouders, ben ik dus naar ze toe gereden.

Eén en ander is ook naar aanleiding van het gesprek met Joost de Vries van NOS Sport. Men wil succesverhalen de ether in slingeren, maar dat komt niet zomaar aanwaaien. Ik kan het maar niet genoeg zeggen; aandacht moet je verdienen. Maar dat kun je dus wel een handje helpen. Want door je te laten horen en zien, trek je die aandacht naar je toe. Dus zullen we de successen van Soraya moeten delen en daar gaan we aan werken. We gaan beginnen om de contactgegevens met Joost de Vries te delen zodat ze haar en/of haar ouders kunnen benaderen als de interesse is gewekt. Wij gaan de NOS voeden met succesverhalen. Soraya staat daar heel erg open voor. Haalt ook aan dat het voor haar een super ervaring was, dat ze volop in de picture stond tijdens haar deelname aan de National Badminton League in Engeland. Een super formule met volop aandacht en live uitzendingen op radio en Sky Sports. Ze haalde haar hupje aan waar volop over werd gesproken als ze een punt gescoord had. Een hupje waarvan ze zelf niet eens door had dat ze dat hupje maakte, maar nu wel haar handelsmerk is geworden.

Soraya maakt sindsdien actiever gebruik van social media en ze schrok er van hoeveel aandacht dat dan weer op levert. Haar fan-page op Facebook heeft inmiddels bijna 800 likes en die heeft ze pas een paar weken in de lucht. Soraya is er dus op haar manier mee bezig en dat is top natuurlijk. Haar prioriteit moet echter liggen op het sportieve vlak, en dat zit wel goed bij haar. Op mijn vraag of ze vol wil gaan voor de Olympische Spelen in 2020, gaf ze zonder na te denken een ja. Maakte daarbij wel een kanttekening, want waarom zou ze al niet gaan voor Rio 2016? Dat is misschien inderdaad erg ver weg, maar ze wil er wel vol voor gaan, al is het maar als opstap naar Tokyo 2020. En dat is mooi om te horen, want daarmee kan ik in ieder geval Joost de Vries informeren, wellicht zit er dan een reportage in tijdens de Yonex Dutch Open?

Misschien wel samen met Mark Caljouw, die ook heeft aangegeven vol voor Tokyo 2020 te willen gaan. Of misschien wordt het wel een reportage waar ook Selena Piek en Eefje Muskens een onderdeel van uit gaan maken, omdat dat natuurlijk de dubbel is die naar aller aangrenzende waarschijnlijkheid, zeker naar Rio zullen gaan voor de Olympische Spelen. Dromen zijn bedrog, maar je kunt je droom ook uit laten komen.

En als, als, als het allemaal lukt, wat we willen, dan krijgt de badmintonsport dus de aandacht die we willen, met boegbeelden als Soraya de Visch Eijbergen, Mark Caljouw, Selena Piek, Eefje Muskens.... en wie weet allemaal nog meer. Want ook Erik Meijs, die geen deel uit maakt van de nationale selectie, kan een boegbeeld zijn. Niemand uitgezonderd kan de held van onze sport worden, ondanks dat ik nu wel een aantal namen noem. Wie weet staat er iemand op die we nu wel kennen, maar die de wind nog even niet helemaal mee heeft zitten. Hoe meer helden in onze sport, hoe mooier en makkelijker. Let's go for it.

Er zijn nog de diverse ideeën de revue gepasseerd, en het gaat te ver om deze via mijn blog te delen. Ten eerste omdat het ideeën zijn en ten tweede omdat daar ook de collega's bij betrokken moeten worden. Is wel zo netjes dat die het eerst van mij horen, in plaats van via mijn blog. Ik wil er alleen maar mee aangeven, dat er van alles borrelt in mijn hoofd aan ideeën. Allemaal voor het ultieme doel; de badmintonsport de wauw-factor geven waardoor men er bij wil horen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!