DKC verslaat Slotermeer met 6-2

DKC verslaat Slotermeer met 6-2

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft een overwinning opgeleverd voor BC DKC. De Haagse ploeg was zondag in eigen huis met 6-2 te sterk voor BV Slotermeer uit Amsterdam.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC kon niet beschikken over de nieuwe aankoop Joran Kweekel, maar desondanks kwam de zege nooit in gevaar. De enige verloren partijen waren de singles van Thomas Wijers en Veerle Wijers.

DKC begon met het vertrouwde koppel Michiel Kruijt/Thomas Wijers in het herendubbel. Tegen Leon Nottelman en Andrie Ochtman, die vóór de zomer nog voor DKC uitkwam, had het Haagse duo geen makkelijke middag. De eerste game werd weliswaar gewonnen met 21-15, maar in game twee waren de Slotermeer-spelers nipt de betere: 21-19. Kruijt en Thomas Wijers raakten daardoor niet van slag, en pakten gedecideerd de derde game met 21-13. Op de andere baan hadden Daisy Bommeleyn en Marlies Baan de landskampioen op 2-0 gezet door Janne Elst en Raquel Humphris op een nederlaag te trakteren.

De kopman van DKC, Mark Caljouw, zette zijn ploeg op 3-0. Hij had met name in de eerste game genoeg grip op het spel van tegenstander Ochtman. Laatstgenoemde bood beter partij in het vervolg, maar Caljouw bleek op het eind van game twee net even doortastender: 21-19. Thomas Wijers leek voor een kleine stunt te zorgen tegen de ervaren Ralph Starren, want hij won zowaar de eerste game. Daarna wist Starren de DKC'er beter onder druk te zetten, wat uiteindelijk ook de zege opleverde. De damessingle van Veerle Wijers ging verloren. Baan zag haar tegenstander Jessica Ottenhof opgeven: 4-2 voor DKC.

Zowel de mixed dubbel van Kruijt/Daisy Bommeleyn en Caljouw/Veerle Wijers veroverden de eerste game vrij eenvoudig, waarna ze in game twee wat meer moeite hadden met respectievelijk Nottelman/Elst en Starren/Ottenhof. Toch wisten de Amsterdamse koppels geen beslissende derde game af te dwingen. Zo stond er een 6-2 eindstand op het scorebord.

Door de overwinning staat DKC na twee wedstrijden op een tweede plek in poule A van de Carlton Eredivisie. Er zijn dertien punten behaald. Het duldt alleen BC Amersfoort voor zich, dat twee punten meer heeft. Van Zundert/VELO volgt DKC op één puntje. In poule B leidt BV Almere (veertien punten). Volgende week volgt er een lastige uitwedstrijd voor DKC. Het wordt een herhaling van de finale van vorig seizoen. Het Haarlemse Duinwijck is namelijk de tegenstander. Dat duel vindt zaterdag 26 september plaats om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!