Ruime zege in eerste wedstrijd voor DKC

Ruime zege in eerste wedstrijd voor DKC

De badmintonners van BC DKC zijn het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie uitstekend begonnen. Zondagmiddag won de regerend landskampioen tijdens de Kick-off in Hoofddorp met 7-1 van Van Zijderveld uit Amstelveen. De enige verliespartij was de damesdubbel van Veerle Wijers en Marlies Baan.

clubzoeker

Ken je BC Argus al?

DKC-coach Leonard van Velzen kon beschikken over de volledige selectie. Dus ook over kopman Mark Caljouw, die afgelopen week nog uitkwam op het Belgian International. Van Velzen moest dus enkele keuzes maken. Hij besloot in het herendubbel het vertrouwde koppel Michiel Kruijt/Thomas Wijers op te stellen. Zij hadden geen kind aan Lennart Bijkerk en Maikel Spruyt, getuige de 21-10 en 21-6 gamestanden. Op de andere baan konden Veerle Wijers en nieuw teamlid Baan het niet bolwerken tegen Mireille van Daal en Ieva Pope: 21-12 en 21-19 voor Van Zijderveld.

De herensingles leverden weinig problemen op voor DKC. Joran Kweekel, de enige aankoop van de Hagenaars, luisterde zijn debuut voor de landskampioen op met een regelmatige overwinning op Marco den Haan. Caljouw had alleen in de eerste game iets te duchten van Bijkerk (21-15 voor de Rijswijker). Daarna zette de 20-jarige singlespecialist er een tandje bij: 21-11, waarmee DKC op een 3-1 voorsprong kwam. Baan maakte daar 4-1 van door Manouk Los in drie games klop te geven. Datzelfde deed Alyssa Tirtosentono, die normaal gesproken in team 2 van DKC uitkomt, tegen Pope.

De gemengd dubbels werden een eenvoudige prooi voor DKC. Daisy Bommeleyn en Caljouw waren met twee keer 21-13 te sterk voor Van Daal en Spruyt. Veerle Wijers en Kruijt zetten Los en Den Haan gemakkelijk opzij: 21-11 en 21-12. Daarmee stond er een 7-1 eindstand op het scorebord. Een goed begin op weg naar titelprolongatie.

Aangezien Duinwijck zondag als enige ploeg met 8-0 won, staat die club eerste op de ranglijst na de eerste speelronde. Naast DKC haalden ook BV Almere en BC Amersfoort zeven punten. Die teams delen dus de tweede plek. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van DKC op het programma. Op zondag 20 september komt BV Slotermeer uit Amsterdam op bezoek in sporthal 't Zandje. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!