Carlton Eredivisie: VELO wint topper tegen DKC

Carlton Eredivisie: VELO wint topper tegen DKC

In de vierde speelronde van de Carlton Eredivisie heeft DKC thuis met 3-5 verloren van Van Zundert/VELO. Het was voor DKC de eerste nederlaag van het seizoen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door de winst op DKC bleef de ploeg uit Wateringen ongeslagen en won voor de vierde keer op rij. Het was een spannende, gelijkopgaande strijd, waarin VELO vooral in de dubbels het verschil wist te maken.

Qontent Almere, koploper in poule B, versloeg BC Smashing in Wijchen met 8-0. Het ging niet zo eenvoudig als de eindstand doet vermoeden, want vijf partijen werden pas na het spelen van drie games beslist. BC Victoria deed goede zaken door met 7-1 thuis te winnen van BV Slotermeer en de laatste plaats in poule A over te dragen aan BV Van Zijderveld.

Amersfoort won met groot verschil uit bij BV Van Zijderveld (8-0) en is hierdoor en door het verlies van DKC koploper in poule A. BC Duinwijck heeft zich na twee nederlagen op rij goed weten te herstellen. Op bezoek bij Roosterse BC won de ploeg uit Haarlem met 7-1 en nam zo afstand van de Limburgers, die voor het begin van de wedstrijd nog gelijk in punten stonden met Duinwijck.

Uitslagen speelronde 4

  • Roosterse BC - Duinwijck (1-7)
  • BC Smashing - Qontent Almere (0-8)
  • BC Victoria - BV Slotermeer (7-1)
  • BV Van Zijderveld - Amersfoort (0-8)
  • BC DKC - Van Zundert/VELO (3-5)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!