Carlton Eredivisie: VELO wint topper tegen DKC

Carlton Eredivisie: VELO wint topper tegen DKC

In de vierde speelronde van de Carlton Eredivisie heeft DKC thuis met 3-5 verloren van Van Zundert/VELO. Het was voor DKC de eerste nederlaag van het seizoen.

Ken je BC Druten al?

Door de winst op DKC bleef de ploeg uit Wateringen ongeslagen en won voor de vierde keer op rij. Het was een spannende, gelijkopgaande strijd, waarin VELO vooral in de dubbels het verschil wist te maken.

Qontent Almere, koploper in poule B, versloeg BC Smashing in Wijchen met 8-0. Het ging niet zo eenvoudig als de eindstand doet vermoeden, want vijf partijen werden pas na het spelen van drie games beslist. BC Victoria deed goede zaken door met 7-1 thuis te winnen van BV Slotermeer en de laatste plaats in poule A over te dragen aan BV Van Zijderveld.

Amersfoort won met groot verschil uit bij BV Van Zijderveld (8-0) en is hierdoor en door het verlies van DKC koploper in poule A. BC Duinwijck heeft zich na twee nederlagen op rij goed weten te herstellen. Op bezoek bij Roosterse BC won de ploeg uit Haarlem met 7-1 en nam zo afstand van de Limburgers, die voor het begin van de wedstrijd nog gelijk in punten stonden met Duinwijck.

Uitslagen speelronde 4

  • Roosterse BC - Duinwijck (1-7)
  • BC Smashing - Qontent Almere (0-8)
  • BC Victoria - BV Slotermeer (7-1)
  • BV Van Zijderveld - Amersfoort (0-8)
  • BC DKC - Van Zundert/VELO (3-5)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!