Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO

Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO

Zondag trad VELO aan in sporthal 't Zandje tegen landskampioen BC DKC. De enige echte derby in badmintonland werd knap gewonnen door de Wateringers met 5-3.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dubbels werden beide in drie sets beslist. Khoeblal-Malaihollo/Halkema en Middelburg/Vlaar trokken knap in de derde set aan het langste eind.

Stijn de Langhe had in zijn singel een lastige kluif aan Mark Caljouw. De tweede set was De Langhe dichtbij, maar Caljouw pakte de winst. Lisa Khoeblal-Malaihollo moest aantreden tegen het jonge talent Marlies Baan en pakte de winst in twee sets. Alex Vlaar trof het andere jonge talent van DKC, namelijk Joran Kweekel. Helaas kon Vlaar de wedstrijd niet volbrengen en moest hij in het begin van de tweede set opgeven.

De laatste single was die tussen Imke van der Aar en Veerle Wijers. Na een lange driesetter pakte Imke de winst met 22-20 in de derde set. Dit bracht de tussenstand op 4-2 in het voordeel van Van Zundert VELO en de gemengddubbels moesten nog de baan op.

Halkema/Middelburg pakten de winst tegen Kruijt/Bommeleijn in twee sets en Van der Aar/De Langhe moesten helaas de winst laten aan Caljouw/Wijers. Dit bracht de eindstand op 5-3 voor VELO. Een knappe overwinning voor de Wateringers tegen de huidige landskampioen.

Volgend weekend is er geen speelronde in de Carlton Eredivisie vanwege de Yonex Dutch Open in Almere. Het weekend erna op zaterdag 17 oktober speelt Van Zundert / VELO om 19.00 uur een thuiswedstrijd tegen BC Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!