Denmark Open Inside: woensdag 14 oktober 2015

Denmark Open Inside: woensdag 14 oktober 2015

De woensdag is uiteindelijk een lange dag geworden. Ik was al vroeg op pad om allerlei badminton te gaan bekijken. Begonnen bij de badmintonacademie van Odense.

› alles over het Badminton Festival!

Het was volle bak tijdens de training, niet alleen het aantal spelers in de hal, maar ook de intensiteit van de training. De training is van 08.00 tot 10.00 uur. Er waren geen spelers met een ochtendhumeur.

Alle spelers trainden volle bak. Met een intensiteit die ik 's avonds zelden mee maakt. Er waren spelers die de dag ervoor nog tijdens de kwalificaties van de Denmark Open actief geweest waren. Niks uitslapen of bijkomen, maar de volgende dag weer volle bak trainen in de ochtend.

Daarna op zoek gegaan naar de Denmark Open voor veteranen. Ik heb de hal wel gevonden maar de veteranen niet. Het zou een groot en lang toernooi worden, maar zo kort na de wereldkampioenschappen voor veteranen was er onvoldoende belangstelling voor dit lange toernooi, het is nu ingekort tot 2 dagen. Daarvoor in de plaats was er een jeugdtoernooi voor onder 17 en onder 19 spelers in de A-categorie. In Denemarken zijn nog zo veel jeugdspelers dat ze onderverdeeld kunnen worden in verschillende klasse, iets wat wij alleen kennen vanuit de senioren.

Toen ik binnen kwam waren ze bezig met de herenenkels, er werd gespeeld op 11 banen en de eerste 3 uur van het toernooi werden er alleen herenenkels gespeeld, daarna waren de damesenkels aan de beurt en de dag erna werden de dubbels gespeeld. Het nivo was beter dan menig jeugdtoernooi in Nederland. En dan te bedenken dat erboven de A-klasse nog de M- en de E-klasse zitten. Groot voordeel van deze indeling is dat de jeugdspelers tegen gelijkwaardige tegenstanders spelen en interessantere wedstrijden spelen, waardoor ze meer plezier in het spel houden. Heel makkelijk winnen of zwaar verliezen motiveert niet echt.

Daarna doorgereden naar de Denmark Open. Daar was het programma fors uitgelopen op alle banen. De partijen duurden flink langer dan gepland, gelijkwaardige partijen en dus interessante partijen. De partij van Eefje en Selena liet nog op zich wachten, dus tijd voor wat water en brood in de perskamer. Daar hadden ze gelukkig dezelfde cateraar als vorig jaar.

Eefje en Selena speelden op baan 2 tegen de nummer 2 geplaatst. Dat is geen gemakkelijke opgave. Op de baan links ernaast speelde Lin Dan en op de baan rechts ernaast speelde Lee Chong Wei. Het valt dan als publiek niet mee op de aandacht bij de damesdubbel te houden. Eefje en Selena speelden een moeizame wedstrijd. De dames oogden vermoeid, het sprankelde niet en ze konden hun vertrouwde spel niet spelen. De smash van Eefje uit het achterveld was niet krachtig genoeg om de Chinese tegenstanders onder druk te zetten en Selena naar het net te schuiven en van daar de winnende slagen te spelen. Hoewel de uitslag op papier een spannende wedstrijd doet vermoeden was de realiteit echter anders.

Lin Dan en Lee Chong Wei speelden goed, maar lijken niet meer de vorm te hebben die ze in hun hoogtij dagen hadden. Lin Dan heeft nog steeds een fantastische controle over de shuttle maar maakte meer fouten dan ik van hem gewend ben.

Na Eefje en Selena kwam Carolina Marin op de baan. 's Ochtends had ik haar nog gezien op de badmintonacademie. Daar ging ze zonder problemen op de foto met kinderen van een Noorse selectie. Maar nu staat er een heel andere vrouw op de baan, een vrouw die wil winnen en daar alles voor doet. Door haar gegil probeert ze de tegenstanders te intimideren, het lukt niet altijd, maar veel spelers ergeren zich eraan en dat haalt ze uit hun spel.

Ze is zich bewust van alle details van de wedstrijd. Bijvoorbeeld, je mag als speler niet aan de veren van de shuttle zitten, wij gewone spelers zijn gewend om de veren glad te strijken als dat nodig is. Op dit soort toernooien mag dat niet. Op een gegeven moment strijkt de tegenstander van Carolina de veren glad, Carolina ziet dat en vraagt aan de scheidsrechter om de shuttle te wisselen, de scheidsrechter weigert dit en laat door spelen, de tegenstander serveert, serveert uit en Carolina vraagt direct om de shuttle te mogen wisselen. Geen enkel probleem vindt de scheidsrechter en de shuttle wordt gewisseld.

De lokale held uit Odense, Victor Axelsen had het niet makkelijk tegen Rajiv Ouseph uit Engeland. Victor leek gespannen en maakte het zich niet makkelijk. Op de momenten dat hij wel ontspant lukken zijn slagen beter, lukken de schijnslagen beter en vallen de ballen wel goed. Hij lijkt de wedstrijd niet helemaal onder controle te hebben, maar wint uiteindelijk toch in 2 sets. De kwartfinale tussen Lin Dan en Victor is nog steeds mogelijk.

Donderdag weer een lange dag Jacco en Selena spelen om 11.45 uur en mijn favoriete mix dame, mijn ijskoningin van vorig jaar, Ma Jin speelt op baan 1 de laatste partij van de dag, misschien had ik dat zitkussentje van thuis toch mee moeten nemen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!