clubzoeker

Smashing kan geen indruk maken op landskampioen DKC

Smashing kan geen indruk maken op landskampioen DKC

Zaterdag 17 oktober werd de Carlton Eredivisie na een weekje rust (i.v.m. Dutch Open) weer hervat. De spelers van Smashing mochten om 18 uur aantreden tegen landskampioen DKC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Weer een zware partij, maar met wederom een goede maaltijd vooraf waren we er weer helemaal klaar voor!

Yannic en Roy begonnen hun dubbel tegen het sterke duo Michiel Kruijt en Joran Kweekel. In de eerste set was het verschil duidelijk te zien (9-21), maar in de tweede set gaf het Smashing duo niet zo snel over (18-21). Ella en Judith verloren de eerste set van Daisy Bommeleyn en Marlies Baan (18-21), maar zij wonnen de tweede (21-16). In de derde set kwamen er wat veel foutjes van onze kant en deze set was dan ook iets sneller voorbij dan gehoopt (11-21). Tussenstand: 0-2.

Yannic mocht de baan op tegen international Mark Caljouw. In de eerste set maakte Yannic heel veel mooie punten die hem een voorsprong bezorgden, maar hij kon het nt niet afmaken (19-21). In de tweede set zette Mark er een tandje bij en had Yannic geen antwoord meer (9-21). Judith speelde een gelijk opgaande wedstrijd tegen Veerle Wijers. De punten gingen over en weer, maar uiteindelijk was het Veerle die twee keer in de verlenging aan het langste eind trok (20-22/20-22). Tussenstand: 0-4.

Brandon ging de baan op tegen het 17-jarige talent Joran Kweekel. In de eerste set leek Brandon meer rallies te winnen dan de stand doet vermoeden (10-21). Ook in de tweede set gaf Joran geen genade (14-21). Denise mocht het opnemen tegen het andere jeugdtalent van DKC, Marlies. De eerste set ging naar Marlies (14-21), maar Denise vocht zich terug in de wedstrijd door de tweede set te pakken (21-17). In de derde set ging het gelijk op tot 16-16, waarna Marlies er in een keer met de winst vandoor ging (16-21). Tussenstand: 0-6.

Roy en Ella speelden een redelijke wedstrijd tegen Michiel en Veerle, maar hadden moeite met het passeren van Michiel. In de hele wedstrijd was er eigenlijk geen moment dat de Smashing spelers hun eigen spel konden spelen (12-21/15-21). Brandon en Denise hadden het vooral in de eerste set zwaar tegen Mark en Daisy (10-21). Ook in de tweede set kwamen ze niet onder het aanvallende spel van de DKC'ers uit.

Conclusie: Ja, we hebben alweer met 8-0 verloren. Nee, we hebben het nog niet opgegeven. Ja, we kunnen nog steeds lachen. We hebben de 5 sterkste teams allemaal gehad en het kan alleen maar leuker worden vanaf nu!

Wederom bedankt, namens alle spelers van team 1, aan alle supporters en vrijwilligers! Op zaterdag 24 oktober staat een uitwedstrijd tegen Van Zijderveld op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 november om 18 uur. We hopen dan weer iedereen te zien!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!