Smashing kan geen indruk maken op landskampioen DKC

Smashing kan geen indruk maken op landskampioen DKC

Zaterdag 17 oktober werd de Carlton Eredivisie na een weekje rust (i.v.m. Dutch Open) weer hervat. De spelers van Smashing mochten om 18 uur aantreden tegen landskampioen DKC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Weer een zware partij, maar met wederom een goede maaltijd vooraf waren we er weer helemaal klaar voor!

Yannic en Roy begonnen hun dubbel tegen het sterke duo Michiel Kruijt en Joran Kweekel. In de eerste set was het verschil duidelijk te zien (9-21), maar in de tweede set gaf het Smashing duo niet zo snel over (18-21). Ella en Judith verloren de eerste set van Daisy Bommeleyn en Marlies Baan (18-21), maar zij wonnen de tweede (21-16). In de derde set kwamen er wat veel foutjes van onze kant en deze set was dan ook iets sneller voorbij dan gehoopt (11-21). Tussenstand: 0-2.

Yannic mocht de baan op tegen international Mark Caljouw. In de eerste set maakte Yannic heel veel mooie punten die hem een voorsprong bezorgden, maar hij kon het nét niet afmaken (19-21). In de tweede set zette Mark er een tandje bij en had Yannic geen antwoord meer (9-21). Judith speelde een gelijk opgaande wedstrijd tegen Veerle Wijers. De punten gingen over en weer, maar uiteindelijk was het Veerle die twee keer in de verlenging aan het langste eind trok (20-22/20-22). Tussenstand: 0-4.

Brandon ging de baan op tegen het 17-jarige talent Joran Kweekel. In de eerste set leek Brandon meer rallies te winnen dan de stand doet vermoeden (10-21). Ook in de tweede set gaf Joran geen genade (14-21). Denise mocht het opnemen tegen het andere jeugdtalent van DKC, Marlies. De eerste set ging naar Marlies (14-21), maar Denise vocht zich terug in de wedstrijd door de tweede set te pakken (21-17). In de derde set ging het gelijk op tot 16-16, waarna Marlies er in een keer met de winst vandoor ging (16-21). Tussenstand: 0-6.

Roy en Ella speelden een redelijke wedstrijd tegen Michiel en Veerle, maar hadden moeite met het passeren van Michiel. In de hele wedstrijd was er eigenlijk geen moment dat de Smashing spelers hun eigen spel konden spelen (12-21/15-21). Brandon en Denise hadden het vooral in de eerste set zwaar tegen Mark en Daisy (10-21). Ook in de tweede set kwamen ze niet onder het aanvallende spel van de DKC'ers uit.

Conclusie: Ja, we hebben alweer met 8-0 verloren. Nee, we hebben het nog niet opgegeven. Ja, we kunnen nog steeds lachen. We hebben de 5 sterkste teams allemaal gehad en het kan alleen maar leuker worden vanaf nu!

Wederom bedankt, namens alle spelers van team 1, aan alle supporters en vrijwilligers! Op zaterdag 24 oktober staat een uitwedstrijd tegen Van Zijderveld op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 november om 18 uur. We hopen dan weer iedereen te zien!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!