SportSport

Twee Nederlandse kwartfinales bij Yonex Dutch Open

Twee Nederlandse kwartfinales bij Yonex Dutch Open

In het gemengddubbelspel wisten Selena Piek en Jacco Arends in twee games (21/14 en 21/19) te winnen van het Franse koppel Gaetan Mittelheiser/Audrey Fontaine en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale van morgen waarin de tegenstander het Canadese duo Alex Bruce/Toby Ng zal zijn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruben Jille en Iris Tabeling moesten het in de tweede ronde opnemen tegen het als zesde geplaatste, de Schot Robert Blair en de Indonesische Pia Zebadiah Bernadeth. Het was een zeer spannende partij die uiteindelijk met een klein verschil (22/20 en 21/17) werd verloren.

Vrouwendubbel

Het als eerste geplaatste koppel Eefje Muskens/Selena Piek won overtuigend met 21/6 en 21/10 van de vrouwen uit Oekraine Natalya Voytsekh en Yelyzaveta Zharka, In de kwartfinale zullen zij morgen spelen tegen het Engelse koppel Sophie Brown/Kate Robertshaw.

Samantha Barning en Iris Tabeling wonnen in de eerste ronde met 21/14 en 21/18 van het duo uit Canada Alex Bruce/Phyllis Chan. Later vandaag speelde het koppel voor een plek in de kwartfinale tegen de als nummer twee geplaatste zussen uit Bulgarije Stefani en Gabriela Stoeva. Barning en Tabeling streden voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat na drie games met 6/21 21/19 en 15/21 werd verloren.

Alida Chen en Cheryl Seinen reddn het in hun partij niet tegen de Indonesische vrouwen Pia Zebadiah Bernadeth en Aprilsasi Putri Lejarsar Variella. Er werd in de tweede ronde met twee games verloren (21/17 en 21/14).

Mannendubbel

Het koppel Jelle Maas/Mark Caljouw kwam tot winst in de eerste ronde. Met 21/19 en 21/14 werd gewonnen van de Duitsers Fabian Holzer en Johannes Pistorius. Later op de dag moesten de Nederlanders het opnemen tegen het sterke koppel Manu Attri/B. Sumeeth Reddy uit India. De nummer twee van de plaatsingslijst won de eerste game met 21/13, waarna Maas en Caljouw sterk terugkwamen en de tweede game wisten te winnen (21/19). Uiteindelijk werd de spannende en gelijkopgaande derde game nipt in het voordeel beslist van de mannen uit India met 21/18.

Het mannendubbel Ruben Jille/ Robin Tabeling kwam vanwege de gisteren opgelopen blessure van Tabeling vandaag niet in actie.

Vrouwenkelspel

Soraya de Visch Eijbergen slaagde er niet in haar stunt van de Prague Open te herhalen. Karin Schnaase wist deze keer aan het langste eind te trekken en de zege in twee games binnen te halen. Schnaase neemt het in de kwartfinale morgen op tegen de Bulgaarse Linda Zetchiri. Ook de andere favorieten voor de titel nemen het tegen elkaar op. De Schotse Kirsty Gilmour neemt het op tegen Iris Wang (USA), Hsu Ya Ching (Chinese Taipei) speelt tegen Nitchaon Jindapol (Thailand) en de Ierse Chloe Magee speelt tegen de Deense Line Kjaersfeldt.

Mannenenkelspel

De winnaar van de Yonex Dutch Open van vorig jaar Ajay Jayaram staat in de kwartfinale, waarin hij het zal gaan opnemen tegen Iskandar Zulkarnain Zainuddin uit Maleisië. De andere wedstrijden gaan tussen de Deen Emil Holst en Teck Zhi Soo (MaleisiŽ), de Est Raul Must en R. M. V. Gurusaidutt (USA) en de Deen Joachim Persson en de MaleisiŽr Gog Soon Huat.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!