SportSport

Twee Nederlandse kwartfinales bij Yonex Dutch Open

Twee Nederlandse kwartfinales bij Yonex Dutch Open

In het gemengddubbelspel wisten Selena Piek en Jacco Arends in twee games (21/14 en 21/19) te winnen van het Franse koppel Gaetan Mittelheiser/Audrey Fontaine en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale van morgen waarin de tegenstander het Canadese duo Alex Bruce/Toby Ng zal zijn.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruben Jille en Iris Tabeling moesten het in de tweede ronde opnemen tegen het als zesde geplaatste, de Schot Robert Blair en de Indonesische Pia Zebadiah Bernadeth. Het was een zeer spannende partij die uiteindelijk met een klein verschil (22/20 en 21/17) werd verloren.

Vrouwendubbel

Het als eerste geplaatste koppel Eefje Muskens/Selena Piek won overtuigend met 21/6 en 21/10 van de vrouwen uit Oekraine Natalya Voytsekh en Yelyzaveta Zharka, In de kwartfinale zullen zij morgen spelen tegen het Engelse koppel Sophie Brown/Kate Robertshaw.

Samantha Barning en Iris Tabeling wonnen in de eerste ronde met 21/14 en 21/18 van het duo uit Canada Alex Bruce/Phyllis Chan. Later vandaag speelde het koppel voor een plek in de kwartfinale tegen de als nummer twee geplaatste zussen uit Bulgarije Stefani en Gabriela Stoeva. Barning en Tabeling streden voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat na drie games met 6/21 21/19 en 15/21 werd verloren.

Alida Chen en Cheryl Seinen reddn het in hun partij niet tegen de Indonesische vrouwen Pia Zebadiah Bernadeth en Aprilsasi Putri Lejarsar Variella. Er werd in de tweede ronde met twee games verloren (21/17 en 21/14).

Mannendubbel

Het koppel Jelle Maas/Mark Caljouw kwam tot winst in de eerste ronde. Met 21/19 en 21/14 werd gewonnen van de Duitsers Fabian Holzer en Johannes Pistorius. Later op de dag moesten de Nederlanders het opnemen tegen het sterke koppel Manu Attri/B. Sumeeth Reddy uit India. De nummer twee van de plaatsingslijst won de eerste game met 21/13, waarna Maas en Caljouw sterk terugkwamen en de tweede game wisten te winnen (21/19). Uiteindelijk werd de spannende en gelijkopgaande derde game nipt in het voordeel beslist van de mannen uit India met 21/18.

Het mannendubbel Ruben Jille/ Robin Tabeling kwam vanwege de gisteren opgelopen blessure van Tabeling vandaag niet in actie.

Vrouwenkelspel

Soraya de Visch Eijbergen slaagde er niet in haar stunt van de Prague Open te herhalen. Karin Schnaase wist deze keer aan het langste eind te trekken en de zege in twee games binnen te halen. Schnaase neemt het in de kwartfinale morgen op tegen de Bulgaarse Linda Zetchiri. Ook de andere favorieten voor de titel nemen het tegen elkaar op. De Schotse Kirsty Gilmour neemt het op tegen Iris Wang (USA), Hsu Ya Ching (Chinese Taipei) speelt tegen Nitchaon Jindapol (Thailand) en de Ierse Chloe Magee speelt tegen de Deense Line Kjaersfeldt.

Mannenenkelspel

De winnaar van de Yonex Dutch Open van vorig jaar Ajay Jayaram staat in de kwartfinale, waarin hij het zal gaan opnemen tegen Iskandar Zulkarnain Zainuddin uit Maleisië. De andere wedstrijden gaan tussen de Deen Emil Holst en Teck Zhi Soo (MaleisiŽ), de Est Raul Must en R. M. V. Gurusaidutt (USA) en de Deen Joachim Persson en de MaleisiŽr Gog Soon Huat.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!