clubzoeker

Yonex Dutch Open 2015: supervette promotie voor de badmintonsport

Yonex Dutch Open 2015: supervette promotie voor de badmintonsport

Allereerst mijn excuses voor het late schrijven van mijn blog, maar het zal jullie niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend de Yonex Dutch Open zijn ontknoping kende en dat ik daar vanaf vrijdagmiddag tot zondagavond ben geweest.

SportSport

Maak kennis met Nina Bage!

De Yonex Dutch Open werd dit jaar georganiseerd door het bondsbureau en dat was natuurlijk ontzettend spannend. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben ons er kranig doorheen gesleept en kunnen met ontzettende trots terug kijken op een supervette Yonex Dutch Open met de beloofde show en entertainment. Spelers die met een speciale super de luxe VIP-wagen werden gebracht op zaterdag en zondag. De Badminton Battle waarbij bezoekers zich konden meten met spelers van de nationale selectie. Clinics en allerhande andere badminton gerelateerde side events.

Vrijdag begon voor mij de Yonex Dutch Open, voor het eerst in de rol als bestuurslid van Badminton Nederland, met het afscheid van Eric Pang. Speciaal daarvoor was Taufik Hidayat ingevlogen met in zijn kielzog de president van Yonex, Mr. Ben Yoneyama. Voordat de demonstratiewedstrijd tussen Eric Pang en Taufik Hidayat begon, werd er een persconferentie belegd voor de aanwezige jeugd. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd, want de perszaal zat afgeladen vol. President Mr. Ben Yoneyama kreeg als eerste vragen op hem af, gevolgd door vele vragen aan Eric en Taufik.

Na de persconferentie kon de jeugd zich uitleven op de baan tegenover Eric Pang, Taufik Hidayat, Koen Ridder en Justin Teeuwen. Laatstgenoemde twee completeerden het spektakel op de baan. Toen de jeugd de heren opgewarmd had, kon het echte werk beginnen. Er werd één set gespeeld tot de 21 en het leverde hilarische momenten op waarbij het publiek zich kostelijk vermaakte. Na afloop werden de bloemen overhandigd aan de heren en de heren konden ze zich nog opmaken voor een fotosessie met de jeugd. Al met al een supergaaf verdiend afscheid voor Eric Pang.

Zaterdag begon voor mij met de bondsvergadering waarin met name plek was ingeruimd voor de begroting van 2016. Daarnaast werden de vorderingen van de deelprojecten vanuit A Clear Future toegelicht en het beleidsplan 2016. Nadat deze was afgelopen ging ik op zoek naar Joris van Soerland. Hij was namelijk samen met John Keunen van Groupcard naar Almere afgereisd om samen met mij van gedachte te wisselen over een samenwerking. Ik ben eerder al bij Joris op de koffie geweest voor een kennismaking en zijn succes met Groupcard in Amstelveen waar hij de sport en cultuurpas heeft geïntroduceerd.

Oh nee, eerst nog andere verplichtingen: ik moest de medaillewinnaars en -winnaressen nog huldigen van het WK Veteranen. Dus eerst naar beneden voor de huldiging op de baan. Deze mensen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden want ze hebben een super prestatie geleverd en daar zijn ze zelf trots op, maar daar mogen wij ook enorm trots op zijn, en dat mogen we best uitdragen.

Na de huldiging weer op zoek naar Joris en John voor het geplande gesprek en dat gesprek verliep uitstekend. Mooi om te zien dat je met een dosis creativiteit en positieve energie de nodige ideeën kunt spuien. Ik ben namelijk op zoek naar meerwaarde waardoor men de ledenpas van Badminton Nederland weer gaat omarmen. Dat zal zeker niet meevallen, maar waar een wil is, is een weg en er liggen zeker kansen en mogelijkheden. Hoe? Dat weet ik nog niet en het gaat te ver om hier details op tafel te leggen want het is allemaal heel erg prematuur. Wel gaat John Keunen hetgeen we besproken hebben verwerken in een eerste opzet over hoe we wat op kunnen zetten. Klein tipje van de sluier dan: waarom zouden we niet een systeem bedenken waarmee je met de ledenpas in je hand bij een andere vereniging kunt spelen en dat daar een afrekenmodel achter zit zodat de speler betaald en de vereniging zijn geld krijgt?

Ook was er nog een bijeenkomst voor de vrijwilligers die vanuit de Week van het Badminton waren uitgenodigd om naar de Yonex Dutch Open te komen. Op deze manier werden ook deze mensen gewaardeerd voor hun enorme passie waarmee ze onze badmintonsport ondersteunen en daar is vervolgens weer een afspraak uit voort gekomen met een vereniging in Rotterdam om voorafgaand aan de speelavond een presentatie te geven over waar we als Badminton Nederland mee bezig zijn. Samen met Clemens Wortel ga ik dan bij die vereniging op bezoek en ik kijk daar enorm naar uit.

Uiteraard heb ik ook nog naar badminton gekeken en onze helden Selena, Eefje en Jacco zien spelen. Heel erg jammer dat Selena en Jacco het net niet gered hebben om de finale te halen, maar dat werd goed gemaakt door een finaleplaats voor Eefje en Selena. Zij speelden hun halve finalestrijd na de damesdubbelwedstrijd waarmee historie werd geschreven. De Stoeva Sisters speelden tegen het Indonesische duo Pia Zebadiah Bernadeth en Aprilsasi Putri Lejarsar Variella en dat werd een enerverende slopende driesetter die na 89 minuten werd gewonnen door de Stoeva Sisters.

's Avonds hebben we met een aantal vrijwilligers nog het nodige werk verzet om de zaal weer in orde te krijgen voor de zondag. Ik vond het geluid in de hal een drama en ook zaterdag kregen we dat niet op orde dus hebben we zaterdagavond nog een andere geluidsinstallatie aan laten rukken, zodat we zondag met de finales echt konden knallen.

De zondag begon met het ontvangst van de VIP's, die we na een warm welkom en het nuttigen van de lunch naar de VIP-plaatsen dirigeerden alwaar de demonstatie Aangepast Badminton bezig was. Bondscoach Annie van Daal had haar pupillen weer op weten te trommelen en zo konden de bezoekers kennis maken met deze discipline binnen onze sport. Mooie verrassing hadden we in petto voor Megan Hollander die een bronzen plak had gehaald op het WK. Met de hulp van haar moeder hadden we haar bronzen plak in ons bezit gekregen en Alex Nelissen riep dan ook op om die 'verloren' medaille op te komen halen. Maar ja, Megan had dat nog niet helemaal door, of hield zich zo. Ook Megan heeft een super prestatie geleverd en verdiend dan om in het zonnetje gezet te worden; zij kreeg van Badminton Nederland de zilveren penning voor haar wedstrijdverdiensten en ik was super trots dat ik die aan haar mocht overhandigen.

De finales konden beginnen en met de nodige bombarie werden die steeds weer geïntroduceerd. Opgeluisterd met een lichtshow en muziek werd in Almere een optimale sfeer gecreëerd. Tussen de wedstrijden werd het publiek vermaakt met dansende jeugd. Natuurlijk draait het om badminton en dus keken we uit naar de damesdubbelfinale tussen onze eigen heldinnen Selena Piek en Eefje Muskens die het op moesten nemen tegen de Stoeva Sisters. De NOS had deze wedstrijd uitgekozen om integraal uit te zenden en helaas mocht het niet zo zijn dat we onze heldinnen met enorm gejuich als winnaars konden huldigen.

Ik heb ook nog een uitgebreid gesprek gehad met Ronald Heijstek en Rik Moens van Yonex Benelux. We hebben goed zitten sparren over de mogelijkheden die we hebben met de Yonex Dutch Open. Met open mind hebben we goed zitten sparren en de heren gaven aan dik tevreden te zijn met deze editie van de Yonex Dutch Open en dat is wel zo plezierig als je hoofdsponsor tevreden is.

Zondagavond ging dan uiteindelijk het licht uit en had ik dus geen puf meer om nog een blog te schrijven en omdat ik maandagavond weer op pad was voor de badminton, heb ik dus de dinsdagavond gebruikt om deze blog te schrijven. Moe maar voldaan en enorm trots op mijn collega's en de vele vrijwilligers waarmee we de klus geklaard hebben.

Op naar 2016.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!