Bestuur Badminton Nederland: 'In een ontspannen sfeer zijn we naar elkaar toe gegroeid'

Bestuur Badminton Nederland: 'In een ontspannen sfeer zijn we naar elkaar toe gegroeid'

Vrijdag 4 december jl. is het voltallige bondsbestuur in Groningen bijeen geweest voor een tweede bijeenkomst van het ontwikkeltraject dat ze naar aanleiding van de nieuwe samenstelling afgelopen juni gestart zijn.

Ken je Leeuwarder BC al?

In de eerste bijeenkomst in de zomer heeft het bestuur aandacht besteed aan elkaar leren kennen en op basis van passie - interesses - kunde de portefeuilles verdeeld. Dit alles in het kader van Samen Verenigen.

Op de agenda van de tweede bijeenkomst stond zelfreflectie en intervisie, sparren met Jaap Broersma (ex-directeur KNKV, korfbal) en een bespreking van de doelen van Badminton Nederland als organisatie en specifiek per portefeuille.

De ontspannen sfeer en de openheid van de aanwezigen naar elkaar en over de organisatie zorgde voor een geslaagde sessie die het bestuur en dus ook de werkorganisatie een stap verder brengt richting A Clear Future.

De bestuursleden over de bijeenkomst

Clemens Wortel: "We hebben gewerkt aan de instandhouding van de sterke kanten van ons team maar we hebben zeker ook oog voor de onderdelen die voor verbetering vatbaar zijn, in welke relatie dan ook."

Paul Kleijn: "In een ontspannen sfeer zijn we naar elkaar toe gegroeid, mede door de intervisie en zelfreflectie. Daarnaast vind ik het super dat we met KPI's onze doelen gaan opstellen die meetbaar zijn."

Ger Tabeling: "Mooie zelfreflectie- en intervisiemomenten gehad, erg waardevol. Soms zou je wel eens dieper willen doorvragen. Verder mooi verhaal van Jaap. Daaruit blijkt mij dat we op de goede weg zijn. Al met al topdag!"

Ton Wijers: "Goed om eens in een andere omgeving uitvoerig met elkaar over belangrijke thema's van gedachte te wisselen: eerst een feedback- rondje, daarna een heel inspirerend verhaal over hoe de Korfbalbond deze problematieken heeft opgepakt en vervolgens de discussie over ACF."

Bram Reudink: "Vrijdag voor de tweede keer een hele dag genomen om onszelf en het proces waarin we zitten te evalueren. De hoofdlijnen zijn: meer en beter communiceren, zelf de verandering laten zien, leer van anderen (bijv. Korfbalbond), geen terugkoppeling op proces maar op resultaten!"

Remco Wieland: "Mijn ervaring is: verander een organisatie, begin bij uzelf. Op veel plekken worden nu veranderingen doorgevoerd om uiteindelijk de badmintonsport gezonder te maken. Ook bestuurlijk moet het beter. Meer openheid, weg van de stoffige procedures en statuten, het eerlijke en echte gesprek hebben met elkaar. Tijdens de heisessie hebben wij als bestuur onder andere dit gedaan en geoefend. De volgende stap is wat mij betreft om de afgevaardigden hierbij te betrekken. Om uiteindelijk weer meer mét en in dienst van de verenigingen te werken."

Rémon Verbeek: "Een geslaagde dag waarbij we als bestuur uit de badmintonwaan van de dag een goede stap gezet hebben om vast te stellen waarop we gaan sturen om onze doelen te bereiken. Er werden scherpe discussies in een open sfeer gevoerd waarbij de badmintonsport centraal stond en niet de financiën."

Binnenkort zal op de nieuwe locatie van het bondsbureau in het Huis van de Sport een vervolgbijeenkomst plaatsvinden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!