SportSport

Almere flikt het!

Almere flikt het!

Een week na de uitwedstrijd in Den Haag was het zover. De beslissende tweede halve finalewedstrijd in de play-offs om het Nederlands kampioenschap tegen regerend landskampioen DKC.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na de eerste wedstrijd met 5-3 te hebben gewonnen was er alle vertrouwen dat Qontent Almere de winnaar zou worden in onze eigen Sporthal Raggers. Met de steun van een recordaantal van zo'n 425 toeschouwers kon het gewoon niet mis gaan. De sfeer zat er goed in en het beloofde een geweldig badmintonspektakel te worden. En dat werd het ook. Wat een ambiance, wat een enthousiast publiek en wat een zelfverzekerd Qontent. Ze hadden er zo keihard voor gewerkt, dat er gewoon gewonnen moest gaan worden. Dat straalden ze uit en stelden dan ook niet teleur. DKC moest iets forceren en had hun opstelling omgegooid.

Zoals gewoonlijk was het eerst de beurt aan de dubbels. Cheryl Seinen en Gita Djajawasito moesten aantreden tegen het Haagse duo Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Je kunt verwachten dat het gaat zoals het altijd gaat: een overwinning voor de Almeersen. Ze gingen voortvarend van start en de break vertoonde al een 11-4 voorsprong. Met ferme smashes en geplaatste slagen werd het al snel 21-11. De tweede game was een kopie van de eerste. Van 11-4 liepen Cheryl en Gita vrij simpel uit naar weer 21-11 en de 1-0 voorsprong was een feit.

Eric Pang en Dave Khodabux stonden tegenover het sterke dubbel Mark Caljouw en Michiel Kruijt. De eerste game ging gelijk op en na 11-8 liepen de Almeerders uit naar 17-12. Hoewel het toch nog even spannend werd na 19-17 werd de eerste game toch binnengehaald. De tweede game verliep een stuk moeizamer. Na een 6-11 achterstand kwamen Eric en Dave nog wel terug tot 10-12 maar liep het vervolgens toch even een stuk minder goed en ging die tweede game naar DKC met 15-21. Het moest dus gebeuren in de derde game. Een constante voorsprong tot 11-10. Toen kwamen de DKC-ers ineens op een 15-13 voorsprong. Maar Dave ramde er flink op los en ook Eric scoorde met geplaatste slagen de punten bij elkaar. Mark en Michiel hadden toen hun Kruijt verschoten en werden getrakteerd op een 21-18 nederlaag en dus stond en 2-0 voor Qontent Almere.

In het damesenkel moest Manon Sibbald met enige vertraging aantreden tegen Alyssa Tirtosentono die nog even moest uitrusten van haar pas gespeelde dubbelpartij. En ja, in de play-offs kan het zo gebeuren dat je die dag hebt dat je niet top bent of juist wel. Dat eerste overkwam Manon en het tweede haar tegenspeelster Alyssa. Na haar dubbel, blijkbaar een peptalk gehad van de coaching, speelde ze misschien wel de wedstrijd van haar leven. Manon kwam op een 4-18 achterstand maar kwam nog sterk terug tot 10-19. De game nog winnen zat er niet meer in en ging verloren met 14-21. De tweede game ging redelijk gelijk op maar na 8-10 en 15-19 werd het 16-21 voor Alyssa en scoorde zij het punt voor DKC. Tussenstand 2-1. Hoewel Manon haar waarde voor het team vaak genoeg heeft bewezen kan zo'n dag als vandaag er nu eenmaal wel eens tussen zitten.

Eric Pang stond tegenover Joran Kweekel die vorige week nog wist te winnen van Justin Teeuwen. Eric kreeg nog even geduchte tegenstand, maar met weer een aantal mooi geplaatste slagen trok hij de eerste game naar zich toe met 21-16. Ook in de tweede game liet onze Eric er geen twijfel over bestaan wie hier de beste was. Van 11-8 liep hij snel uit naar 20-13 en met een mooi diep geplaatste slag liet hij de shuttle op de lijn vallen en bracht daarmee Qontent op een 3-1 voorsprong.

Tamara van der Hoeven was inmiddels begonnen aan haar partij tegen Marlies Baan. In de eerste game lag het initiatief vrijwel voortdurend bij Tamara. Van 11-7 bouwde ze gestaag haar voorsprong uit naar 17-11 door sterk verdedigend, maar ook aanvallend spel. Toch kwam haar tegenstandster nog even terug tot 20-17, maar meer stond Tamara niet toe en won met 21-17. In de tweede game kwam Tamara op een 2-6 achterstand mede omdat Marlies Baan even wat beter stond te spelen. Maar Tamara liet zien dat ze de laatste tijd progressie boekt en speelde ijzersterk. Ze staat ook niet voor niets op de nummer 1 positie in de nationale ranking voor junioren. Door ook haar tegenstandster tot fouten te dwingen, won ze ook de tweede game toch vrij simpel met 21-14 en werd het 4-1 voor de thuisploeg. De finale kwam nu toch wel heel dicht bij. Tamara kon nu even uitpuffen voordat ze met Dave aan de eerste mixdubbel kon beginnen.

Justin Teeuwen was inmiddels begonnen aan zijn partij tegen Mark Caljouw. In het begin kon Justin het nog aardig bijbenen, maar daarna liep Caljouw snel uit naar 11-21. Ook in de tweede game keek Justin voortdurend tegen een (kleine) achterstand aan. Maar het ging steeds beter draaien en achterhaalde Mark Caljouw en met een geweldige smash verkleinde hij zijn achterstand tot één punt. Na een foute Haagse service en twee net over het net gespeelde slagen haalde Justin toch de tweede game binnen en volgde dus een derde. Inmiddels hadden Dave en Tamara hun eerste game in het mix dubbel verloren tegen Daisy Bommeleijn en Joran Kweekel. Maar met een aantal harde Khodabuxsmashes en goede winners van Tamara werd de tweede game gewonnen.

Ondertussen kwam Justin nog wel op een 8-11 achterstand, maar met mooi afwisselend spel kwam hij middels een smash en een diep geplaatste slag op de lijn op een 17-15 voorsprong. Zou het dan toch? Met wat geluk kwam Caljouw toch weer op 17-17. De spanning was te snijden maar het publiek ging in een overwinning voor Justin geloven. Dave en Tamara waren ook aan hun derde game begonnen en stonden op een kleine achterstand. Met steun van de supporters en met een vernietigende smash kwam Justin op 18-17. Nog een paar puntjes en dan naar de finale. Met een perfect geplaatste slag de 19-17. Zo ook de 20-17 en dus matchpoint. Justin had ook op een ander belangrijk internationaal toernooi kunnen spelen, maar koos voor het teambelang. En daar hebben we geen spijt van, want met weer een mooi geplaatste slag loodste hij verdiend Qontent naar de finale. De partij van Dave en Tamara was niet meer van de belang en werd niet uitgespeeld. Almere won als eerste de vijf partijen en had daarmee de regerend landskampioen uit Den Haag op een tweede nederlaag getrakteerd.

Wat een geweldige teamprestatie. Qontent Almere staat in de finale om het Nederlands kampioenschap. En als je in de finale staat dan wil je die natuurlijk ook winnen. Daar gaan weer heel wat uurtjes training in zitten en onze spelers en speelsters zullen er keihard voor werken om dat kampioenschap, voor het eerst in de historie, binnen te halen. Op zaterdag 13 februari in de Maaspoort in 's Hertogenbosch zal het moeten gebeuren. Ook dan zullen er weer veel supporters aanwezig zijn om ons team naar die titel te schreeuwen. Er zal in ieder geval minstens een bus beschikbaar zijn. Hou voor info de site in de gaten!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!