SportSport

Badmintonsport moet profiteren van Nederlandse deelname Rio 2016

Badmintonsport moet profiteren van Nederlandse deelname Rio 2016

Afgelopen maandag ben ik naar Papendal gereden om samen met collega Dick Oosterbeek van gedachten te wisselen met onze technisch directeur Claus Poulsen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En dan niet over het technische beleid maar over hoe we de komende tijd, en daarna natuurlijk, het beste om kunnen gaan met de communicatie omtrent onze mogelijke Olympia gangers. Natuurlijk ligt de focus bij de spelers vol op het bereiken van de Olympische Spelen van Rio later dit jaar, maar de badmintonsport in Nederland moet daar ook van profiteren. Het kan niet zo zijn dat we straks successen boeken op de Olympische Spelen en dat we daar niets mee doen en het voorbij laten gaan. En om dat goed te coördineren, hebben we dus even bij elkaar gezeten.

Heel erg lastig is dan natuurlijk de beperkte middelen die we tot onze beschikking hebben. En dan niet alleen financieel maar zeker ook wat tijd betreft. Want we hebben geen persvoorlichter die 24/7 onderweg is en dus zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben, en proberen om er zo slim als mogelijk mee om te gaan.

Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends hebben iemand bereid gevonden die persberichten schrijft. Deze worden vervolgens gedeeld met de media en ook wij plaatsen deze berichten op de website van Badminton Nederland. Soraya de Visch Eijbergen is wat dat betreft ook redelijk succesvol. Daar ben ik ze dan ook zeer erkentelijk voor, want wij kunnen simpelweg niemand mee op pad sturen om verslagen te schrijven en dus moeten we zoeken naar dit soort slimme oplossingen en daar dankbaar gebruik van maken en kijken hoe we dit verder uit kunnen bouwen. We zijn immers super trots op onze helden, en dat mogen we gerust van de daken schreeuwen.

Een mooie discussie hebben we gehad en we gaan één en ander nader uitwerken in concrete afspraken en Claus beseft dat ook dit soort communicatie naar buiten toe, een wezenlijk onderdeel uitmaakt van topsport. Hij zal dat ook meenemen in zijn plannen. We hebben ook afgesproken om elkaar regelmatig te treffen om de balans op te maken om vervolgens nieuwe stappen te kunnen zetten.

Verder stond de week heel dominant in het teken van de Bossche Badminton Dagen die aanstaande dinsdag beginnen. De laatste puntjes worden op de i gezet en aanstaande dinsdag trappen we om 9.00 uur officieel af met een opening waarbij de wethouder van sport ook aanwezig is. 's Avonds een bespreking met de sponsorcommissie om vervolgens zelf actief de baan op te gaan tijdens het bedrijventoernooi. Badminton Nederland heeft een team geformeerd en ook de BBF zal aantreden met een team. Daarnaast doen er een aantal bedrijven mee met een team en daarmee leggen we dan een kleine financiële basis voor de Finale van Carlton Eredivisie. Ook die voorbereiding neemt de nodig tijd in beslag want we willen er samen met de finalisten een waar badmintonspektakel van gaan maken. Wensen die er zijn vanuit beide finalisten proberen we zo goed als mogelijk in te willigen om zo de meest optimale betrokkenheid te krijgen.

De Bossche Badminton Dagen staan voor de deur en hoe mooi kan het dan zijn dat de Brabantse Jeugdkampioenschappen gespeeld werden in de hal waar de helden van de badmintonsport zich straks uitsloven om het landskampioenschap te behalen. De Maaspoort Sports & Events was afgelopen weekend het toneel voor de jeugd om zich te meten met hun leeftijdsgenoten uit Brabant. Mooie integratie was er doordat spelers vanuit BBF verenigingen ook mee konden doen. Sport verbroederd. Uiteraard ben ik daar zondag even geweest om de sfeer te proeven en leuk is dan te zien dat de jeugd het wel erg spannend vindt als ze moeten spelen met een echte officiële scheidsrechter van Badminton Nederland op de stoel. Tja, dan moet je je dus echt goed aan de regels houden en zo kunnen ze daar dan alvast aan wennen, wat wie weet staan ze over een aantal jaar zelf in de finale van de Carlton Eredivisie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!