Badmintonsport moet profiteren van Nederlandse deelname Rio 2016

Badmintonsport moet profiteren van Nederlandse deelname Rio 2016

Afgelopen maandag ben ik naar Papendal gereden om samen met collega Dick Oosterbeek van gedachten te wisselen met onze technisch directeur Claus Poulsen.

En dan niet over het technische beleid maar over hoe we de komende tijd, en daarna natuurlijk, het beste om kunnen gaan met de communicatie omtrent onze mogelijke Olympia gangers. Natuurlijk ligt de focus bij de spelers vol op het bereiken van de Olympische Spelen van Rio later dit jaar, maar de badmintonsport in Nederland moet daar ook van profiteren. Het kan niet zo zijn dat we straks successen boeken op de Olympische Spelen en dat we daar niets mee doen en het voorbij laten gaan. En om dat goed te coördineren, hebben we dus even bij elkaar gezeten.

Heel erg lastig is dan natuurlijk de beperkte middelen die we tot onze beschikking hebben. En dan niet alleen financieel maar zeker ook wat tijd betreft. Want we hebben geen persvoorlichter die 24/7 onderweg is en dus zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben, en proberen om er zo slim als mogelijk mee om te gaan.

Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends hebben iemand bereid gevonden die persberichten schrijft. Deze worden vervolgens gedeeld met de media en ook wij plaatsen deze berichten op de website van Badminton Nederland. Soraya de Visch Eijbergen is wat dat betreft ook redelijk succesvol. Daar ben ik ze dan ook zeer erkentelijk voor, want wij kunnen simpelweg niemand mee op pad sturen om verslagen te schrijven en dus moeten we zoeken naar dit soort slimme oplossingen en daar dankbaar gebruik van maken en kijken hoe we dit verder uit kunnen bouwen. We zijn immers super trots op onze helden, en dat mogen we gerust van de daken schreeuwen.

Een mooie discussie hebben we gehad en we gaan één en ander nader uitwerken in concrete afspraken en Claus beseft dat ook dit soort communicatie naar buiten toe, een wezenlijk onderdeel uitmaakt van topsport. Hij zal dat ook meenemen in zijn plannen. We hebben ook afgesproken om elkaar regelmatig te treffen om de balans op te maken om vervolgens nieuwe stappen te kunnen zetten.

Verder stond de week heel dominant in het teken van de Bossche Badminton Dagen die aanstaande dinsdag beginnen. De laatste puntjes worden op de i gezet en aanstaande dinsdag trappen we om 9.00 uur officieel af met een opening waarbij de wethouder van sport ook aanwezig is. 's Avonds een bespreking met de sponsorcommissie om vervolgens zelf actief de baan op te gaan tijdens het bedrijventoernooi. Badminton Nederland heeft een team geformeerd en ook de BBF zal aantreden met een team. Daarnaast doen er een aantal bedrijven mee met een team en daarmee leggen we dan een kleine financiële basis voor de Finale van Carlton Eredivisie. Ook die voorbereiding neemt de nodig tijd in beslag want we willen er samen met de finalisten een waar badmintonspektakel van gaan maken. Wensen die er zijn vanuit beide finalisten proberen we zo goed als mogelijk in te willigen om zo de meest optimale betrokkenheid te krijgen.

De Bossche Badminton Dagen staan voor de deur en hoe mooi kan het dan zijn dat de Brabantse Jeugdkampioenschappen gespeeld werden in de hal waar de helden van de badmintonsport zich straks uitsloven om het landskampioenschap te behalen. De Maaspoort Sports & Events was afgelopen weekend het toneel voor de jeugd om zich te meten met hun leeftijdsgenoten uit Brabant. Mooie integratie was er doordat spelers vanuit BBF verenigingen ook mee konden doen. Sport verbroederd. Uiteraard ben ik daar zondag even geweest om de sfeer te proeven en leuk is dan te zien dat de jeugd het wel erg spannend vindt als ze moeten spelen met een echte officiële scheidsrechter van Badminton Nederland op de stoel. Tja, dan moet je je dus echt goed aan de regels houden en zo kunnen ze daar dan alvast aan wennen, wat wie weet staan ze over een aantal jaar zelf in de finale van de Carlton Eredivisie.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!