Badmintonsport moet profiteren van Nederlandse deelname Rio 2016

Badmintonsport moet profiteren van Nederlandse deelname Rio 2016

Afgelopen maandag ben ik naar Papendal gereden om samen met collega Dick Oosterbeek van gedachten te wisselen met onze technisch directeur Claus Poulsen.

Ken je BC Bavel al?

En dan niet over het technische beleid maar over hoe we de komende tijd, en daarna natuurlijk, het beste om kunnen gaan met de communicatie omtrent onze mogelijke Olympia gangers. Natuurlijk ligt de focus bij de spelers vol op het bereiken van de Olympische Spelen van Rio later dit jaar, maar de badmintonsport in Nederland moet daar ook van profiteren. Het kan niet zo zijn dat we straks successen boeken op de Olympische Spelen en dat we daar niets mee doen en het voorbij laten gaan. En om dat goed te coördineren, hebben we dus even bij elkaar gezeten.

Heel erg lastig is dan natuurlijk de beperkte middelen die we tot onze beschikking hebben. En dan niet alleen financieel maar zeker ook wat tijd betreft. Want we hebben geen persvoorlichter die 24/7 onderweg is en dus zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben, en proberen om er zo slim als mogelijk mee om te gaan.

Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends hebben iemand bereid gevonden die persberichten schrijft. Deze worden vervolgens gedeeld met de media en ook wij plaatsen deze berichten op de website van Badminton Nederland. Soraya de Visch Eijbergen is wat dat betreft ook redelijk succesvol. Daar ben ik ze dan ook zeer erkentelijk voor, want wij kunnen simpelweg niemand mee op pad sturen om verslagen te schrijven en dus moeten we zoeken naar dit soort slimme oplossingen en daar dankbaar gebruik van maken en kijken hoe we dit verder uit kunnen bouwen. We zijn immers super trots op onze helden, en dat mogen we gerust van de daken schreeuwen.

Een mooie discussie hebben we gehad en we gaan één en ander nader uitwerken in concrete afspraken en Claus beseft dat ook dit soort communicatie naar buiten toe, een wezenlijk onderdeel uitmaakt van topsport. Hij zal dat ook meenemen in zijn plannen. We hebben ook afgesproken om elkaar regelmatig te treffen om de balans op te maken om vervolgens nieuwe stappen te kunnen zetten.

Verder stond de week heel dominant in het teken van de Bossche Badminton Dagen die aanstaande dinsdag beginnen. De laatste puntjes worden op de i gezet en aanstaande dinsdag trappen we om 9.00 uur officieel af met een opening waarbij de wethouder van sport ook aanwezig is. 's Avonds een bespreking met de sponsorcommissie om vervolgens zelf actief de baan op te gaan tijdens het bedrijventoernooi. Badminton Nederland heeft een team geformeerd en ook de BBF zal aantreden met een team. Daarnaast doen er een aantal bedrijven mee met een team en daarmee leggen we dan een kleine financiële basis voor de Finale van Carlton Eredivisie. Ook die voorbereiding neemt de nodig tijd in beslag want we willen er samen met de finalisten een waar badmintonspektakel van gaan maken. Wensen die er zijn vanuit beide finalisten proberen we zo goed als mogelijk in te willigen om zo de meest optimale betrokkenheid te krijgen.

De Bossche Badminton Dagen staan voor de deur en hoe mooi kan het dan zijn dat de Brabantse Jeugdkampioenschappen gespeeld werden in de hal waar de helden van de badmintonsport zich straks uitsloven om het landskampioenschap te behalen. De Maaspoort Sports & Events was afgelopen weekend het toneel voor de jeugd om zich te meten met hun leeftijdsgenoten uit Brabant. Mooie integratie was er doordat spelers vanuit BBF verenigingen ook mee konden doen. Sport verbroederd. Uiteraard ben ik daar zondag even geweest om de sfeer te proeven en leuk is dan te zien dat de jeugd het wel erg spannend vindt als ze moeten spelen met een echte officiële scheidsrechter van Badminton Nederland op de stoel. Tja, dan moet je je dus echt goed aan de regels houden en zo kunnen ze daar dan alvast aan wennen, wat wie weet staan ze over een aantal jaar zelf in de finale van de Carlton Eredivisie.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vier Nederlandse badmintonners gaan naar Olympische Spelen in Tokio

Vier Nederlandse badmintonners gaan naar Olympische Spelen in Tokio

Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Selena Piek en Mark Caljouw hebben zich onder voorbehoud gekwalificeerd voor de Olympische…

12 mei 2021

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Badmintonner Mark Caljouw heeft een ticket weten te bemachtigen voor de Spelen in Tokio. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een…

8 mei 2021

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

This has always been a dream for me since I was a little kid.

8 mei 2021

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een…

7 mei 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!