clubzoeker

Titelverdedigers op koers voor prolongatie op Carlton NK Badminton 2016

Titelverdedigers op koers voor prolongatie op Carlton NK Badminton 2016

Na de kwartfinales op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2016 in Topsportcentrum Almere maken vier van de vijf titelhouders nog steeds kans om hun titel te prolongeren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Selena Piek ligt zelfs op koers om haar beide titels, in respectievelijk het vrouwendubbel en gemengddubbel, te verlengen.

Mannenenkel

De als eerste geplaatste Erik Meijs was in de kwartfinale de betere van Alex Vlaar. Het werd 21-16 en 21-13 voor Meijs. In de halve finale speelt hij tegen de ongeplaatste routinier Dennis van Daalen de Jel. De andere halve finale wordt een ware kraker tussen de nummers twee en drie van plaatsingslijst, Nick Fransman tegen Mark Caljouw. Vorig jaar was Fransman al verliezend finalist in een spannende partij tegen Eric Pang.

Vrouwenenkel

Een kopie van de finale van de voorbije twee jaren, ligt nog steeds in het verschiet in het vrouwenenkel. Zowel nationaal kampioene Soraya de Visch Eijbergen als Gayle Mahulette wisten hun kwartfinale op de Carlton NK eenvoudig in twee games winst om te zetten. Tevens veroverden de Almeerse Manon Sibbald en Wendy Hoeve een plek in de halve eindstrijd.

Mannendubbel

De regerend Nederlandse kampioenen Jacco Arends en Jelle Maas stoomden in het mannendubbel met winst in twee games over Afif/Kweekel simpel door. In die halve eindstrijd wacht een confrontatie met het Almere-duo Dave Khodabux/Justin Teeuwen. De koppels Ruben Jille/Robin Tabeling (2) en Jim Middelburg/Russell Muns (3) bestrijden elkaar voor de andere finaleplaats.

Vrouwendubbel

Eefje Muskens en Selena Piek wisten op klinkende wijze de laatste vier te bereiken. Met 21-3 en 21-6 moest het koppel Bommeleyn/Humphris hun meerdere erkennen in de titelhouders. Het koppel Samantha Barning/Iris Tabeling (2) was met 21-11 en 21-18 te sterk voor de youngsters Jille en Van der Aar. Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo (4) moesten diep gaan om de halve finale te bereiken. Het vrouwendubbel won in drie games van Lups/Van der Hoeven. Het duo Alida Chen/Cheryl Seinen completeert het deelnemersveld in de halve finale.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel kwalificeerden de drie hoogst geplaatste koppels zich voor de halve finale. Titelfavorieten Jacco Arends en Selena Piek wonnen met tweemaal 21-9 van Kruijt/Bommeleyn. Terwijl ook de duo’s Robin Tabeling/Samantha Barning en Jim Middelburg/ Myke Halkema zich bij de laatste vier schaarden. Jelle Maas/Cheryl Seinen zorgden voor een kleine verrassing door met 10-21, 21-16 en 21-7 te winnen van Ruben Jille/Iris Tabeling (4).

Zondag worden de halve finales en finales van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2016 gespeeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!