SportSport

Fransman Arnaud Merkle: een ruwe diamant tijdens de Yonex Dutch Junior in Haarlem

Fransman Arnaud Merkle: een ruwe diamant tijdens de Yonex Dutch Junior in Haarlem

Op dag vier van de Yonex Dutch International was één van de mooiste partijen de herensingle tussen de als eerste geplaatste Fransman Toma Junior Popov en de als negende geplaatste Maleisiër Zii Jia Lee.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met veel verbaal geweld en veel lange, prachtige rally's trokken zij de aandacht van het veelkoppige publiek in de Duinwijckhal. Lee won de laatste set met 23-21 en het was eigenlijk jammer dat het was afgelopen. Er wordt Popov al enige tijd een mooie badmintontoekomst voorspeld, maar wellicht kunnen de Fransen zich in plaats van deze toch wat houterige speler beter richten op hun 15-jarige talent Arnaud Merkle. Zelden heeft een speler waar nog zoveel aan te verbeteren valt de halve finale van de YDJI behaald. Het is echt een ruwe diamant waar ze nog veel plezier aan gaan beleven. In zijn halve finale tegen Lee uit Taipei lijkt hij kansloos, maar hij lijkt steeds een manier te vinden om door te komen, dus het kan nog wel eens raar gaan lopen.

Qua Nederlandse inbreng was het vandaag niet heel overtuigend. Joran Kweekel verloor net aan van de Engelsman David Jones, die op zijn beurt kansloos verloor van de eerder genoemde Lee. De dames Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan wonnen heel knap hun ochtendpartij, maar bogen in de kwartfinale heel diep voor twee Koreaanse dames. Debora Jille en Imke van der Aar hadden eerder op de dag ook al verloren van het als eerste geplaatste koppel uit Hong Kong.

Veel spektakel weer op dag drie, en toen de rook was opgetrokken bleven we over met vier als eerste geplaatsten, één als tweede geplaatste en één als negende geplaatste in de halve finales. Plaatsingen zeggen dus lang niet altijd alles bij de jeugd. Japan heeft de beste papieren met twee koppels in de halve finales herendubbel, de twee finalisten in het gemengddubbel en eentje in de damesenkel. Ook Korea doet het goed met vier halve finalisten. Verder treffen we nog Maleisië, Hong Kong, Taipei, Frankrijk en Engeland in de halve finales. Veel diversiteit dus.

We zijn er helemaal klaar voor. Nog één dag vuurwerk en topbadminton bij Duinwijck. Vanaf 10.00u halve finales, vanaf ca. 13.15u starten de finales. Het wordt slecht weer en dat schaatsen op tv weten we nu wel, dus kom lekker binnen zitten en kijk helemaal gratis naar topbadminton in Haarlem.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!