Met Duinwijck Junior Master een prima start voor BS Barendrecht

Met Duinwijck Junior Master een prima start voor BS Barendrecht

Het Junior Master toernooi bij Duijnwijck in Haarlem kende met 17 deelnemers een grote groep Belgen. Zeker in de U15 was het een sterke groep.

SportSport

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

De Badmintonschool Barendrecht kende oorspronkelijk 15 deelnemers, maar uiteindelijk moesten Rowan Simons en Kaylee van der Wiel afhaken met lichte blessures. Het seizoen is immers nog lang, dus risico's nemen is niet aan de orde.

In de U13 waren bij de heren Thomas van Duijvenbode en Jessy Molier de deelnemers en bij de dames hielden Amber Oomens, Justine Poon en Megan Molier de eer hoog. Voor bijna iedereen was dit JM het allereerste toernooi in dit circuit. En dat was toch wel wat anders dan het niveau van de RJC's.

Amber en Justine vochten voor wat ze waard waren. Amber wist nog een setje te winnen evenals Justine. Helaas geen winstpartijen, maar wel een stukje ervaring opgedaan. Er zal hard gewerkt moeten blijven worden aan de slagtechniek om de shuttles goed diep achterin te krijgen en dan bij voorkeur op de plek te krijgen waar die bedoeld is. Dit geldt trouwens niet alleen voor deze dames. Bij iedereen constateerden Stefan Vissenberg en ik nog de nodige verbeterpunten, maar dat is ook logisch zo aan het begin van het seizoen.

Megan speelde geen enkelspel maar trad wel aan in het damesdubbel en het gemengddubbel. In de gemengddubbel won ze knap 2 partijtjes, maar ze bereikte helaas niet de halve finales. In het damesdubbel werd ze 2e na een heel spannende partij nipt verloren te hebben.

Jessy speelde een fantastisch toernooi. Als nieuwkomer in het circuit was hij nog onbekend. In zijn enkelspel verloor hij in de poule van de nummer 2 geplaatste, maar had zeer kansen op setwinst. In het gemengddubbel wist hij knap de halve finales te halen om uiteindelijk te verliezen van de latere winnaars. Ook in het herendubbel samen met Thomas werd er verrassend goed gespeeld. In de poule werden ze 2e en verloren van de overtuigende winnaars, echter Jessy en Thomas haalden wel verreweg de meeste punten tegen deze tegenstanders. Een groot compliment. Thomas op zijn beurt had moeite in zijn enkelspel om zijn draai te vinden. Nog veel slordigheden en spanning. Pas in de herendubbel gooide hij alle schroom van zich af met bovengenoemd resultaat. Zeker een dubbel met potentie.

In de U15 betraden Maurice Tjan, Kevin Klok, Jeroen Oomens, Stefany Poon, Karlijn van de Lee en Chloë Li het strijdperk. Karlijn kwam haar enkelspel niet verder door een verloren driesetter met zeker winstkansen. In het damesdubbel werd kansloos verloren van een koppel uit België. Chloë speelde ook een goede wedstrijd in het enkelspel, maar kwam als eerste jaars U13 toch nog wel wat kracht tekort tegen een 2e jaars U15 op beslissende momenten. Stefany probeerde het wel met veel wilskracht. Zij zal hard moeten werken om op dit niveau aan te kunnen haken. Hetzelfde geldt voor Jeroen. Hij werd zeker niet weggeslagen in het enkelspel. Met iets meer energie en loopvermogen had er zeker winst behaald kunnen worden. Zijn mooie techniek alleen gaat hem niet aan winst helpen. Wel een mooie uitdaging voor de trainer dit seizoen. Kevin en Maurice behaalden beiden heel knap de kwartfinale in het enkelspel. De complete halve finale was een Belgische aangelegenheid dus dan weet je de sterkte al. Beiden kwamen op alle fronten tekort, maar wel een mooi moment voor de trainers om te zien waar de vele verbeterpunten zichtbaar waren. Kevin had in het gemengddubbel de pech om in de poule ook tegen een sterk Belgische koppel te moeten aantreden, die bovendien ook nog eens het toernooi won.

In de U17 speelden Remco van der Lee en Liam Krikke. Voor Liam is het een leerjaar. Ook hij moet proberen aansluiting te vinden bij de subtop in deze klasse. Hij wist nog wel een herendubbelpartij te winnen en daarmee om ieder geval met een redelijk gevoel naar huis te gaan. Voor Remco lagen kansen in alle onderdelen. Hij kon zijn plaatsing in het enkelspel niet waarmaken en verloor een wedstrijd in zijn poule. Op belangrijke momenten slopen er slordigheden in zijn spel. In zowel het dubbelspel als het gemengddubbel, revancheerde hij zich knap en werd hij eerste. Remco liet bij vlagen zien dat hij weer een sprongetje vooruit heeft gemaakt, zeker in de dubbelspelen.

Met 3 prijzen lijkt wellicht de opbrengst wat mager, maar het tegendeel is waar. De opbrengst voor de trainers is enorm. Veel gezien, veel genoten en genoeg om komend seizoen weer aan te werken.

Komend weekend is het RJC DKC toernooi. Op de rol staan 13 deelnemers van onze BS om deel te nemen. Ben benieuwd of de nieuwe aanpak voor het RJC ook in de praktijk gaat werken.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!