Almere versterkt koppositie Nederlandse Badminton Eredivisie na 6-2 winst op DKC

Almere versterkt koppositie Nederlandse Badminton Eredivisie na 6-2 winst op DKC

Almere heeft uitstekende zaken gedaan in de eredivisie door de finalist in de strijd om het landskampioenschap van het afgelopen seizoen, het Haagse DKC, met 6-2 te verslaan.

clubzoeker

Maak kennis met Joep Strooper!

In sporthal Hogeveld in Den Haag wisten de Almeerse dames al hun partijen te winnen. Ondanks zijn goede spel verloor Sebastiaan Li met 17-21 en 12-21 van de Nederlands kampioen en de nummer 47 van de wereldranglijst Mark Caljouw. Ook de herendubbel verloor vrij kansloos hun partij. De dames in het enkel- en dubbelspel wonnen hun partijen met overmacht.

Jelle Maas en Leon Nottelman bleven de eerste game nog goed in het spoor van Mark Caljouw en Michiel Kruijt maar met 17-21 ging de game naar de Hagenaars. In de tweede game hadden de Almeerders weinig in te brengen. Mark en Michiel overklasten ons herendubbel en via 2-11 en 7-21 lieten zij er geen twijfel over bestaan wie in deze partij de besten waren.

In het damesdubbel juist het tegenovergestelde. De eerste game ging in no time met 21-9 naar Tamara van der Hoeven en de op het oude nest teruggekeerde Cheryl Seinen. Na een wat haperende start in de tweede game was ook hier duidelijk wie de sterksten waren. Met 21-14 werden Daisy Bommeleijn en Jessica Huster simpel aan de kant gezet. Tussenstand 1-1.

Aram Mahmoud kende in de eerste game weinig problemen in zijn partij tegen Dennis van Daalen de Jel. Het werd eenvoudig 21-14. Aram dacht misschien de tweede game ook zo even binnen te halen. Niets was minder waar, want Aram kwam met 1-8 en 4-11 achter. Na 6-14 verkleinde Aram beetje bij beetje zijn achterstand en kwam met 20-20 weer op gelijke hoogte. Dat bleek net niet genoeg om de game te winnen, want Dennis kwam daarop op matchpoint en benutte die meteen. In de derde game stond Aram steeds op voorsprong en gaf die niet meer weg. Na 11-7 pakte hij de game met 21-16 en dus de partij. 2-1 voor Almere.

Manon Sibbald was veel te sterk voor Jessica Huster. De eerste game was met 21-5 voor Manon. In de rust had coach Erik Staats dan ook weinig aanwijzingen voor Manon. Dat ging dus erg eenvoudig, maar dat is geen garantie voor de tweede game. Jessica kon nog aardig bijblijven, maar na de 11-7 was het toch weer snel gedaan met de tegenstand van de Haagse. Met sterk spel bracht Manon met 21-14 de tussenstand op 3-1.

Sebastiaan Li speelde een heel verdienstelijke partij tegen Mark Caljouw. Hij nam brutaal een 8-5 voorsprong, maar Mark kwam sterk terug en nam een 17-12 voorsprong. Sebastiaan gaf zich niet zomaar gewonnen en scoorde 4 punten op rij en kwam op 16-17. Toch was het de klasse van Mark om de game met 21-17 binnen te halen. Ook in de tweede game nam Sebastiaan een 4-1 en 11-9 voorsprong. Helaas kon hij zijn niveau niet vasthouden. Mark schakelde een tandje bij en trok die game met 21-12 naar zich toe en verkleinde de achterstand tot 2-3.

Tamara van der Hoeven mocht weer eens een enkelpartij voor haar rekening nemen en deed dat tegen Marlies Baan. Tamara overdonderde Marlies met haar goede spel en won de eerste game simpel met 21-6. In de tweede game kwam Marlies wat beter in haar spel maar de zege van Tamara kwam geen moment in gevaar. Met 21-14 bracht Tamara de tussenstand op 4-2 in Almeers voordeel.

Dat Jelle Maas en Cheryl Seinen een versterking zijn voor Almere bleek wel in hun gemengd dubbelpartij tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn. In de eerste game waren de Almeerders oppermachtig en pakten die met maar liefst 21-9. In de tweede game gaven Michiel en Daisy meer partij en kwamen van 11-7 nog terug tot 11-11. maar toen gaven Jelle en Cheryl weer even gas en pakten vervolgens de game met 21-16. Dat betekende een mooie 5-2 voorsprong.

De andere gemengd dubbelpartij tussen Leon Nottelman / Ilse Vaessen en Dennis van Daalen de Jel / Marlies Baan leek een prooi te worden voor DKC. Met 21-11 werden Leon en Ilse van de baan geveegd. Maar coach Joris van Soerland leek alles weer op zijn plek te hebben gezet. Want met een 5-0 voorsprong en de met 21-13 gewonnen tweede game kwam de opstanding. Zo ging het nog beter in de beslissende derde game. Die werd met maar liefst 21-10 gewonnen en werd er een mooie 6-2 overwinning behaald op DKC.

De koppositie werd dus verstevigd en die positie moet in het dubbelweekend zondag 24 september vanaf 13.00 uur worden verdedigd tegen Van Zijderveld in Amstelveen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!