Broodnodige vier punten voor VELO tijdens Nederlandse Badminton Eredivisie weekend

Broodnodige vier punten voor VELO tijdens Nederlandse Badminton Eredivisie weekend

Zaterdag 28 oktober speelde VELO een belangrijke wedstrijd tegen Duinwijck. Deze laatste wedstrijden zijn bepalend voor het aantal bonuspunten waarmee de teams starten in de tweede fase.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Extra spannend was de wedstrijd voor VELO speelster Dorien Lups, die vorig seizoen nog uitkwam voor Duinwijck.

Dorien Lups en Myke Halkema mochten direct aantreden tegen Raquel Humphris en Marije Bloem. De dames van VELO gingen voortvarend van start en namen al snel een voorsprong. De wedstrijd ging overtuigend naar de Wateringse ploeg met 14-21 en 12-21.

Op de baan ernaast werd het spektakelstuk van de avond gespeeld. Kopman Jim Middelburg deed weer mee na geblesseerd te zijn geweest en dubbelde met Alex Vlaar tegen Jordy Hilbink en Jorrit de Ruiter. Beide duo's stonden als een huis en gaven zich in de verdediging niet zomaar gewonnen. Wanneer je dacht dat er een punt gescoord zou worden kwam de shuttle toch elke keer weer net 1 of 2 keer extra terug. Jim en Alex wisten de eerste game naar zich toe te trekken met 19-21. In de tweede gaven ze iets te makkelijk de aanval weg en werd het 21-15 voor de mannen van Duinwijck. Gelukkig vonden Jim en Alex in de beslissende set weer hun eigen spel en wonnen zij deze met 17-21.

De herendubbel duurde zo lang dat de damesenkel van Marleen Kuipers tegen Debora Jille gespeeld kon worden voordat de herendubbel afgelopen was. De eerste game ging naar Debora met 21-12. Daarna wist Marleen lange tijd voor te staan, maar het mocht niet baten: Debora herpakte zich en won met 21-18. Hierna ging Dorien de baan op voor de single tegen Raquel, terwijl op de andere baan Rowan Scheurkogel mocht aantreden tegen Jerry Natenstedt. Dorien gaf aan wat zenuwen te hebben maar in haar spel was daar niks van terug te zien. Ze speelde overtuigend en won de partij met 18-21 en 16-21. Rowan had helaas geen antwoord op het aanvallende spel van Jerry. Jerry speelde dikwijls een scherpe netbal waarna hij de daaropvolgende lob kon afmaken met een steile smash. Het werd 21-15 en 21-10 voor Jerry.

De laatste single van deze avond ging tussen Alex Vlaar en Jordy Hilbink. Alex ging vlot van start en pakte een kleine voorsprong maar kon deze helaas niet vasthouden. De ervaring en het vermogen van Jordy om alles terug te brengen zorgde ervoor dat het 21-11 en 21-6 werd voor Jordy.

Tot slot werden de gemengd dubbels gespeeld. Jim en Myke speelden tegen Jorrit en Debora. Jim en Myke lieten geen spaan heel van hun tegenstanders en wonnen de eerste game met 21-8. In de rust tussen de sets gaf het duo van Duinwijck op in verband met een blessure van Debora. De andere mix werd gespeeld door Marleen Kuipers en Ewout Beukers. Aan de overkant stonden Marije Bloem en Ralph Starren. Marleen en Ewout speelden met vlagen goed, maar waren te wisselvallig om de winst naar zich toe te kunnen trekken. Het werd 21-17 en 21-15 voor Duinwijck.

Hiermee komt de eindstand van deze avond op een 4-4 gelijkspel. Komende zaterdag speelt VELO om 19.00 uur tegen Smashing in de eigen VELO-hal en op zondag om 16.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Victoria bij BCRS in Spijkenisse. Deze wedstrijden zullen gaan uitmaken of en met hoeveel bonuspunten VELO de kampioenspoule in gaat, dus kom ons allemaal aanmoedigen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!