Iris Tabeling met Nadia Fankhauser door in vrouwendubbel Dutch Open

Iris Tabeling met Nadia Fankhauser door in vrouwendubbel Dutch Open

Vanochtend kwamen de aanstormende talenten Charissa Kuiper en Demi Brehler in actie tegen Iris Tabeling en Nadia Fankhauser (Zwitserland). Charissa en Demi wisten dat er voor elk punt gevochten moest worden en waren ondanks het verlies (12-21 en 5-21) niet ontevreden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Charissa: "Het is heel leuk om hier te staan tussen alle internationale toppers." Voor de dames zit de Dutch Open er nu op, maar zaterdag 14 oktober zullen we Demi nog in actie gaan zien tijdens de Junior Master Cup U17 in Almere en Charissa komt in november weer in actie op het EJK U17. Ook zullen beide dames nog in actie komen tijdens het CIYT in Hoensbroek aan het einde van het jaar.

Sabine de Wit / Judith van Cruchten

Niet veel later traden ook Sabine de Wit en Judith van Cruchten aan voor hun partij tegen het Belgische duo Lise Jaques en Flore Vandenhoucke. Na twintig minuten spelen kwam de partij ten einde en gingen de Belgische vrouwen er met de winst vandoor: 21-9 en 21-10.

Eefje Muskens / Imke van der Aar

Eefje Muskens speelde voor de gelegenheid met Imke van der Aar. Voor Eefje is de Dutch Open het afscheid van het hoogste niveau. In de eerste game kwam het Nederlandse duo al snel op achterstand tegen Yin Loo Lim en Cheng Wen Yap uit Maleisië. De achterstand werd knap ingelopen en tegen het einde van de game stonden ze zelfs op voorsprong. Helaas konden ze niet voorkomen dat de eerste game in de verlenging alsnog naar de Maleisiërs ging (21-23).

In de tweede game ging het lange tijd gelijk op. Er werden lange rally's gespeeld, maar door een paar kleine fouten keken Eefje en Imke tegen het einde van de game tegen een achterstand aan en was de winst in de tweede game uiteindelijk voor de Maleisiërs (17-21). Voor Eefje zit het toernooi erop, maar zaterdagmiddag zal zij officieel afscheid nemen van de fans tijdens de halve finales. Imke komt later vandaag nog in actie in het gemengddubbel met Jelle Maas.

Selena Piek / Cheryl Seinen

Na Eefje en Imke was het de beurt aan het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen. Na de winst op de Belgian International vorig maand waren de verwachtingen dan ook hoog. Selena en Cheryl begonnen goed tegen Olga Konon en Chloe Magee. Halverwege de game ontstond er een groot gat door veel fouten van Nederlandse kant en ging de eerste game met 18-21 verloren.

In de tweede game wisten Selena en Cheryl niet in hun spel te komen en was de achterstand al snel opgelopen tot 0-8. De vrouwen wisten nog wel twee keer een puntenreeks neer te zetten, maar dit was onvoldoende om een derde en beslissende game af te dwingen (16-21).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!