clubzoeker

Iris Tabeling met Nadia Fankhauser door in vrouwendubbel Dutch Open

Iris Tabeling met Nadia Fankhauser door in vrouwendubbel Dutch Open

Vanochtend kwamen de aanstormende talenten Charissa Kuiper en Demi Brehler in actie tegen Iris Tabeling en Nadia Fankhauser (Zwitserland). Charissa en Demi wisten dat er voor elk punt gevochten moest worden en waren ondanks het verlies (12-21 en 5-21) niet ontevreden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Charissa: "Het is heel leuk om hier te staan tussen alle internationale toppers." Voor de dames zit de Dutch Open er nu op, maar zaterdag 14 oktober zullen we Demi nog in actie gaan zien tijdens de Junior Master Cup U17 in Almere en Charissa komt in november weer in actie op het EJK U17. Ook zullen beide dames nog in actie komen tijdens het CIYT in Hoensbroek aan het einde van het jaar.

Sabine de Wit / Judith van Cruchten

Niet veel later traden ook Sabine de Wit en Judith van Cruchten aan voor hun partij tegen het Belgische duo Lise Jaques en Flore Vandenhoucke. Na twintig minuten spelen kwam de partij ten einde en gingen de Belgische vrouwen er met de winst vandoor: 21-9 en 21-10.

Eefje Muskens / Imke van der Aar

Eefje Muskens speelde voor de gelegenheid met Imke van der Aar. Voor Eefje is de Dutch Open het afscheid van het hoogste niveau. In de eerste game kwam het Nederlandse duo al snel op achterstand tegen Yin Loo Lim en Cheng Wen Yap uit Maleisië. De achterstand werd knap ingelopen en tegen het einde van de game stonden ze zelfs op voorsprong. Helaas konden ze niet voorkomen dat de eerste game in de verlenging alsnog naar de Maleisiërs ging (21-23).

In de tweede game ging het lange tijd gelijk op. Er werden lange rally's gespeeld, maar door een paar kleine fouten keken Eefje en Imke tegen het einde van de game tegen een achterstand aan en was de winst in de tweede game uiteindelijk voor de Maleisiërs (17-21). Voor Eefje zit het toernooi erop, maar zaterdagmiddag zal zij officieel afscheid nemen van de fans tijdens de halve finales. Imke komt later vandaag nog in actie in het gemengddubbel met Jelle Maas.

Selena Piek / Cheryl Seinen

Na Eefje en Imke was het de beurt aan het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen. Na de winst op de Belgian International vorig maand waren de verwachtingen dan ook hoog. Selena en Cheryl begonnen goed tegen Olga Konon en Chloe Magee. Halverwege de game ontstond er een groot gat door veel fouten van Nederlandse kant en ging de eerste game met 18-21 verloren.

In de tweede game wisten Selena en Cheryl niet in hun spel te komen en was de achterstand al snel opgelopen tot 0-8. De vrouwen wisten nog wel twee keer een puntenreeks neer te zetten, maar dit was onvoldoende om een derde en beslissende game af te dwingen (16-21).

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni…

7 juni 2023

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!