clubzoeker

Gelijkspel voor Almere tegen DKC

Gelijkspel voor Almere tegen DKC

Na het verlies vorige week tegen Duinwijck zou Almere met een uitzege op DKC goede zaken kunnen doen in de kampioenspoule. Maar de Almeerders kwamen niet verder dan een 4-4 gelijkspel.

Maak kennis met Joep Strooper!

Enigszins verrassend werd slechts éé enkelpartij gewonnen. Alleen Manon Sibbald won haar partij, zij het met enige moeite, van Demi Brehler. De beide dubbels werden gewonnen en de gemengd dubbels werden door de ploegen verdeeld. Almere gaat wel aan de leiding in de stand met twee punten voorsprong op Duinwijck. Volgende week een dubbelweekend voor Almere met de wedstrijden op zaterdag thuis tegen Amersfoort en zondag uit tegen VELO.

De spits werd vanavond afgebeten door Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven. Zij namen het op tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. Na een kleine achterstand in de eerste game ging het toch wat beter lopen bij Ilse en Tamara. Ze gingen de rust in met een 11-8 voorsprong. Ze konden die langzamer hand uitbouwen en pakten die game met 21-16. Een vrijwel zelfde beeld in de tweede game alleen namen Alyssa en Marlies een voorsprong bij de rust met 11-9. Maar dat werd snel recht gezet. Met vijf punten achter elkaar stond het al weer snel 14-9 voor Almere. Dat verschil werd vastgehouden en ook de tweede game eindigde in 21-16.

Bij de heren waren het Jelle Maas en Dave Khodabux die de punten moesten pakken. Tegen Thomas Wijers en Raymond Lagrouw pakten ze eenvoudig de eerste game. Het verschil werd dan ook duidelijk uitgedrukt in cijfers: 21-10. Zo simpel als de eerste game liep zo moeizaam ging de tweede. Thomas en Raymond boden uitstekend partij maar bij Jelle en Dave zat af en toe wat zand in de motor. Na 11-9 kwamen de Almeerders bij 20-17 op matchpoint. Met twee punten van de DKC-ers werd het toch nog even spannend maar het laatste matchpoint werd toch binnen gehaald: 21-19 en een mooie 2-0 voorsprong op DKC.

Manon Sibbald trad aan tegen Demi Brehler. Dat lijkt op voorhand een eenvoudige overwinning te worden voor Manon maar daar leek in het in begin zeker niet op. Demi speelde onbevangen en nam brutaal een 9-5 voorsprong. Toen leek Manon het genoeg te vinden en trok de stand met 9-9 gelijk. Dat bracht Demi echter niet van haar stuk en ging met 11-9 voor de rust in. Ze liep zelfs uit naar 14-10. Manon kreeg maar niet echt vat op haar spel en verloor toch wel verrassend (17-21) de game. In de tweede game werd het krachtsverschil toch wel duidelijk. Manon, gecoacht door Joris, schakelde een tandje bij en liep snel uit naar 6-1 en 11-3. Demi speelde dapper maar de game ging met 21-11 naar Manon. Ook in de derde game was Manon die het spel bepaalde. Na 11-7 en 17-11 in het haar voordeel kreeg ze Demi met 21-13 op de knieën.

Ondertussen was Sebastiaan Li begonnen aan zijn partij tegen Michiel Kruijt. Michiel nam snel afstand en leek de eerste game eenvoudig te gaan winnen. Maar Sebastiaan kwam knap terug tot 8-11 en kon goed bijblijven tot 19-20. Maar Michiel benutte toch zijn matchpoint en pakte dus met 21-19 de game. In de tweede game was het dan toch snel gedaan. Na 3-6 en 5-11 achter scoorde Michiel achter elkaar en had Sebastiaan weinig meer in te brengen. Met een duidelijke 21-8 werd het verschil gemaakt. Tussenstand 3-1 voor Almere.

Aram Mahmoud stelde toch wel wat teleur. Na zijn uitstekende optreden van vorige week, winst op Jordy Hilbink, verliep het nu een stuk minder goed. Na 7-11 leken er nog alle kansen maar aan die hoop maakte Dennis snel een eind. Hij denderde in een keer door naar 16-8 en pakte de game met 21-10. Ook in de tweede game een achterstand voor Aram. Na 0-3 stond het 7-11 bij de break. Maar toen kende Aram een opleving en nam een 17-13 voorsprong. Dennis wist toch weer terug te komen en stond het plotseling weer gelijk op 18-18. Aram speelde vaak net iets te diep en daar had Dennis en goede kijk op. Hij zag de shuttle telkens buiten het speelveld vallen en scoorde daar veelvuldig meer. Bij 18-20 kreeg Dennis 2 matchpoints en dat was genoeg voor de overwinning met 21-19. Aram was dan ook niet tevreden over zijn vertoonde spel.

Ook Madouc Linders behaalde vorige week een mooie overwinning maar dat geeft natuurlijk geen garantie voor de partijen die nog volgen. Dat bleek in haar wedstrijd tegen Marlies Baan. Madouc keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Nu speelde Marlies ook wel een prima partij. Met een 11-8 voorsprong bij de rust bleef dat verschil in tact en pakte Marlies de game met 21-17. Ook in de tweede game kwam Madouc achter en stond het al snel 4-10. Ze kwam nog wel terug tot 11-11 maar daarna was het toch gedaan. Marlies liep uit naar 15-11 en pakte de 2-0 overwinning na 21-14. Dat betekende een toch wat tegenvallende 3-3 tussenstand.

Misschien kon de winst noch mee naar Almere worden genomen als de beide mixen zouden worden gewonnen. Jelle Maas en Tamara van der Hoeven waren toch wel aan hun stand verplicht hun partij tegen Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono te winnen. Dat deden ze ook maar het krachtsverschil was niet overduidelijk. Na 11-10 bij de break werd de voorsprong maar langzaam uitgebouwd maar pakten ze de game toch nog relatief eenvoudig met 21-16. Ook in de tweede game was het verschil niet groot. Wel steeds de voorsprong maar toch wel een wat moeizame 21-18 zege in de tweede game en daarmee kwam Almere weer op voorsprong.

Nu was aan Léon Nottelman en Ilse Vaessen om de overwinning veilig te stellen. Maar tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn wisten iedereen op voorhand dat dat geen eenvoudige opgave was. En dat bleek. Nu leek er bij 7-11 achter nog wel wat mogelijk maar daar dacht het Haagse koppel anders over. Met 21-12 was het verschil wel duidelijk gemaakt. In de tweede game konden Léon en Ilse goed partij bieden en gingen zelfs met een 11-10 voorsprong rusten. Maar de winst was met 21-18 toch verdiend voor Michiel en Daisy.

Het gelijkspel was niet het gewenste resultaat maar de Almeerders hebben het wel in eigen hand. Ze gaan dan ook met twee punten voorsprong aan de leiding in de kampioenspoule waar de andere wedstrijd, Amersfoort – VELO, in 2-6 eindigde. Komende zaterdag om 19.00 uur is Amersfoort de tegenstander in Sporthal Raggers en moet er een goed resultaat worden neergezet. In dit dubbelweekend volgt de zondag erna de uitwedstrijd tegen VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!