Ontwerp jij de entree van de nieuwe Duinwijck-hal in Haarlem?

Ontwerp jij de entree van de nieuwe Duinwijck-hal in Haarlem?

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn; in Haarlem is begonnen met de bouw van een gloednieuwe, 100% aan badminton gewijde accommodatie. BC Duinwijck neemt afscheid van haar in 1961 gebouwde Duinwijckhal en zal vermoedelijk in oktober in haar nieuwe thuishaven, op dezelfde locatie, kunnen gaan spelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De buitenkant van het gebouw is ontworpen door een architect en valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar de binnenkant van de nieuwe badmintonhal is aan de club om zelf in te richten en aan te kleden. Een onderdeel hiervan is de entree, die onder andere een gang met een muur van 11,70m breed en 2,70m hoog bevat. Deze muur vormt het eerste aanzicht voor eenieder die de hal binnen komt en eigenlijk al daarvoor, aangezien de muur zichtbaar zal zijn door de glazen buitenkant.

Wij willen graag dat deze entree een blikvanger wordt, waarbij iedereen die aan komt lopen en binnen komt meteen weet welke sport hier bedreven wordt en bij voorkeur nog door welke club. Omdat we graag willen dat onze gloednieuwe hal in de toekomst ook ingezet zal gaan worden voor (inter-)nationale evenementen, hopen we de komende jaren veel mensen uit binnen- en buitenland te mogen ontvangen.

Wij willen graag de creatieve krachten die ongetwijfeld aanwezig zijn in de badmintonwereld aanspreken om ons te voeren met ideeën over hoe die entree vormgegeven zou kunnen worden. Heb je een idee, of ken je iemand die het leuk vindt om daar zijn creativiteit op los te laten, dan zien wij heel graag je plannen. Er is geen geldprijs mee te winnen, het gaat ons (en jou dan dus ook) puur om het creëren van een badminton-blikvanger die nog jarenlang mee kan. De vorige hal heeft het ruim 50 jaar uitgehouden, dus het kan zomaar voor een lange tijd in beeld blijven. Misschien brengt jouw ontwerp wel een ideeënstroom op gang die uiteindelijk tot een ander ontwerp leidt. Dit is ter beoordeling van BC Duinwijck. De naam van de ontwerper(s) die een bijdrage hebben geleverd vermelden we uiteraard ergens in het uiteindelijke ontwerp. Tevens zullen zij als VIP worden uitgenodigd bij de officële opening van de nieuwe hal.

De opdracht in het kort

 • We zoeken een badminton- / Duinwijck-blikvanger als entree voor de nieuwe hal.
 • De afmeting is 11,70m breed x 2,70m hoog (mogelijk onderbroken door een glazen wand).
 • Houd rekening met plinten, mogelijke kabelgoten en stopcontacten etc. die het ontwerp aan boven- en onderzijde kunnen 'onderbreken'.
 • De huiskleur van Duinwijck is oranje: 0-70-98-0 (CMYK). Info over haar historie is de vinden op http://www.duinwijck.com/historie/.
 • Iedereen is welkom om iets in te zenden, gaarne wel serieus, en doet daarmee afstand van zijn/haar rechten op het ontwerp (zie voorwaarden). Het mailadres is info@duinwijck.com.

Wij zijn benieuwd of we krachten uit onze eigen kring kunnen bundelen om tot een mooi visitekaartje voor een badmintonhal te kunnen komen. Liever dan een algemeen ontwerpbureau in te schakelen, vragen wij om ideeën uit onze eigen badmintoncommunity, waarmee we volgens ons tot veel in staat zijn. We zien jullie inzendingen met plezier tegemoet!

Voorwaarden ontwerpwedstrijd entree Duinwijck-hal

 • 1. De uiterste inleverdatum is vrijdag 1 juni 2018 om 17:00 uur.
 • 2. Er kunnen per persoon meerdere ontwerpen worden ingezonden.
 • 3. De inzendingen kunnen alleen digitaal ingediend worden bij BC Duinwijck, als PDF, EPS, AI, PSD, TIFF, PNG, JPG of INDD - bestand.
 • Kanshebbers krijgen uiterlijk 15 juni bericht van Duinwijck. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Het e-mailadres van de aanmelder wordt alleen gebruikt voor eigen communicatiedoeleinden.
 • Duinwijck kiest de winnaars van de wedstrijd op basis van de volgende aspecten: link met Duinwijck en badminton, originaliteit, uitstraling, uitvoerbaarheid van het idee.
 • Duinwijck behoudt zich het recht voor om (delen van) de ingezonden ontwerpen te gebruiken in, of juist weg te laten uit, het uiteindelijke ontwerp. Door een ontwerp in te zenden en daarmee deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd doet de inzender afstand van zijn/haar intellectuele eigendomsrecht en alle claims die daaruit voort kunnen vloeien m.b.t. het ingezonden ontwerp.
 • De ingezonden ideeën die gekozen worden, worden gepubliceerd op www.duinwijck.com en worden (deels) in fotoprint op de muur bij de entree geplaatst.
 • Bij ieder gepubliceerd idee zal de naam van de ontwerper(s) vermeld worden. De winnende ontwerper(s) gaan akkoord met publicatie van het idee en naamsvermelding in uitingen van Duinwijck. Dit gebeurt door vermelding op onze website www.duinwijck.com en via persberichtgeving.
 • Er is geen (geld-)prijs verbonden aan de ontwerpwedstrijd, behalve de uiteindelijke plaatsing in de Duinwijckhal, met de bijbehorende exposure.
 • Duinwijck behoudt zich het recht voor te allen tijde zonder opgaaf van reden de wedstrijd stop te zetten of te wijzigen.
 • Deelname aan de wedstrijd houdt acceptatie van de actievoorwaarden in. Betwisting van de voorwaarden in het reglement wordt niet in overweging genomen.

Vastgesteld op 30 april 2018.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!