SportSport

Selena Piek en Cheryl Seinen favoriet voor finaleplek Spain Masters 2018

Selena Piek en Cheryl Seinen favoriet voor finaleplek Spain Masters 2018

De A-ploeg van Badminton Nederland vertoeft aankomende week in Barcelona voor de Spain Masters 2018, een splinternieuw BWF World Tour Super 300 toernooi met US$ 150,000 prijzengeld. Nederlands Kampioen mannenenkelspel Mark Caljouw is derde geplaatst.

Ken je BC Upsilon al?

De Spain Masters (dinsdag 28 augustus t/m zondag 2 september) maakt als toernooi dit jaar haar debuut en is het vijftiende evenement van de BWF World Tour 2018. Negen Nederlandse topbadmintonners spelen in het Olympische sportcentrum en iedereen staat direct in het hoofdtoernooi.

Gemengddubbel Dinsdag

Victor-gesponsorde spelers Robin Tabeling en Cheryl Seinen (WR33) pakken de handschoen op tegen Oosterburen Josche Zurwonne en Eva Janssens (WR99). De Nederlanders zijn favoriet, maar met name de heer Zurwonne is een herendubbel top 30-speler om niet te onderschatten.

Het nieuwe badmintonsetje Ruben Jille en Imke van der Aar (WR265) krijgt geen kadootje in de eerste ronde: de nummers 21 van de wereld uit Denemarken staan voor #jillaar (of #rubimke, zo je wil) klaar. Niclas Nohr en Sara Thygesen hebben de beste papieren.

Jacco Arends en Selena Piek tweede geplaatst

De enige Olympiërs van de Nederlandse ploeg beginnen stap voor stap hun RIO2016-mojo weer terug te vinden en staan inmiddels weer in de top 20. Na een bye in de eerste ronde starten ze op woensdag waarschijnlijk tegen Viktoriia Vorobeva en Rodion Kargaev (WR114) uit Rusland.

Solosingelaar in Barcelona

Mark Caljouw is de enige Nederlandse singelaar in vakantieland Spanje en hij opent tegen de Deen Victor Svendsen (WR66). Als nummer 32 van de wereld en met een onderlinge 1-4 head-to-head kan de Haagse badmintonner komende woensdag met vertrouwen de badmintonbaan betreden.

In het mannendubbel spelen Jacco Arends en Ruben Jille (WR46) een fijne eerste ronde partij tegen William Villeger en Fabien Delrue (WR466) uit Frankrijk. Zoveel geluk is Jelle Maas en Robin Tabeling (WR33) niet gegund: dit luide tweetal speelt tegen de voormalige nummers 1 en 2 van de wereld: Kim Gi Jung en Lee Yong Dae uit Korea.

Halve finale voor #seipie?

Moesten benjamins Imke van der Aar en Debora Jille (WR45) in de eerste ronde winnen van de hoger gerankte Johanna Goliszweski en Lara Kaepplein (WR33) uit Duitsland dan volgt sowieso zustermoord.

Selena Piek en Cheryl Seinen (WR23) zijn namelijk vierde geplaatst en staan in het afvalschema na een bye in ronde één klaar voor een winnaar uit voorgenoemde partij. Afgelopen april tijdens het EK wonnen de Nederlandse meiden nog met 21-16 en 22-20 van de Duitsers. Bepaald geen 'walk-over'.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!