clubzoeker

Topbadmintonner Mark Caljouw heeft goede papieren voor Dutch Open in oktober

Topbadmintonner Mark Caljouw heeft goede papieren voor Dutch Open in oktober

Vandaag is de eerste deelnemerslijst gepubliceerd waaruit blijkt welke internationale topbadmintonners zich hebben ingeschreven voor de Dutch Open 2018. Dit BWF Tour Super 100 toernooi vindt van 9 t/m 14 oktober plaats in Almere en Mark Caljouw kan zich niet anders dan verheugen over het deelnemersveld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De naam van Nederlander Mark Caljouw prijkt bovenaan in de hoofdtabel, gevolgd door Europees Kampioenen Rajiv Ouseph (2017) en Jan O Jorgensen (2014). Da's toch andere koek dan huidig wereldkampioen Kento Momota aan de overkant. Nummer 2 van Nederland Nick Fransman staat nipt in het hoofdtoernooi en jongeling Joran Kweekel ziet zichzelf vooralsnog op de reservelijst geparkeerd.

Klik hier voor het volledige M&Q Report (version 1).

De Deen Hans-Kristian Solberg Vittinghus heeft zich helaas teruggetrokken: hij is het soort speler dat nog weleens Grand Prix finales wil halen, zoals Vittinghus eerder al zes keer deed.

Zwakker bezet vrouwenenkel-toernooi

Tijdens de 2017-editie was de toernooiwinnares en first seed de toen als nummer 11 van de wereld gerankte Beiwen Zhang. Dit jaar is Europees Jeugdkampioene (2015) Mia Blichfeldt de eerst geplaatste vanwege haar nummer 18 wereldranglijstpositie.

De eerste Nederlander op de spelerslijst is de iets in ranking gezakte Soraya de Visch Eijbergen (plaats 14) - die haar fans deze week laat weten dat je moet geloven in je ambities, er hard voor moet werken en de bijbehorende risico's moet accepteren. (Schrijfster Nora Roberts was zo gek nog niet.)

Iets verder op de spelerslijst vrouwenenkelspel volgt drievoudig Nederlands Kampioene Gayle Mahulette (plaats 21). Victor-speler Debora Jille moet vertrouwen op zeven uitvallers in het kwalificatie- of hoofdtoernooi om van de reservelijst te geraken.

Papendubbel werpt nog steeds vruchten af

Zoals sinds 2013 te doen gebruikelijk is Nederland erg sterk en talrijk vertegenwoordigd in de dubbeldisciplines.

In de mannendubbel zien we Robin Tabeling / Jelle Maas (plaats 5) en Ruben Jille / Jacco Arends (plaats 7). U19-spelers Ties van der Lecq / Wessel van der Aar en Lars Kros / Timo Stoffelen mogen een poging doen vanuit het kwalificatietoernooi en met een beetje geluk geldt hetzelfde voor Gijs Duijs / Brian Wassink.

De Stoeva Sisters zijn reekshoofd bij de vrouwendubbels, maar twee plaatsjes lager staan Cheryl Seinen en Selena Piek al. Het jonge duo Imke van der Aar / Debora Jille staat dankzij hun wereldranglijstpositie van 44 op plaats tien van de spelerslijst. En... terug van weggeweest: Iris Tabeling en haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser verschijnen rechtstreeks in het hoofdtoernooi. U19-spelers Milou Lugters en Alyssa Tirtosentono zijn afhankelijk van uitvallers voor speelminuten tijdens de Dutch Open 2018.

Double duty Piek

Wat Selena Piek met Cheryl doet - badmintongewijs dan toch - krijgt ze ook met Jacco voor elkaar: een derde plaats op de spelerslijst, met de Engelse Marcus Ellis en Lauren Smith op nummer 1. Cheryl Seinen en Robin Tabeling volgen op plaats 7 en Imke van der Aar / Ruben Jille blijven nipt binnenboord op plaats 28 van het hoofdtoernooi. In het bijzonder tieners Chloe Mayer en Timo Stoffelen maken goede kans om opgeroepen te worden voor het kwalificatietoernooi.

Volgende week donderdag 13 september 2018 wordt de BWF wereldranglijst geraadpleegd voor de definitieve plaatsing van de spelers / koppels en een dag later wordt de plaatsingslijst gepubliceerd.

Klik hier voor de Dutch Open 2018-pagina van badmintonline.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!