SportSport

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Het is Almere gelukt zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale om de landstitel. Met nog een wedstrijd te spelen is het team van Dave Khodabux niet meer te achterhalen. In Haarlem werd titelhouder Duinwijck met 7-1 verslagen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nog 3 punten en de finale zou een feit zijn. Als eerste de heren dubbel met Alex Vlaar en Adam Hall. Dat was geen makkelijke partij, Tegen Ties van der Lecq en Jordy Hilbink stond onze mannen vrijwel constant op voorsprong maar die was nooit ruim. Na 11-10 kon het eigenlijk bij 17-17 nog alle kanten op maar juist toen maakten Alex en Adam het verschil. Met 21-17 was de game binnen. De tweede game verliep wat eenvoudiger en met 21-16 was het eerste punt binnen.

Zou dat ons dames dubbel ook lukken? Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven speelden tegen Sophie Brown en Akvile Stapusaity een prima eerste game en namen daarin snel afstand. Na 11-5 pakten zij met 21-13 de game. Ook in de tweede game een voorsprong maar halverwege keerde het tij. Sophie en Akvile kwamen op 12-12 en pakten een kleine voorsprong die voldoende was om de game te winnen (21-17) mede geholpen door het Almeerse duo. In de derde game herpakten Manon en Tamara zich en liepen snel uit naar 11-4 en met 21-15 was ook het tweede punt binnen.

Nog een punt en dat ging Amy Tan proberen binnen te halen maar Raquel Humphris is een taaie tegenstandster. Echter had Amy er totaal geen moeite mee. Al snel stond ze op 11-6 en kon haar voorsprong verder uitbouwen. Met 21-13 was de game (en een half punt) binnen. Vooral in tweede game was Amy superieur. Op 11-4 kon er weinig meer mis gaan en zonder problemen zorgde Amy met 21-11 dat de finaleplaats zeker was.

Jordy moest zich met een voetblessure terugtrekken dus speelde alleen Sebastiaan Li een heren single. Als stand-in voor Dennis Koppen gaf hij zijn tegenstander Jerry Natenstedt geen enkele kans. Sebastiaan nam vanaf het begin het initiatief en gaf Jerry geen mogelijkheid om in zijn spel te komen. Via 11-6 won hij dan ook met 21-10. In de tweede game werd Jerry verder onder druk gezet met als gevolg een oplopende foutenlast. Sebastiaan kwam op 11-4 en Jerry leek er moedeloos van te worden. De uitstekende spelende Almeerder zette met 21-13 de 5-0 op het scorebord.

Voor Manon, na Ieva Pope (2-0 winst), weer een tegenstandster van formaat. Debora Jille maakte het Manon dan wel knap lastig maar een 11-7 voorsprong bij de break is dan toch wel even lekker. Hoewel Debora zich toch nog terugvocht ging de winst met 21-19 nipt naar Manon. In de tweede game nog wel een 10-11 achterstand maar met fel aanvallend spel kreeg ze Deborah met 21-17 toch op de knien. Een prima prestatie en inmiddels 6-0.

In de mix speelden Tamara en Alex tegen Jerry en Sophie. Na 11-10 konden zij hun voorsprong uitbouwen naar 18-12 maar zagen de Haarlemmers toch weer in de buurt komen. Maar de ingezette inhaalrace werd een halt toegeroepen en met 21-17 wonnen Tamara en Alex de eerste game. In de tweede game toch een wat onverwachte 18-14 achterstand en leek Tamara zich ook nog te verstappen. Na overleg met Henk Folmer besloot ze toch door te spelen. Alex was zich wel bewust van de wat gekwetste Tamara en haalde nog even alles uit de kast en kwamen ze zowaar op 19-19. Het eerste gamepoint was nog wel voor Sophie en Jerry maar die werd weggewerkt. Op het tweede gamepoint van Almere was het wel raak en met 23-21 was de eerste mix voor Tamara en Alex.

De tweede mix werd gespeeld door Kirsten de Wit en Aram. Die konden tegen Debora en Ties tot de break nog in de buurt blijven maar daarna was het snel gedaan. Met 21-12 was het Haarlemse koppel veel te sterk. Ook in de tweede game had Almere weinig in te brengen en waren Debora en Ties een maatje te groot. Met 21-11 was er toch nog een punt voor Duinwijck en werd de eindstand bepaald op 7-1 in Almeers voordeel.

Zaterdag om 19.00 uur is in Sporthal Raggers Drop Shot de tegenstander. Een wedstrijd voor de statistieken want Drop Shot heeft zich al geplaatst voor de play-offs waarin ze het op moeten nemen tegen Duinwijck om uit te maken wie de tegenstander wordt van Almere in de finale. Die finale zal 7 maart in Den Bosch gespeeld worden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!