Drop Shot doet goede zaken tijdens dubbelweekend

Drop Shot doet goede zaken tijdens dubbelweekend

In het eerste dubbelweekend van 2020 speelde BC Drop Shot tegen koploper BV Almere en naaste concurrent BC Duinwijck. Op 4 januari kwam BV Almere op bezoek in Sportcentrum Mariahoeve, waar een, voor eredivisie begrippen, zeer grote hoeveelheid toeschouwers getuige was van een boeiend gevecht.

De herendubbel verdiende eigenlijk geen verliezer, maar helaas moet er altijd een winnaar en dus ook een verliezer zijn. Het Drop Shot duo Wessel van der Aar en Mathias Thyrri bracht de Almeerders Adam Hall en Alex Vlaar bijna hun eerste verliespartij in de herendubbel toe. In drie close games (19-21, 21-18, 18-21) ging de winst uiteindelijk toch naar Adam en Alex. De damesdubbel tussen Imke van der Aar met Nadia Choukri tegen Manon Sibblad en Tamara van der Hoeven ging ook lange tijd gelijk op in beide games, maar een fanatieke Tamara dicht op het net strafte elke minder scherpe shuttle direct af. Met 17-21 en 16-21 zetten Tamara en Manon een 0-2 voorsprong voor Almere op het bord.

In de singles geen tactische spelletjes, gewoon nummer 1 tegen nummer 1 en 2 tegen 2. Dat bracht de interessante strijd tussen Drop Shot speler Joran Kweekel en Almeerder Aram Mahmoud binnen de lijnen. Maar een gedreven Joran was duidelijk een maat(je) te groot voor Aram en zette met 21-11 en 21-10 het eerste punt voor Drop Shot op de teller. De andere drie singles (Lars Kros tegen Dennis Koppen, Nadia Choukri tegen Amy Tan en Jaymie Laurens tegen Manon Sibblad) leverden drie relatief eenvoudige overwinningen op voor Almere. Met een 1-5 tussenstand leek zich een klein drama voor Drop Shot af te tekenen, want ook de Almeerder mixen waren sterk.

In de eerste mix speelden Mathias en Imke een puike driesetter tegen Alex en Tamara, waarbij de verschillen klein waren en het fanatisme er soms vanaf spoot. In de derde set wisten de Drop Shot spelers een klein gaatje te slaan en net op het moment dat Almere dacht aan te haken verstapte Alex zich. Of dit ongemak invloed op de uiteindelijk winst voor Imke en Mathias zou hebben gehad, zullen we maar in het midden laten, het punt ging met 21-17, 16-21 en 21-14 naar Drop Shot.

Wie de eerste set van de tweede mix tussen Joran met Jaymie en Adam met Ilse Vaessen heeft gezien, moet gedacht hebben dat Joran aan het singelen was geslagen. Na het 16-21 verlies wist coach Robert Hoogland alle schakelaars weer goed te zetten en vochten Joran en Jaymie zich via 23-21 en 21-13 alsnog naar de winst toe. Hoewel er met 3-5 verloren werd, was de thuisclub toch niet geheel ontevreden met de drie punten, waardoor het gat met achtervolger DKC vergroot werd.

Op 5 januari stond de uitwedstrijd bij BC Duinwijck op het programma. Beide teams wisselen elkaar steeds af op plek 2 in hun race naar de play-offs. Duinwijck begon de wedstrijd met een voorsprong van 2 punten op Drop Shot, die in beide voorgaande duels met Duinwijck het hoofd moest buigen, mede door het ontbreken van een aantal basisdames. Nu was Drop Shot wel compleet en was er bij de singles geen sprake van tactische omzettingen. Bij Duinwijck speelde Jacco Arends de mannendubbel samen met Koen Ridder tegen het Drop Shot dubbel Wessel en Mathias. De eerste game leverde een redelijk eenvoudige 14-21 winst voor Drop Shot op, maar in de tweede ging het wat moeizamer en werd op 20-21 het derde matchpoint benut. 0-1 voor Drop Shot. De damesdubbel tussen Akville Stapusaityte met Sophie Brown tegen Imke en Alyssa Tirtosentono leverde een boeiend gevecht op, welke in drie sets (18-21, 21-13, 17-21) een prooi werd voor Imke en Alyssa. Met de 0-2 tussenstand, stonden beide teams weer gelijk in de ranglijst.

Joran bond in de herensingle de strijd aan met Jordy Hilbink, en daarin was Joran, soms wat slordig spelend, duidelijk te sterk voor Jordy (16-21, 14-21). Jaymie nam het in de damessingle op tegen Stephanie Pietersz en startte nog wat onzeker, maar kon in deze wedstrijd uiteindelijk goed aan haar zelfvertrouwen werken. Met 14-21 en 9-21 bracht zij de tussenstand op 0-4. In de andere herensingle speelde Ties van der Lecq namens Duinwijck tegen Lars. Ties is eigenlijk geen echte singelaar, maar heeft al een aantal verrassende winstpartijen geboekt, en ook dit keer ging Ties er tegen Lars met de winst vandoor (21-13 en 21-12). Eindelijk de hatelijke nul van het bord: 1-4.

Akville staat al ruim 7 jaar aan de top van de eredivisie voor wat betreft de damessingle, en alleen vanwege een opspelende blessure verloor ze dit seizoen pas haar eerste single in al die jaren eredivisie. Nadia wist dus dat het hard werken werd. En dat deed Nadia dan ook en wist via goed spel de eerste game te winnen met 17-21.

Akville stapte over op een soort psychologische oorlogsvoering, door alles aan te grijpen om Nadia uit haar flow te halen. En via 21-15 en 21-16 bleek dat dit aardig gelukt was. Met 2-4 zat er zelfs nog een kans op een gelijkspel in voor Duinwijck.

Maar in beide mixen (Ties met Stephanie tegen Joran met Imke en Jacco met Sophie tegen Mathias met Jaymie) gaven de Drop Shot spelers de Duinwijckers geen kans op nog meer punten. Joran en Imke wonnen overtuigend met 10-21 en 16-21 en Mathias met Jaymie lieten met 17-21 en 13-21 de Drop Shot spelers en supporters juichen. Met 2-6 behaalde BC Drop Shot een klinkende overwinning op BC Duinwijck en zet daarmee een goede stap op weg richting de play-offs. En beide teams wisselen weer stuivertje op de ranglijst, met BC Drop Shot nu weer een 2 punten voorsprong.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!