clubzoeker

Impact nieuwe coronamaatregelen per 14 oktober 2020 vanaf 22:00 uur op badminton

Impact nieuwe coronamaatregelen per 14 oktober 2020 vanaf 22:00 uur op badminton

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook een flinke impact op badmintonnend Nederland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons betekent.

Jeugd

Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen

Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (exclusief jeugdspelers) in de sporthal.

Competitie

De Bondscompetitie zal met ingang van vandaag vier weken stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval twee volledige speelrondes moeten worden ingehaald. Gezien het drukke programma in de Eredivisie en Eerste divisie gaan we met deze clubs in gesprek om te kijken naar een oplossing. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

Topsport

Het kabinet heeft voor de topsporters in Nederland een uitzondering gemaakt op de maatregelen. De Nationale Selecties op Papendal kunnen blijven trainen en internationale wedstrijden spelen. De RTC-trainingen kunnen ook blijven doorgaan.

FAQ NOC*NSF

NOC*NSF heeft op haar website een FAQ gemaakt met het antwoord op de meest prangende vragen. Momenteel wachten we op een nieuwe versie van de FAQ naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober.

Protocol

We zijn op dit moment nog in afwachting van een nieuwe versie van het Sportprotocol. Op basis hiervan geven we ons Badmintonprotocol een update.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!