SportSport

FIRST DATES: bond zoekt voorzitter (m/v/x) met humor

FIRST DATES: bond zoekt voorzitter (m/v/x) met humor

Badminton Nederland is een dynamische en ambitieuze sportorganisatie van en voor de badmintonsport. Badminton Nederland is een organisatie die staat voor het vergroten van de betekenis van badminton in de Nederlandse samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van badminton.

clubzoeker

Maak kennis met Kas Sacranie!

Het doel is helder: iedereen in Nederland kennis laten maken met badminton. Badminton Nederland bestaat uit veel verenigingen en leden. Uiteraard kent de organisatie een bondsbestuur, bondsvergadering, diverse landelijke commissies, een professioneel landelijk bondsbureau, en teams van gemotiveerde vrijwilligers in de regio die zich richten op badminton op lokaal niveau.

Wil jij een prominente rol in de sportwereld en iets neerzetten met velen voor de badmintonsport? Dan is het bondsvoorzitterschap iets voor jou!

Vacature Voorzitter

Bron vacature: link

De Voorzitter van Badminton Nederland is aanvoerder van het bestuur en het gezicht van de bond. Het bestuur heeft de operationele taken gedelegeerd aan de directeur en focust op drie specifieke taken:

 • representatie van de sport en Badminton Nederland
 • strategisch sparringpartner van de directie
 • toezichthouder op de inhoudelijk en financiële voortgang van Badminton Nederland

Er wordt bestuurd op afstand met een voorwaardenscheppende rol: klankborden, toetsen en dienen aan de belangen van onze achterban. Het Bondsbestuur vergadert ongeveer eenmaal per maand online of op het bondsbureau in Nieuwegein. Daarnaast vindt er één keer per jaar een jaarvergadering plaats en gemiddeld twee keer per jaar een bondsvergadering. Als voorzitter ben je het boegbeeld en zijn er afzonderlijke contacten en netwerkbijeenkomsten waar je aanwezig bent.

Communicatief, professioneel, inspirerend, politiek, bestuurlijk-ervaren, sportief, relaties-opbouwen, sturen, delegerend-leidinggeven, boegbeeld, samenwerken

PROFIEL

Het bestuur legt verantwoording af aan de Bondsvergadering van Badminton Nederland.

De voorzitter...

 • is als aanvoerder het gezicht
 • beschikt over leiderschapskwaliteiten en weet anderen te inspireren
 • is een besluitvaardige teamspeler en een echte verbinder
 • beschikt over ruime ervaring als bestuurder in verschillende bestuursvormen, bij voorkeur op landelijk niveau
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, met een goede mix van luisteren / halen en brengen, waarbij hij/zij er een transparante en integere werkwijze op na houdt
 • heeft voeling met de maatschappelijke ontwikkelingen, denkt in kansen en een voortvarende aanpak heeft
 • beschikking heeft over een rijk maatschappelijk netwerk op nationaal niveau
 • onderschrijft het belang van een inclusieve sportbond in al haar geledingen en sportuitingen
 • staat garant voor een duidelijke en efficiënte rolverdeling tussen bondsvergadering, bestuur en de uitvoerende organisatie
 • heeft affiniteit met sport/badminton, maar vanwege het belang van een zuiver
 • onafhankelijk bestuurlijk perspectief op zodanige afstand staat dat hij/zij op
 • voorhand geen belangen (meer) heeft in de badmintonsport
 • beschikt over voldoende tijd en energie om de functie uit te oefenen en een flexibele agenda
 • heeft humor en relativeringsvermogen
 • minimaal HBO+ werk- en denkniveau.

De benoeming vindt plaats door een besluit van de Bondsvergadering. De zittingstermijn bedraagt vier jaar met een mogelijkheid tot tweemaal een herverkiezing.

AANBOD

Een prominente rol in de Nederlandse sport. Het flexibel kunnen inrichten van de eigen agenda is noodzakelijk. De functie is onbezoldigd. Een exacte tijdsbesteding voor deze functie is niet te geven. In deze functie ben je flexibel gedurende het hele jaar actief. De primaire focus ligt op het voorbereiden en voorzitter van de Bondsvergaderingen en leiden van het bestuur, het onderhouden van contacten met de bondsdirecteur en het uitvoeren van representatieve taken. De functie van voorzitter is een vrijwilligersfunctie. Onkosten worden vergoed op basis van de regeling onkostenvergoeding bestuursleden.

GEÏNTERESSEERD

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je uiterlijk maandag 30 augustus aanstaande te reageren door bij 'solliciteer direct' je cv en motivatie te uploaden.

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Bram Reudink, vice voorzitter van Badminton Nederland (06 46027896).

In september zijn de gesprekken en op donderdag 7 oktober is de voordracht aan het bestuur. Op donderdag 14 oktober is de voordracht aan de bondsvergadering waarbij de officiële benoeming plaatsvindt bij de bondsvergadering op zaterdag 27 november.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Win te gekke prijzen met je Dutch Open 2021 toegangskaartje!

Win te gekke prijzen met je Dutch Open 2021 toegangskaartje!

Over drie weken is het al zover! Dan begint de 72e editie van de Yonex Dutch Open! In Topsportcentrum Almere strijden…

23 september 2021

Update Badmintonprotocol per 25 september 2021

Update Badmintonprotocol per 25 september 2021

Vanaf aanstaande zaterdag 25 september treden er zowel nieuwe versoepelingen als coronamaatregelen op voor de badmintonsport.

23 september 2021

Derde speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie: loopt Drop Shot nog verder uit?

Derde speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie: loopt Drop Shot nog verder uit?

In de derde ronde van de Nederlandse Badminton Eredivisie worden alle wedstrijden op zaterdagavond 25 september gespeeld. Drop…

23 september 2021

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdagavond 18 september om 19:00 uur was de tweede competitie wedstrijd van team 1 tegen VELO. Deze werd gespeeld in onze…

20 september 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!