clubzoeker

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Cheryl Seinen en Selena Piek hebben voor hun kwartfinale op de Olympische Zomerspelen in Tokio geloot tegen So Hee Lee en Seung Chan Shin uit Korea. Hun enige treffen was tijdens de Malaysia Masters 2020 en toen waren de nummers 4 van de wereld in twee games nipt te sterk voor onze landgenotes.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Die confrontatie vond plaats in een wereld waar het coronavirus nog vooral een Chinese aangelegenheid - en volgens sommigen - initiatief was. Het Koreaanse koppel won destijds in de Axiata Arena met 21-15 en 21-19 van Seinen en Piek na 42 minuten strijd.

Noemenswaardig: #seipie is het enige Europese koppel dat in de kwartfinales staat. De overigen koppels komen uit Japan (2), China (2), Zuid-Korea (2) en Indonesië (1).

Halve finale: hoog gegrepen, maar niet onmogelijk

Het loont de moeite om de wedstrijdstatistieken en vooral het scoreverloop (zie tabjes game 1 en game 2) van die partij nog eens nader te bekijken. Daaruit blijkt vooral dat de Nederlandse dames allerminst kansloos waren en een halve finale dit jaar in het toeschouwerloze Tokio best mogelijk is.

Die gedachte wordt versterkt door het feit dat de Koreanen, ondanks dat ze groepswinnaar zijn geworden, het afgelopen zondag moesten afleggen tegen Maiken Fruergaard en Sara Thygesen uit Denemarken (WR16). Ter illustratie: de Aziaten hadden dit koppel al vier (!) keer eerder verslagen in twee games, óók tijdens diezelfde Malaysia Masters 2020 waar Seinen en Piek voor de bijl gingen.

Het schema van de kwartfinales moet op het moment van schrijven nog gepubliceerd worden. Er is tot die tijd genoeg om van te dromen.

Speciale TOKYO2020-pagina op badmintonline.nl

Op de speciale TOKYO2020-pagina vind je het actuele wedstrijdschema en handige informatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!