clubzoeker

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt ze wellicht als tweede in de poule. Hany en Hosny - dat klinkt als de Egyptische Theo en Thea - werden volkomen overrompeld door Nederlands badmintongeweld (21-6, 21-10).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlandse badmintondames begonnen de tweede vrouwendubbel in groep B voortvarend, binnen 11 minuten stond er 21-6 op het scorebord. Ook in de tweede game was de Hollandse klasse overduidelijk: op 11-3 voorsprong gingen de spelers de mid-game interval in. Met 21-10 werd na 25 minuten speeltijd de winst bezegeld voor Team NL Badminton.

Kwartfinale vrouwendubbel

Een plaats in de kwartfinales is het resultaat van twee winstpartijen en één nog te spelen partij in Groep B van het vrouwendubbel: Cheryl en Selena gaan als waarschijnlijk tweede uit de poule door, achter vermoedelijke groepswinnaars Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara uit gastland Japan. Voor Piek de tweede kwartfinale op een Olympische Spelen, eerder deed ze dat in Rio in 2016 met huidige plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens als dubbelpartner.

Het treffen tussen deze twee koppels moet nog volgen: dinsdag 27 juli om 18.00 uur lokale tijd is baan 1 in het Musashino Forest Sport Plaza de plaats van handeling. Één van deze Japanse dames schijnt te kampen met een blessure, dus een Nederlandse eerste plek in de groepsfase is niet per se uitgesloten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!