SportSport

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt ze wellicht als tweede in de poule. Hany en Hosny - dat klinkt als de Egyptische Theo en Thea - werden volkomen overrompeld door Nederlands badmintongeweld (21-6, 21-10).

Ken je SCBC Reeshof al?

De Nederlandse badmintondames begonnen de tweede vrouwendubbel in groep B voortvarend, binnen 11 minuten stond er 21-6 op het scorebord. Ook in de tweede game was de Hollandse klasse overduidelijk: op 11-3 voorsprong gingen de spelers de mid-game interval in. Met 21-10 werd na 25 minuten speeltijd de winst bezegeld voor Team NL Badminton.

Kwartfinale vrouwendubbel

Een plaats in de kwartfinales is het resultaat van twee winstpartijen en één nog te spelen partij in Groep B van het vrouwendubbel: Cheryl en Selena gaan als waarschijnlijk tweede uit de poule door, achter vermoedelijke groepswinnaars Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara uit gastland Japan. Voor Piek de tweede kwartfinale op een Olympische Spelen, eerder deed ze dat in Rio in 2016 met huidige plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens als dubbelpartner.

Het treffen tussen deze twee koppels moet nog volgen: dinsdag 27 juli om 18.00 uur lokale tijd is baan 1 in het Musashino Forest Sport Plaza de plaats van handeling. Één van deze Japanse dames schijnt te kampen met een blessure, dus een Nederlandse eerste plek in de groepsfase is niet per se uitgesloten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!