SportSport

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt ze wellicht als tweede in de poule. Hany en Hosny - dat klinkt als de Egyptische Theo en Thea - werden volkomen overrompeld door Nederlands badmintongeweld (21-6, 21-10).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlandse badmintondames begonnen de tweede vrouwendubbel in groep B voortvarend, binnen 11 minuten stond er 21-6 op het scorebord. Ook in de tweede game was de Hollandse klasse overduidelijk: op 11-3 voorsprong gingen de spelers de mid-game interval in. Met 21-10 werd na 25 minuten speeltijd de winst bezegeld voor Team NL Badminton.

Kwartfinale vrouwendubbel

Een plaats in de kwartfinales is het resultaat van twee winstpartijen en één nog te spelen partij in Groep B van het vrouwendubbel: Cheryl en Selena gaan als waarschijnlijk tweede uit de poule door, achter vermoedelijke groepswinnaars Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara uit gastland Japan. Voor Piek de tweede kwartfinale op een Olympische Spelen, eerder deed ze dat in Rio in 2016 met huidige plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens als dubbelpartner.

Het treffen tussen deze twee koppels moet nog volgen: dinsdag 27 juli om 18.00 uur lokale tijd is baan 1 in het Musashino Forest Sport Plaza de plaats van handeling. Één van deze Japanse dames schijnt te kampen met een blessure, dus een Nederlandse eerste plek in de groepsfase is niet per se uitgesloten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!