SportSport

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt ze wellicht als tweede in de poule. Hany en Hosny - dat klinkt als de Egyptische Theo en Thea - werden volkomen overrompeld door Nederlands badmintongeweld (21-6, 21-10).

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlandse badmintondames begonnen de tweede vrouwendubbel in groep B voortvarend, binnen 11 minuten stond er 21-6 op het scorebord. Ook in de tweede game was de Hollandse klasse overduidelijk: op 11-3 voorsprong gingen de spelers de mid-game interval in. Met 21-10 werd na 25 minuten speeltijd de winst bezegeld voor Team NL Badminton.

Kwartfinale vrouwendubbel

Een plaats in de kwartfinales is het resultaat van twee winstpartijen en één nog te spelen partij in Groep B van het vrouwendubbel: Cheryl en Selena gaan als waarschijnlijk tweede uit de poule door, achter vermoedelijke groepswinnaars Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara uit gastland Japan. Voor Piek de tweede kwartfinale op een Olympische Spelen, eerder deed ze dat in Rio in 2016 met huidige plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens als dubbelpartner.

Het treffen tussen deze twee koppels moet nog volgen: dinsdag 27 juli om 18.00 uur lokale tijd is baan 1 in het Musashino Forest Sport Plaza de plaats van handeling. Één van deze Japanse dames schijnt te kampen met een blessure, dus een Nederlandse eerste plek in de groepsfase is niet per se uitgesloten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!