clubzoeker

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het badmintontoernooi van de Olympische Zomerspelen in Tokio. De Israëliër Misha Zilberman moest zich gewonnen geven met 17-21, 21-9 en 21-10.

Maak kennis met Nadia Choukri!

Hoewel de onderlinge head-to-head met 0-2 in het voordeel is van Zilberman (WR47) en Caljouw (WR29) de eerste game verloor, liet laatstgenoemde zich niet uit het veld slaan. In de tweede game herstelde deze de balans door afgetekend met 21-9 te winnen. In de zogeheten decider, de derde game, was het onmiskenbaar duidelijk wie als victor baan 3 van het Musashino Forest Sport Plaza zou verlaten.

Met deze winst op zak neemt Mark Caljouw het later in de groepsfase op tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) die zeer onverwacht verloor van dezelfde Zilberman waar Caljouw nu van gewonnen heeft. Voor nu heeft de Nederlander dus een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreëerd.

Tabeling en Piek overklassen Egyptenaren

Vastberaden om met opgeven hoofd het gemengddubbeltoernooi achter zich te kunnen laten, hebben Robin Tabeling en Selena Piek met een indrukwekkende scorelijn hun laatste wedstrijd afgerond. Voor Tabeling meteen zijn laatste kunstje in Tokio.

Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (WR52) waren allerminst opgewassen tegen de dominantie van de Nederlandse nummers 18 van de wereld. Na 19 minuten was winst met 21-9 en 21-4 (!) voor Oranje en kan Selena Piek zich nu volledig toeleggen op haar vrouwendubbel met Cheryl Seinen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!