SportSport

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het badmintontoernooi van de Olympische Zomerspelen in Tokio. De Israëliër Misha Zilberman moest zich gewonnen geven met 17-21, 21-9 en 21-10.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoewel de onderlinge head-to-head met 0-2 in het voordeel is van Zilberman (WR47) en Caljouw (WR29) de eerste game verloor, liet laatstgenoemde zich niet uit het veld slaan. In de tweede game herstelde deze de balans door afgetekend met 21-9 te winnen. In de zogeheten decider, de derde game, was het onmiskenbaar duidelijk wie als victor baan 3 van het Musashino Forest Sport Plaza zou verlaten.

Met deze winst op zak neemt Mark Caljouw het later in de groepsfase op tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) die zeer onverwacht verloor van dezelfde Zilberman waar Caljouw nu van gewonnen heeft. Voor nu heeft de Nederlander dus een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreëerd.

Tabeling en Piek overklassen Egyptenaren

Vastberaden om met opgeven hoofd het gemengddubbeltoernooi achter zich te kunnen laten, hebben Robin Tabeling en Selena Piek met een indrukwekkende scorelijn hun laatste wedstrijd afgerond. Voor Tabeling meteen zijn laatste kunstje in Tokio.

Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (WR52) waren allerminst opgewassen tegen de dominantie van de Nederlandse nummers 18 van de wereld. Na 19 minuten was winst met 21-9 en 21-4 (!) voor Oranje en kan Selena Piek zich nu volledig toeleggen op haar vrouwendubbel met Cheryl Seinen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!