clubzoeker

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het badmintontoernooi van de Olympische Zomerspelen in Tokio. De Israëliër Misha Zilberman moest zich gewonnen geven met 17-21, 21-9 en 21-10.

Ken je BC Lochem al?

Hoewel de onderlinge head-to-head met 0-2 in het voordeel is van Zilberman (WR47) en Caljouw (WR29) de eerste game verloor, liet laatstgenoemde zich niet uit het veld slaan. In de tweede game herstelde deze de balans door afgetekend met 21-9 te winnen. In de zogeheten decider, de derde game, was het onmiskenbaar duidelijk wie als victor baan 3 van het Musashino Forest Sport Plaza zou verlaten.

Met deze winst op zak neemt Mark Caljouw het later in de groepsfase op tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) die zeer onverwacht verloor van dezelfde Zilberman waar Caljouw nu van gewonnen heeft. Voor nu heeft de Nederlander dus een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreëerd.

Tabeling en Piek overklassen Egyptenaren

Vastberaden om met opgeven hoofd het gemengddubbeltoernooi achter zich te kunnen laten, hebben Robin Tabeling en Selena Piek met een indrukwekkende scorelijn hun laatste wedstrijd afgerond. Voor Tabeling meteen zijn laatste kunstje in Tokio.

Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (WR52) waren allerminst opgewassen tegen de dominantie van de Nederlandse nummers 18 van de wereld. Na 19 minuten was winst met 21-9 en 21-4 (!) voor Oranje en kan Selena Piek zich nu volledig toeleggen op haar vrouwendubbel met Cheryl Seinen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!