SportSport

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het badmintontoernooi van de Olympische Zomerspelen in Tokio. De Israëliër Misha Zilberman moest zich gewonnen geven met 17-21, 21-9 en 21-10.

Maak kennis met Quinlen Chau!

Hoewel de onderlinge head-to-head met 0-2 in het voordeel is van Zilberman (WR47) en Caljouw (WR29) de eerste game verloor, liet laatstgenoemde zich niet uit het veld slaan. In de tweede game herstelde deze de balans door afgetekend met 21-9 te winnen. In de zogeheten decider, de derde game, was het onmiskenbaar duidelijk wie als victor baan 3 van het Musashino Forest Sport Plaza zou verlaten.

Met deze winst op zak neemt Mark Caljouw het later in de groepsfase op tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) die zeer onverwacht verloor van dezelfde Zilberman waar Caljouw nu van gewonnen heeft. Voor nu heeft de Nederlander dus een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreëerd.

Tabeling en Piek overklassen Egyptenaren

Vastberaden om met opgeven hoofd het gemengddubbeltoernooi achter zich te kunnen laten, hebben Robin Tabeling en Selena Piek met een indrukwekkende scorelijn hun laatste wedstrijd afgerond. Voor Tabeling meteen zijn laatste kunstje in Tokio.

Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (WR52) waren allerminst opgewassen tegen de dominantie van de Nederlandse nummers 18 van de wereld. Na 19 minuten was winst met 21-9 en 21-4 (!) voor Oranje en kan Selena Piek zich nu volledig toeleggen op haar vrouwendubbel met Cheryl Seinen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!