SportSport

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het badmintontoernooi van de Olympische Zomerspelen in Tokio. De Israëliër Misha Zilberman moest zich gewonnen geven met 17-21, 21-9 en 21-10.

Ken je BC Bavel al?

Hoewel de onderlinge head-to-head met 0-2 in het voordeel is van Zilberman (WR47) en Caljouw (WR29) de eerste game verloor, liet laatstgenoemde zich niet uit het veld slaan. In de tweede game herstelde deze de balans door afgetekend met 21-9 te winnen. In de zogeheten decider, de derde game, was het onmiskenbaar duidelijk wie als victor baan 3 van het Musashino Forest Sport Plaza zou verlaten.

Met deze winst op zak neemt Mark Caljouw het later in de groepsfase op tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) die zeer onverwacht verloor van dezelfde Zilberman waar Caljouw nu van gewonnen heeft. Voor nu heeft de Nederlander dus een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreëerd.

Tabeling en Piek overklassen Egyptenaren

Vastberaden om met opgeven hoofd het gemengddubbeltoernooi achter zich te kunnen laten, hebben Robin Tabeling en Selena Piek met een indrukwekkende scorelijn hun laatste wedstrijd afgerond. Voor Tabeling meteen zijn laatste kunstje in Tokio.

Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (WR52) waren allerminst opgewassen tegen de dominantie van de Nederlandse nummers 18 van de wereld. Na 19 minuten was winst met 21-9 en 21-4 (!) voor Oranje en kan Selena Piek zich nu volledig toeleggen op haar vrouwendubbel met Cheryl Seinen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Update Badmintonprotocol per 25 september 2021

Update Badmintonprotocol per 25 september 2021

Vanaf aanstaande zaterdag 25 september treden er zowel nieuwe versoepelingen als coronamaatregelen op voor de badmintonsport.

23 september 2021

Derde speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie: loopt Drop Shot nog verder uit?

Derde speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie: loopt Drop Shot nog verder uit?

In de derde ronde van de Nederlandse Badminton Eredivisie worden alle wedstrijden op zaterdagavond 25 september gespeeld. Drop…

23 september 2021

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdagavond 18 september om 19:00 uur was de tweede competitie wedstrijd van team 1 tegen VELO. Deze werd gespeeld in onze…

20 september 2021

Maximale score voor Almere tegen Amersfoort

Maximale score voor Almere tegen Amersfoort

Almere heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Sporthal Raggers werd het 8-0 voor het keurkorps van coach Dave…

19 september 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!