clubzoeker

Hongarije en Litouwen te sterk voor Nederlandse badmintonjeugd

Hongarije en Litouwen te sterk voor Nederlandse badmintonjeugd

Het EJK U17 teamtoernooi is uitslaggewijs nog een te steile helling voor de Nederlandse kinderen die naar Slovenië zijn afgereisd. In groep 1 waren alle buitenlandse ploegen de victor.

clubzoeker

Ken je BC Heemskerk al?

Litouwen - Nederland

Op vrijdag speelde Nederland tegen Litouwen en daarin won Rune met duidelijk uitslag de jongensenkel en Flora nipt de meisjesenkel. Mats en Noah waren in de jongensdubbel geen partij en vervolgens zaten Meerte en Stefanie dicht bij een gelijkmaker. Casper en Farah Iffah moesten in het gemengddubbel de wedstrijd beslissen, maar met 21-17 en 21-9 was het Litouwse koppel te dominant.

Rusland - Nederland

Flora en Noah kwamen er tegen Rusland in het enkelspel niet aan te pas: geen enkele game leverde meer dan 10 punten op. Meerte en Stefanie hadden kans om de groepswedstrijd te kantelen met hun meisjesdubbel, maar na 47 minuten viel de partij met 20-22, 21-15 en 21-17 naar de landgenoten van Putin toe. Noah en Rune slaagden er in de jongensdubbel wél in om een driegamer naar Nederland te halen: 11-21, 21-14 en 18-21.

Het tweede Nederlandse punt werd middels een walkover in de schoot geworpen, dat liet onverlet dat ook deze groepswedstrijd met 3 gewonnen partijen voor de tegenstander was.

Nederland - Hongarije

Tegen Hongarije was de spelvolgorde veranderd en werd geopend met gemengddubbel. Mats en Meerte roken aan een derde game, maar leverden met 21-23 toch de partij in. Noah was in de jongensdubbel vervolgens oppermachtig (21-10, 21-12). In de daaropvolgende meisjesenkel van Stefanie en jongensdubbel van Casper en Rune lagen er duidelijke kansen: beide partijen liepen uit op driesetters na een verloren tweede game. Toch bleken de Hongaarse zenuwen beter in bedwang gehouden.

Het tweede punt tegen Hongarije kwam uit de rackets van meisjesdubbel Meerte / Stefanie, dat na een tentatieve eerste game (22-20) gas gaf en met 21-12 won.

Uitslagen teamtoernooi EJK U17 2021

  • Vrijdag: Litouwen - Nederland (3-2)
  • Zaterdag: Rusland - Nederland (3-2)
  • Zondag: Nederland - Hongarije(2-3)

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!