Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de tribune, vorig jaar was ik er niet i.v.m. de corona-epidemie (ik kon Denemarken niet in) en dit jaar zit ik met een passepartout op de tribune.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De BWF heeft het aantal perskaarten drastisch terug gebracht i.v.m. de corona-epidemie. De spelers en officials zitten in een bubbel. Het is weer een beetje een vreemd gezicht, mensen met een mondmasker. Alle lijnrechters houden hem op, de scheidsrechter doet hem af als hij boven op zijn stoel zit en doet hem weer op voordat hij naar beneden komt en de spelers doen hem af als ze gaan inspelen en doen hem weer op na de wedstrijd, maar voordat ze met de officials de baan verlaten. Verder merk je in Denemarken weinig meer van de coronamaatregelen. Ik heb wel testcentra voor COVID-19 gezien, maar daar was het heel rustig. Maar ook hier stijgt het aantal besmettingen.

Ik dacht dat het dit jaar in een andere hal zou zijn. Een grotere hal, maar de hal is dezelfde gebleven. Voor de hal is wel wat veranderd. De laatste twee jaar dat ik er was, lag de weg voor de hal open. Het riool moest vervangen worden en er is een trambaan aangelegd. Ook in Denemarken wordt het steeds drukker op de weg en op straat. Er wordt geïnvesteerd in openbaar vervoer.

De perskamer is ook veranderd. Hij zit nu in de ruimte waar voorheen een ruimte was voor de kinderen. Het heeft een glazenwand, daardoor kan je kan goed naar binnen kijken. Veel stekkers en snoeren, maar geen mensen. En in de koelkast staan alleen maar flesjes water en geen broodjes. Ik dacht slim te zijn en een broodje bij de bekende bakker om de hoek te gaan halen. Ook daar bleek dat het ene jaar het andere niet is. De bakker is gesloten. Dan maar water en brood uit de supermarkt.

Voorheen waren er veel videocamera's van de verschillende landen. Er was altijd wel iemand bezig om een camera aan te zetten of te verzetten. Maar dit jaar heb ik nog niemand bezig gezien. De mensen van de teams moeten in de bubbel blijven en dat kan niet als je tussen het publiek een camera gaat verzeten of aanzetten. En de BWF heeft er volgens mij voor gezorgd dat er zoveel camera's op de verschillende banen zijn dat het niet meer nodig is om zelf een camera neer te zetten. Dat is volgens mij ook een reden om minder perskaarten af te geven. Er wordt al zoveel informatie verspreid door de BWF en Badminton Denmark, via alle sociale media, en de wedstrijden zijn via internet te bekijken. Wat heeft de aanwezigheid van een journalist in de hal dan nog voor meerwaarde.

De meerwaarde zal moeten liggen in de kleine dingen, zoals bijvoorbeeld een Indonesisch mix dubbelpaar waarbij de dame groter is dan de heer, een Duitse dubbelaar die zich twee keer moet melden bij de scheidsrechter. De eerste keer omdat hij over de reclameborden heen stapt om een shuttle te pakken - hij moest om de reclameborden heen lopen - en de tweede keer omdat hij probeert de shuttle van afstand probeert in de 'afvalbak' te gooien, mist en dan alsnog naar de bak moet lopen.

Het wordt allemaal wel heel erg aan regels gebonden. Het wordt allemaal steeds sterieler en er blijven weinig verhalen en karakters binnen de sport meer over.

De enige Nederlanders die dinsdag in actie kwamen waren Selena en Robin. Die hadden een zware loting. Ze hadden zondag de finale van de Dutch Open verloren en dan nu een zware loting. Of dat allemaal meespeelde of dat er andere redenen waren, maar het heilige vuur leek in de deze wedstrijd geheel te ontbreken. De eerste rally van de wedstrijd bleek later ook meteen de beste rally van de wedstrijd geweest te zijn, Robin en Selena verloren die rally. Daarna werden er teveel eigen fouten gemaakt, teveel ballen uitgespeeld, ballen niet nauwkeurig genoeg en dat kan je je op dit niveau niet permitteren. Het was de op drie na kortste partij van de dag, de andere twee partijen die korter waren waren opgaves.

Nederland heeft geen enkelspelers in het toernooi. België en Turkije hebben wel een damesenkelspeelster in het toernooi. Beiden hadden een zware loting en liggen uit het toernooi, maar toch, ze waren er en dat kan Nederland niet zeggen.

Vandaag speelde Daniel Lundgaard een herendubbel, samen met Mathias Thyrri. De vader van Daniel was een bekende dubbelaar die de wereldtop gehaald heeft. Zouden dit de eerste vader en zoon zijn die allebei de Denmark Open gespeeld zouden hebben? Ik weet het in ieder geval niet. Van moeder en dochter weet ik het wel. Quizvraag? Misschien leest u het antwoord een volgende keer.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!