SportSport

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Badminton Nederland stelt Jan Helmond voor als kandidaat-voorzitter. De 62-jarige Helmond is geen onbekende in de badmintonwereld en heeft de nodige ervaring op het gebied van bestuur.

clubzoeker

Ken je HV BRAVO al?

Liefde

De geboren Culemborger kwam al vroeg in aanraking met de badmintonsport en hij was meteen verkocht. "Ik ging op 12-jarige leeftijd mee met een vriendje naar BC Argus. Ik kreeg van de trainer (Joop Speekenbrink) een racket in mijn handen geduwd en na een paar minuten was ik al verslaafd aan badminton. Het was liefde op het eerste gezicht", vertelt Helmond.

Trainer

Helmond was in de jaren '70 een van de jongste gediplomeerde trainers in Nederland. Zijn trainerscarrière bouwde hij vervolgens gestaag uit en behaalde in 1988 het C-diploma. Hij is onder meer hoofdtrainer geweest bij meerdere Eredivisieverenigingen: BC Culemborg, BC Smashing en BC Duinwijck. Daarnaast is Helmond coach geweest van nationale selecties bij België, Nederland en Slowakije. Afgelopen decennium heeft hij de sportieve prestaties van de Nederlandse spelers weliswaar gevolgd maar is hij minder betrokken geweest bij de badmintonwereld.

Badminiton

Momenteel is Helmond algemeen directeur/bestuurder bij FWG Progressional People, een advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. Het bedrijf kijkt steeds waar er ontwikkeling en innovatie mogelijk is en dat is Helmond niet vreemd. In de jaren '80 was hij onder andere samen met Paula Rip de initiator van badminiton wat in eerste instantie werd uitgerold bij BC Thiela en vervolgens met veel clinics het land in werd gebracht.

Ambitie

Helmond wil graag iets terug doen voor zijn eerste grote liefde; badminton. Hij ziet kansen om de badmintonsport weer te laten groeien en hoopt met zijn ervaring als bestuurder zijn steentje bij te dragen aan de toekomst van badminton in Nederland. Helmond wil graag snel beginnen als hij wordt gekozen tot voorzitter, maar begrijpt dat een goede oriëntatie van essentieel belang is. Inlezen in het huidige badmintonlandschap, diverse gesprekken voeren en goed luisteren horen daarbij. Voor hem staat inspireren en verbinden centraal.

Bondsvergadering

Tijdens de Bondsvergadering op zaterdag 27 november 2021 in Nijkerk wordt de nieuwe voorzitter door de afgevaardigden gekozen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!