clubzoeker

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Badminton Nederland stelt Jan Helmond voor als kandidaat-voorzitter. De 62-jarige Helmond is geen onbekende in de badmintonwereld en heeft de nodige ervaring op het gebied van bestuur.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Liefde

De geboren Culemborger kwam al vroeg in aanraking met de badmintonsport en hij was meteen verkocht. "Ik ging op 12-jarige leeftijd mee met een vriendje naar BC Argus. Ik kreeg van de trainer (Joop Speekenbrink) een racket in mijn handen geduwd en na een paar minuten was ik al verslaafd aan badminton. Het was liefde op het eerste gezicht", vertelt Helmond.

Trainer

Helmond was in de jaren '70 een van de jongste gediplomeerde trainers in Nederland. Zijn trainerscarrière bouwde hij vervolgens gestaag uit en behaalde in 1988 het C-diploma. Hij is onder meer hoofdtrainer geweest bij meerdere Eredivisieverenigingen: BC Culemborg, BC Smashing en BC Duinwijck. Daarnaast is Helmond coach geweest van nationale selecties bij België, Nederland en Slowakije. Afgelopen decennium heeft hij de sportieve prestaties van de Nederlandse spelers weliswaar gevolgd maar is hij minder betrokken geweest bij de badmintonwereld.

Badminiton

Momenteel is Helmond algemeen directeur/bestuurder bij FWG Progressional People, een advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. Het bedrijf kijkt steeds waar er ontwikkeling en innovatie mogelijk is en dat is Helmond niet vreemd. In de jaren '80 was hij onder andere samen met Paula Rip de initiator van badminiton wat in eerste instantie werd uitgerold bij BC Thiela en vervolgens met veel clinics het land in werd gebracht.

Ambitie

Helmond wil graag iets terug doen voor zijn eerste grote liefde; badminton. Hij ziet kansen om de badmintonsport weer te laten groeien en hoopt met zijn ervaring als bestuurder zijn steentje bij te dragen aan de toekomst van badminton in Nederland. Helmond wil graag snel beginnen als hij wordt gekozen tot voorzitter, maar begrijpt dat een goede oriëntatie van essentieel belang is. Inlezen in het huidige badmintonlandschap, diverse gesprekken voeren en goed luisteren horen daarbij. Voor hem staat inspireren en verbinden centraal.

Bondsvergadering

Tijdens de Bondsvergadering op zaterdag 27 november 2021 in Nijkerk wordt de nieuwe voorzitter door de afgevaardigden gekozen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!