Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Badminton Nederland stelt Jan Helmond voor als kandidaat-voorzitter. De 62-jarige Helmond is geen onbekende in de badmintonwereld en heeft de nodige ervaring op het gebied van bestuur.

Ken je BC Olympia '56 al?

Liefde

De geboren Culemborger kwam al vroeg in aanraking met de badmintonsport en hij was meteen verkocht. "Ik ging op 12-jarige leeftijd mee met een vriendje naar BC Argus. Ik kreeg van de trainer (Joop Speekenbrink) een racket in mijn handen geduwd en na een paar minuten was ik al verslaafd aan badminton. Het was liefde op het eerste gezicht", vertelt Helmond.

Trainer

Helmond was in de jaren '70 een van de jongste gediplomeerde trainers in Nederland. Zijn trainerscarrière bouwde hij vervolgens gestaag uit en behaalde in 1988 het C-diploma. Hij is onder meer hoofdtrainer geweest bij meerdere Eredivisieverenigingen: BC Culemborg, BC Smashing en BC Duinwijck. Daarnaast is Helmond coach geweest van nationale selecties bij België, Nederland en Slowakije. Afgelopen decennium heeft hij de sportieve prestaties van de Nederlandse spelers weliswaar gevolgd maar is hij minder betrokken geweest bij de badmintonwereld.

Badminiton

Momenteel is Helmond algemeen directeur/bestuurder bij FWG Progressional People, een advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. Het bedrijf kijkt steeds waar er ontwikkeling en innovatie mogelijk is en dat is Helmond niet vreemd. In de jaren '80 was hij onder andere samen met Paula Rip de initiator van badminiton wat in eerste instantie werd uitgerold bij BC Thiela en vervolgens met veel clinics het land in werd gebracht.

Ambitie

Helmond wil graag iets terug doen voor zijn eerste grote liefde; badminton. Hij ziet kansen om de badmintonsport weer te laten groeien en hoopt met zijn ervaring als bestuurder zijn steentje bij te dragen aan de toekomst van badminton in Nederland. Helmond wil graag snel beginnen als hij wordt gekozen tot voorzitter, maar begrijpt dat een goede oriëntatie van essentieel belang is. Inlezen in het huidige badmintonlandschap, diverse gesprekken voeren en goed luisteren horen daarbij. Voor hem staat inspireren en verbinden centraal.

Bondsvergadering

Tijdens de Bondsvergadering op zaterdag 27 november 2021 in Nijkerk wordt de nieuwe voorzitter door de afgevaardigden gekozen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!